Komentáře

Zpět na článek

Miliardy pro církve jsou opět na stole. To bude zase povyk

24 komentářů

ekran
A proč by nemněl. Ona je zde opravdu společnost více ateistická. Jinak k udržování církevních památek : ani za bolševika nikdo nebránil Vatikánu dbát o majetek církve a udržovat jej. Proč bych doplácel na majetek církve ze svých daní. Ustoupí-li tato společnost církevním požadavkům jednou, budou pak dále chtít mít ve všech školách symboly kříže s neexistujícím gymnastou. Opravdu nestojím o to aby děti vychovávali flanďáci a jim podobné zrůdy. Také bych nepřistoupil na to aby ve zdravotnických zařízeních obstarávali nemocné ježíšovy milenky. Ono se podívat na krásnou mladou sestřičku uzdravuje více, než nějaká fujtajbl baba v hábitu až na zem, s křížem na krku a růžencem v pase. Ovšem proti gustu, žádný dišputát. Jenom stačí zařídit pro věřící extra špitály. Zaslouží si je. Dodře jim tak.
ekran
Tak tedy pane Jandourku. Dohnal jste mne k tomu říci Vám svůj názor na církev svatou. Jaký je podle Vás rozdíl mezi komunisty a katolickou církví? Církev upálila mistra Jana Husa proč? Proto, že jim kázal nepříjemnou pravdu? Fajn. Komunisté totéž učinili s paní Dr. Horákovou. Co byla podle Vás svatá inkvizice? Dozor nad čistotou církevního učení? Fajn. Komunisté mněli STB. A dále. Pálili jezuité knihy neslučující se s církevní ideologií na hranicích? Fajn. Za mého mládí nechal profesor Neejedlý dělat něco podobného jenže moderněji. Tyto knihy nechal rozemlýt a vyráběla se z nich lepenka na střechy. Když jsem toto nedávno presentoval jednomu z Vašich věřících řelkl mi víš, církev svatá se ze svého tisíciletého vývoje poučila. Na to jsem se ho dotazoval, jestli má dojem, že měli komunisté též vladnout tisíc let aby se ze svého vývoje poučili? Jsi demagog- řekl. nemohu se stebou bavit na úrovni. Co se pedofilie týče je pravda že se objevuje i v necírkevním sektoru. Dlužno dodat, že tyto věci řeší policie a viníci jsou většinou citelně potrestáni. Církev však tyto své hříšníky kryje. A nakonec. Kdo myslíte, že pro tuto planetu dělá čistější pracii? Zatím co Bůh odmněňuje těch málo spravedlivých nebem, co dělá Satan? Všechny lumpy, zloděje, vrahy a pedofily odmněňuje peklem. Kdo tedy provádí čistější práci? Nezdá se Vám také, že se v poslední době rekrutuje kriminalita také i ze řad věřících? A to hojně. Nechci úmyslně označit ty části republiky kde se tak děje, ale tam opravdu chodí většina lidí do kostelů. Je to jejich póza, přetvářka, nebo víra v odpuštění? Po tom všem jsem rád, že nepotřebuji žádnou politickou stranu ale ani církev abych mohl žít jako slušný člověk.
jan.jandourek
no tak jasně, buď promluvila dějinná spravedlnost, nebo jsem se přepsal. už jsem to nechal opravit podle věčných pravd, tak aby to teď nevypadalo, že zametám stopy, ta chyba tam byla, jak citujete níže. vítejte do řad těch, co nám pomáhají dělat lepší reflex!
placirkabodlo
pred tvoji ohlou matkou hnuse
aznom
To se tady předvádíš před svojí nalitou mámou,ty křupane?
placirkabodlo
na netu se nerika hloupost, ale naivita sefe
placirkabodlo
dneska ma bicovani, pockej po ramadanu, to uz bude pokornejsi (nerikam ze presnejsi(chapes, fanatici))
placirkabodlo
neumis rict proboha promin, zmylena pico ? fakt je to tak tezke, kolik ty je ty jardo jezisi
placirkabodlo
v klidu. uz ho okopavam. ten vyroste a bude este dobrej
placirkabodlo
pravdu dis ty pico. odkad ses. z utvaru pro odhalovani neslusnosti ?