Komentáře

Zpět na článek

Pokles míry inflace neznamená zlevňování. Ceny potravin budou dělat v rodinných rozpočtech paseku i nadále

7 komentářů

Soňa Benešová
20. srpna 2023 • 11:52
Dneska, když chcete levně jíst, tsk si koupíte vepřové z Německa a Španělska, hovězí z Irska, sýry z Německa, Holandska a Francie, místo brambor rýži z Vietnamu anebo špagety z Itálie. Zeleninu z Holandska. Sem tam to obohatíte o polské kuře, když se náhodou někde objeví. Chleba si upečete doma nebo přejdete na ovesné vločky a kukuřičné lupínky nevím, odkud.
Soňa Benešová
20. srpna 2023 • 11:44
Pročpak se sem nepřiveze levné obilí a okeje z Ukrajiny? Kdo má na tom zájem, abychom jedli draze?
Soňa Benešová
20. srpna 2023 • 11:38
Agrofert, Madeta, Česká farma, zisky rostou do výšin.
Josef Volfík
20. srpna 2023 • 07:37
...oprášení fenoménu zahrádkaření...
Takovéto hraběcí rady si strčte...víte kam. Víte, kolik lidí v Praze by zahrádku chtělo? Víte, že zahrádky nejsou? Víte, že zahrádkářské kolonie se už třicet let likvidují? Víte, kolik by stála zahrádka dejme tomu 100 metrů? Atd... Tak neblbněte.
Spytar
19. srpna 2023 • 21:48
Přestaňme si tu lhát do kapsy...
Tržní ekonomika je na huntě
inflace je mnohem větší než si tady nalháváte a roste, nikoliv klesá, jedeme setrvačnosti zadlužování státu jeho zvolenými "opatrovníky" ve skutečnosti "plundrovníky", ekonomika je na dluh, státní a rozkládací.
Jsme sdíráni z kůže nepřiměřenými daněmi (21% dph na dnešní ceny plynu nebo elektřiny je za hranicí svobodné společnosti a její péče o dobré životní podmínky jejich občanů !!!) ČEZ a podobné celky propojené s politikou zavání organizovaným zločinem státní moci, a dalšími německými
firmami, které drží dodávky energií dělající si s námi hru kočky s myší a předražování dalších nezbytných potřeb k přežití. Potraviny, elektřina, zemní plyn. K paritě kupující síly jsme nejvíce okrádáni státem a nezbytnými potřebami pro život ze států EU. A vy tady breptáte žvásty o snížení inflace. Naopak. Pokud si neuděláme se státní správou pořádek, Bude hůř.!!
A bude, protože státní správa už to má mezi sebe rozparcelováno a stala se Bratrstvem kočičí pracky, kdy už mezi sebe nikoho, kdo by je mohl ohrozit, nepustí. Je to
stav, kde nevidím naději na zvrat.
Martin Tuhý
19. srpna 2023 • 21:14
V ČR vládne neofeudalismus, lid si jednou za 4 roky hodí lísteček a to je tak vše. Pak se 4 roky rozhoduje dle zájmů bohatých a mocných, kteří zároveň zcela ovládají veřejnou debatu. V západní EU, kam jsem se přestěhoval, jsou životní náklady nižší než v ČR a platy jsou násobné, žít v ČR je fakt jen pro masochisty a lidi co neumějí cizí jazyk. Nejvíc mě baví stále častější články o tom, jak zhruba od zítřka začnou zase zdražovat nemovitosti o desítky procent, to se můžu počůrat smíchy. Ve chvíli kdy průměrný Čech jezdí kupovat žrádlo do Polska a Německa, příjmy mu klesají nejvíc v EU, na bydlení čerpá příspěvky od státu a zároveň má nejdražší bydlení k příjmům v EU, čeká developery, natěšené majitele a pošahané pravičáky nepříjemné procitnutí do reality
Soňa Benešová
20. srpna 2023 • 11:41
@Martin Tuhý Tak náš donedávna premiér a miláček chudých má třetinu trhu s potravinami. Se základními, tj. pečivo, mléčné výrobky drůbež a uzeniny, je ten podíl ještě větší. Zisky mu od loňska stouply o 50 %.Ten se směje.