Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Česko nenašlo svůj hodnotový půdorys, dekomunizaci nahradila mravní relativizace

19 komentářů

Ferdi Nand
20. srpna 2023 • 20:17
S bolševikem se musí jednat s klackem v ruce. Slušný komunista neexistuje. SMRT VŠEM KOMOUŠŮM.
viktor viktor
20. srpna 2023 • 22:18
@Ferdi Nand Vy toho soudruha Pávka tedy moc rád nemáte, co ?
Pavel Maleček
15. srpna 2023 • 11:19
Bohužel - Pavlovo jmenování Tremra ústavním soudcem, fatální a nepochybitelnou chybou není. Je realistickým výsledkem toho, že Pavel se v prezidentské funkci jak kapr na suchu plácá. Či přesněji - skáče jak jeho neomarx-progres okolí píská.

Pavel, vědom si své, k výkonu prezidentské funkci v mnohém nedostečnosti předal své kompetence těm, kdo ho do prezidentské funkce, s pomocí řady lží dostrkali. Ta hlavní byla to, že Pavel bude morálně racionálním prezidentem, co nepodléhá žádné ideologii či mocenským zájmům.

Když byl od počátku figurkou v rukou bruselských neomars-progres fanatiků s jejich multikulti, gencer, LGBt či eko-klima třeštěním. Což bylo v předvolební kampani vší silou maskováno i volebními hesly jako konec lžím, zmatkům a návrat k zdravému rozumu.

Sotva však byl zvolen, tak už na povolební oslavě až bučelo, že figurkou v rukou neomarx-progres fanatiků je. Vč. účasti Slovendy Čaputové a jeho protikandidátky Nerudové, z kterých neomarx-progres přímo bučí.

No a neomarx-progres fanatici v dříve komouších vidí ideologické druhy zajímavé i tím, že jsou snadno manipulovaní tím co za komoušů vyváděli. Proto ten export dříve komoušů do Ústavního soudu. Který bude rozhodovat o neomarx progres ikonách jako je manželství pro všechny či istanbulská úmluva. O socialisiticko totalitním zákonodárstvím z Bruselu se valícím nemluvě.

Proto není ten export komoušů či neomarx-progres fanatiků do Ústavního soudu není náhodný. Naopak neomarx-progres taktikou je.
Pavel Vodička senior
14. srpna 2023 • 10:35
Ad Kauza JUDr. Fremra:

Odvážného rebelujícího dělníka ze skladu Paláce kultury, kterého v roce 1985 odsoudil předseda senátu Obvodního soudu pro Prahu 4 JUDr. Fremr, je třeba navrhnout na státní vyznamenání, přinejmenším v kategorii Medaile Za hrdinství.

Pokud ovšem současné vzedmutí kritiky pošahaného komunistického režimu myslí česká společnost opravdu vážně. Nastala možná poslední šance k lámání chleba. Na otáčení hlavy a alibistické úkroky stranou před historickou realitou už prostě není čas. Tak tedy, kdo s koho?
viktor viktor
14. srpna 2023 • 11:47
@Pavel Vodička senior Já myslím, že soudruh soudruhovi oči nevyklove.
Richard Šebesta
14. srpna 2023 • 13:15
@viktor viktor Tak to budu oponovat. Soudruzi jsou vrazi . Připomenu případ Gottwald versus Slánský ale našlo by se jich víc třeba Zápotocký- Závodský a celá řada dalších. No a třeba i když nejde o život soudruzi si dovedou jít po krku. Viz. současná realita Filip-Skála ti dva se nesnáší jako oheň a voda a to přesto že jejich partaj hnije v podzemí nevolitelnosti.
viktor viktor
14. srpna 2023 • 13:37
@Richard Šebesta Slánský je minulost. Dojel na to, co sám začal. Ti “dnešní / včerejší “ rudí rychle nalezli do různých stran a dělají demokraty. Není čas ba klování. Budují kariéru. Čekám, kdy k nim přibude i dr. Mengele…Ten už se také nebude na nic pamatovat. Jako “ naši” doktoři práv a předsedové ZO KSČ…
Ferdi Nand
20. srpna 2023 • 20:20
@viktor viktor Nejvíce komunistů padlo v boji o koryto.
Richard Šebesta
14. srpna 2023 • 08:50
V jednom s panem Havlíkem nesouhlasím.Pár disidentů (Havel,Bendové-otec a syn,­Krou­pa,Di­enstb­ier i další) jakousi satisfakci dostali. Byli u moci a začínali se mít dobře.Jenže oni a právě oni jmenovaní ukázali že nejsou tak zásadoví a féroví jak by někdo čekal. Najednou i oni se začali věnovat politické turistice , začali lhát,dělat podrazy.Ryby smrdí od hlavy a protože oni i ti ostatní co byli u moci nebyli lepší morálka upadala.34 let po listopadu 89 už nejsou komunisté konečně ve sněmovně ale když bylo letos finále presidentské volby tak ve finále byli 2 soudruzi jeden agent Stb a druhý lampasák a rozvědčík VS.To o něčem svědčí.S komunistickou minulosti jsme se nevypořádali zcela. Na druhou stranu při zmínce autora o Rakousku dodám že dnes bych už nechtěl rozhodně žít na západě od nás. EU je v krizi a nezvládnuta migrace tu krizi jen prohlubuje ale pochopitelně nejen ona.
Josef Volfík
14. srpna 2023 • 08:25
...Česko nenašlo svůj hodnotový půdorys...
I když se obsahem článku souhlasím, už jen nadpis je ukázkou zoufalství. Dejte 100 lidem (lid prostý + sem tam nějaký intelektuál) otázku, zda má Česko, nebo česká společnost svůj hodnotový půdorys a jak si ho představují. Rád bych si četl odpovědi.
tempter
14. srpna 2023 • 08:44
@Josef Volfík V klidu Volfíku, to nebyl článek pro tebe.
Josef Volfík
14. srpna 2023 • 10:31
@tempter Jste pěkné trdlo, písmenka zvládáte, smysl napsaného nechápete.
tempter
14. srpna 2023 • 11:38
@Josef Volfík V poho. Vždyť jenom říkám, že to nebyl článek pro tebe, chápeš? Za mne je ten titulek zcela výstižný a plně se s ním ztotožňuji. Zcela ve smyslu napsaného
Josef Volfík
14. srpna 2023 • 15:44
@Josef Volfík tempter

0
14. srpna 2023 • 11:38
@Josef Volfík V poho. Vždyť jenom říkám, že to nebyl článek pro tebe, chápeš? Za mne je ten titulek zcela výstižný a plně se s ním ztotožňuji. Zcela ve smyslu napsaného

Ano, beru, i ten titulek je pro blbce. Takže fakt ne pro mne.
Radek Kocvelda
13. srpna 2023 • 20:15
Ať žije Reflex.S Reflexem na věčný časy!
viktor viktor
13. srpna 2023 • 19:36
Já jsem si dekomunizace nevšiml. Na Hradě sedí opět po 34 letech nomeklatůrní komunista , agent Pávek. Jinak předseda ZO KSČ na rudé rozvědce, s manželkou politručkou ( komisařkou) podplukovnicí, taktéž socialistické armády. Takže oba z REPRESIVNÍCH ! složek komunismu, kteří vždy jen dojili stát. Dříve ten rudý a nyní po přehození kabátů ten současný. A to je Pávek takový masochista, že chodi pokládat květiny k pomníkům odpůrců komunismu, který tyto lidi pronásledoval a on, patříc k policejně/vojenské složce, tomu aktívně pomáhal. Tomu říkám Profitér s kachním žaludkem .
Miroslav Hraběta
14. srpna 2023 • 05:21
@viktor viktor Pavel je žena?? Když neumíš používat přechodníky, tak je nepoužívej. Lingvista ze skladu 😃😃
viktor viktor
14. srpna 2023 • 07:31
@Miroslav Hraběta Nauč se číst soudruhu paciente. …a argumentovat k obsahu.
Richard Šebesta
14. srpna 2023 • 13:31
@viktor viktor Správně někteří lidi jako třeba tempter či Hrabě to neumí !