Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Jak jsem potkal Putina. Z člověka, s kterým se kdysi „mluvilo“, se stal masový vrah

22 komentářů

Jirka_S
29. srpna 2023 • 19:14
Taky si myslím, že většina US prezidentů povraždila více civilistů než VP za 24 let. Nad jejich zločiny se oči zavírat mohou? Korea, Indočína, Blízký východ, Jugoslávie až třeba po okupaci Formosy a dalších čínských ostrovů, zničení Palestiny, bezdůvodné napadení Sýrie, Libye Afghánistánu atd...
jameson
26. srpna 2023 • 02:52
Zajímavá vzpomínka na setkání s masovým vrahem, když s masovým vražděním teprve začínal, Kikýn mluvil rusky nejlíp ze všech bývalých sovětských vazalů a většina světových politiků ještě netušila, co je ten rusácký gauner zač.
Asopň že p. Havel a spol. do něj viděli už tehdy jak do děravého sudu, co je Putin za lumpa.
thomas2
25. srpna 2023 • 07:31
Ovsem Putin byl masovy vrah, uz kdyz znicil Cecensko, ve valce s Cecenskem. Tak uz brzo potom, kdyz se stal prezidentem Ruska. Predtim nevrazdil. Ovsem byl nejake roky spion KGB, tak uz na tom bylo videt, jakou ma povahu. KGB byla samozrejme tajna policie sovetske diktatury. Ale stejnak, kdyz se stal prezidentem, tak jsem si myslel, ze kdyz uz ma KGB minulost za sebou, uz neni komunista, tak nebude tak spatny. Ale ovsem se pak stal masovym vrahem. A je nyni jeden z nejhorsich diktatoru Ruska, behem dejin Ruska. No, ale Stalin byl jeste horsi masovy vrah, ktery ma na vine, smrt vice nez dvacet milionu lidi v Sovetskem svazu, a snad vice nez milion lidi mimo Sovetsky svaz, napriklad ve valce s Polskem roku 1939, a pak ve valce s Finskem. Ty valky jsou jeho vinou, poslal Sovetskou armadu proti Polsku a proti Finsku. Polsko ovsem prohralo valku proti nemecke a sovetske armade, Nemecko a Sovetsky svaz si pak rozdelili Polsko. Finsko se branilo lepe, ale byla to stejnak tezka valka, kvuli ktere si Sovetsky svaz vzal cast uzemi Finska, vcetne velkeho finskeho mesta Viipuri, ktere bylo blizko sovetskych hranic. Tak Finove museli pryc z Viipuri, nastehovali se tam Rusove, a Viipuri se stalo sovetske mesto Vyborg. No, nyni, po rozpadu SSSR, to je ruske mesto. Rusko to ovsem nevrati Finsku. Je to nyni chude mensi ruske mesto, blizko hranic s Finskem.
Avatar - epr3}
epr3
24. srpna 2023 • 09:44
....česká společnost prošla od té doby naprosto radikálním myšlenkovým zkratem...
Tím, že jsme si nasadili do své politiky různé fanatické Lipánky, Černochové, Fialenky a jim podobné politpitomečky, kterým v zoufalé snaze se nějak uživit snaživě přitrubují servilní pisálci, není možné najít v médiích hlavního proudu střízlivý a objektivní pohled na válku na Ukrajině a především, důvody jejího vzniku.
Takže od té doby je Putin masový vrah a celá Ukrajina je plná nespravedlivě postižených a nevinných bebíček. Není větší dezinformace v této válce.
Avatar - epr3}
epr3
24. srpna 2023 • 09:53
Ani Reflex nebyl vždycky jen bezobsažnou žumpou. Přečtěte si, co psal v roce 2014 o Oděsských událostech Jaroslav Šajtar.
http­s://ww­w.re­flex­.cz/cl­anek­/komen­tare/­57942/­jaros­lav-sajtar-obcanska-valka-na-ukrajine-je-realitou-a-neni-to-tam-novinka.html
Kdo dnes nalezne odvahu to byť jenom připomenout?
tempter
24. srpna 2023 • 12:00
@epr3 Co se týče důvodu vzniku té války, tak ten je zcela zřejmý a "neznámý" je jen pro pár zabedněnců, kteří pořád opakují dokola ty své smyšlené nesmysly. Důvodem vzniku této války bylo a je to, že rusko napadlo Ukrajinu. Jiný důvod neexistuje.
Richard Šebesta
24. srpna 2023 • 12:59
@tempter Je tu ještě jeden a sice že ty máš dlouhé vedení a lžeš a falšuješ všechno.
tempter
24. srpna 2023 • 13:15
@Richard Šebesta To taky postrádá jakoukoliv logiku. V tvém případě Cyrdo, prase prostě létat nebude a můžeš se snažit sebevíc. Je mi to líto, Cyrdo. To byl vtip
Uživatel_5514534
24. srpna 2023 • 13:43
Zkuste se na dění ve světě dívat vlastníma očima a používejte vlastní mozek. Zdá se, že vám mnoho podstatných věcí uniklo.
Avatar - Mrs Yodaová}
Mrs Yodaová
24. srpna 2023 • 16:59
@tempter není nad to vzít to zkratkou, hned je všechno jednodušší 🫠 Rusko je zlé - přepadlo Ukrajinu, Ukrajina je oběť - brání se Rusku 😛 kdo nechápe nebo hledá širší souvislosti, je zabedněnec 😁🤣 tak alespoň je dobře vidět, jak snadno si obě strany naladí svoje ovečky na správnou víru 🫣
Richard Šebesta
24. srpna 2023 • 17:38
@Mrs Yodaová Temter je PRIMITIV NON PLUS ULTRA ! Co chcete od člověka rozumu mdlého aby něco vymyslel ? Mu to vlastně nemyslí. Je to jak jsem psal, on je takový typický komunista z 50.let. Jen v obráceném gardu. My soudruzi máme pravdu a běda tomu kdo to zpochybni. Oni tehdy věšeli a zavírali, jejich souputníci jako je on naštěstí tuhle pravomoc nemají ale kdyby ji měli neváhali by ani sekundu.
tempter
24. srpna 2023 • 18:26
@Mrs Yodaová Někdy je dobré v životě dokázat oddělit dobro od zla. Zpravidla to bývá jednodušší, než vypadá. Stačí jen chtít. Ale někteří lidé to zkrátka neumí, nechtějí nebo se toho bojí. Raději žijí ve světě pochybností a spekulací, které za ně vymýšlí někdo jiný. Je to tak pro ně jednodušší. Rusko je prostě stát dobra, který vraždí obyvatele sousedních zemí a kde se vládní "elity" vraždí navzájem. Tak je to dobře Mrs Yodaová?
Avatar - Mrs Yodaová}
Mrs Yodaová
24. srpna 2023 • 19:40
@tempter Rusko je prostě stát dobra, který vraždí obyvatele sousedních zemí a kde se vládní "elity" vraždí navzájem. Tak je to dobře Mrs Yodaová?
Není, na takto sugestivní otázku nelze ani jinak odpovědět 🤷🏻‍♂️ proto jste jí předpokládám položil 🫠 Rusko je mizerný stát, plný mizerných lidí ale proč z toho vychází Ukrajina lépe? Je to stejný typ lidí, vládnou tam stejně mizerný společenský poměry, stejný chaos, dokonce ještě vyšší kriminalita, bezpráví a korupce, to jediné co je odlišuje od Rusů je velikost zbrojního arzenálu, jinak by celá věc mohla vypadat i opačně 🙃 jestli budeme cpát na Ukrajinu víc a víc zbraní a jednoho dne se jim s nimi podaří dostat se až na ruské hranice, nejspíš bude těžké zastavit je jen na nich 🤔
tempter
24. srpna 2023 • 19:58
@Mrs Yodaová Ukrajina rusko nenapadla.
Avatar - epr3}
epr3
25. srpna 2023 • 07:56
tempter Ukrajina tuto válku snaživě, po osm let, vyprovokovávala. Od chvíle, kdy se jí to povedlo, ze sebe dělá nevinnou oběť.
Nečekám, že to pochopíš. Kdyby sis přečetl ten Šajtarův článek z roku 2014, musel bys uznat, že na tom něco je.
Richard Šebesta
24. srpna 2023 • 12:57
@epr3 S většinou souhlasím a jen dodám podobná doba byla u nás před 70. a 50.léty jen v obraceném gardu. Amicí byli ďáblové a Rusově (sověti) ti dobři a přátele. Moc se český člověk nezměnil. Jen lítá od jednoho extrému k druhému . Tedy tím mám na myslí vládnoucí vrchnost a je jedno je-li to Gottwald,Novotný nebo Husák či Fiala,nebo Pavel !
Uživatel_5514534
24. srpna 2023 • 07:42
Za americkými vrahy, americkými prezidenty a jejich poradci, je Putin stále pozadu.
tempter
24. srpna 2023 • 08:36
@Uživatel_5514534 Ty jsi mentálně pozadu úplně za všemi.
Richard Šebesta
24. srpna 2023 • 11:06
@tempter No ale až po tobě ! Ty jsi úplně poslední !
tempter
24. srpna 2023 • 13:10
@Richard Šebesta Cyrdo, chápu, snaha o vtip, ale i vtip by měl mít alespoň základní logiku. Ale to ty nedáš, já vím...
Miroslav Hraběta
24. srpna 2023 • 15:17
@Uživatel_5514534 Proč máš před "je" čárku?? Čím víc čárek, tím víc vrazi z volstrýtu. Fyjalo a bajdene, octupte!! 😃😃
thomas2
25. srpna 2023 • 07:59
@Uživatel_5514534 - Amerika uz neni v zadne valce. Je pravda, ze nektere valky USA byly spatne, imperialisticke. No, to uz se nedeje. Amerika je nyni proti imperialismu. Amerika se zmenila. Ale holt Rusko se nezmenilo. Je to hrozne. Myslel jsem si, ze po konci komunisticke vlady to bude v Rusku lepsi. Ale byl jsem velmi zklamany. Aspon v Cesku to je lepsi. I v jinych zemich v Evrope to je lepsi po skonceni komunisticke diktatury. Ale v Rusku to je hrozne. Rusko je holt imperialisticka zeme, jako byl driv Sovetsky svaz, a predtim to zase bylo Rusko. Moc se nezmenilo. Jen se zmenily rezimy. Sovetsky svaz byl vicemene pokracovani Ruska. Nezalezi na tom, ze hrozny sovetsky diktator Stalin byl Gruzinec a mel trochu gruzinsky prizvuk, kdyz mluvil rusky. Stejnak Sovetsky svaz byl pokracovani ruske rise.