Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Rusové Bidenovi rozumí. Tvrdí, že americká vláda jim ve skutečnosti na Ukrajině tiše fandí

41 komentářů

VlastiX
10. srpna 2023 • 12:47
Na obou stranách vládne jevrejská oligarchie a za použití futrkanónu z pravoslavných a muslimů dosáhne svého. Rozděl a panuj.
Uživatel_5417695
9. srpna 2023 • 16:45
Pocitově vnímám tu záležitost velmi podobně.
Bidenova administrativa (+ také i Německo a Francie) jakoby se bály co se stane potom kdyby Ukrajina vyhrála a Rusy ze svého území skutečně vyhnala. Sice totalitní, ale jinak celkem stabilní Putinovské Rusko se jim zřejmě zdá být menším zlem než případný rozpad Ruska s nejasným průběhem a koncem.
A tak Ukrajinu sice podporují ale vždy jen do té míry aby Rusku nedokázala skutečně dát po hubě. Celá ta věc na mě působí dojmem, že dochází k záměrnémmu vyvažování ukrajinských sil aby náhodou nezískaly převahu nad ruskými okupanty.
hulin never die
9. srpna 2023 • 16:54
@Uživatel_5417695 Čeká se asi nejen na to, až bude rusko pod kontrolou, ale i až se změní Ukrajina. Korupce, systém, myšlení lidí. Donedávna to byli bratři, co čile obchodovali. Hráli to na obě strany. Místo toho, aby zbourali tu hnusnou mohylu po rusech, jen vyměnili znak na štítu. Pořád jsou na půli cesty. Pak dostanou, na co si vzpomenou. Fakt je, že už dávno mohli aspoň mít zakryté nebe. Od Západu trapné.
viktor viktor
10. srpna 2023 • 13:42
@hulin never die Na Praze6 odstranili nedávno sochu maršála a dali tam ventil s hlavou Rakušana. Také povedené a avandgardní. Pokrok nezastavíš.
thomas2
18. srpna 2023 • 08:25
@Uživatel_5417695 - Ovsemze chceme aby Ukrajina zvitezila a vyhnala ruske vojaky z Ukrajiny. Ale nechceme rozpad Ruska. To by znamenalo velkou obcanskou valku v Rusku, ktera by mohla zabit miliony lidi, jako se stalo, kdyz Rusko melo obcanskou valku po komunistickem puci v Rusku. Tolik milionu Rusu zemrelo v te obcanske valce, a kdyz skoncila, vysledek byl spatny, komuniste vyhrali tu valku. To rozhodne nechceme. Rusko je sice diktatura, ale mohlo to byt jeste horsi. Pamatujeme se na dobu, kdyz byl Stalin diktator, ten byl jeden z nejhorsich diktatoru dejin. zpusobil smrt nekolik desitek milionu lidi i jenom v Sovetskem svazu. Miliony lidi byli popraveni, miliony zemrely v sovetskych vezenich a sovetskych pracovnich taborech, a miliony zemrely kvuli hladomoru, ktery Stalin organizoval jako trest, v uzemich, kde nebyli lide dost verni Stalinovi, jako napriklad na Ukrajine a v Kazachstanu. Tak nechceme rozpad Ruska a obcanskou valku v Rusku. Chceme jenom, aby Ukrajina zvitezila. Ale samozrejme USA nechteji poslat Ukrajine vetsinu svych zbrani. USA ty zbrane potrebuje. Muzou se USA dostat do dalsi valky.
hulin never die
9. srpna 2023 • 16:32
Náklady USA na válku v Iráku celkem: 1 bilion USD; výsledek?
Náklady USA na válku v Afghánistánu celkem: 1 bilion USD; výsledek?
VOJENSKÁ pomoc USA Ukrajině: 20 miliard USD (5 procent ročního vojenského rozpočtu USA), druhořadé zbraně. Výsledek: druhá největší armáda světa zahrabaná do země.
Nejlepší investice USA všech dob. Dost rezerv na to, aby Ukrajina vyhrála.
viktor viktor
9. srpna 2023 • 19:28
@hulin never die V Afghanistánu je výsledek jasný. Pasáci koz dokázali vyhnat amíky, získat zanechanou výzbroj v hodnotě milionů , za kterou my musíme platit, pokud ji Černochová chce, a neštěstí pro tisíce slušných afghánců ( vraždění ), kteŕí věřili v demokracii. Hodně smutné a nezodpovědné , nemyslíte ?
hulin never die
9. srpna 2023 • 20:02
@viktor viktor to bylo úplně jinak
viktor viktor
9. srpna 2023 • 21:25
@hulin never die Tak povídejte…
VlastiX
10. srpna 2023 • 12:50
@hulin never die Takový malý detail.
V Iráku a Afganistanu měly USA svojI armádu… na Rusy si netroufají…
thomas2
18. srpna 2023 • 08:32
@VlastiX - To samozrejme USA nechteji mit valku s Ruskem. Obe zeme jsou jaderne velmoci. Jaderna valka mezi nimi by znicila vetsinu lidi. To by byla tragedie. To nechce ani Rusko ani USA. Takze samozrejme tam nemuzou USA poslat svou armadu. Tak duvod, proc se na Rusy netroufaji, je protoze jaderna valka mezi USA a Ruskem by byla hrozna tragedie. To si samozrejme netroufaji, na takovou valku.
Soňa Benešová
9. srpna 2023 • 15:03
Zaminované a úplně zničené okupované oblasti na východě Ukrajiny už ztratily jakoukoliv cenu. Tam už nikdo nebude chtít žít a ani to nepůjde. Možná má i nějaký smysl oddělit se od říše zla zaminovanou oblastí jednou pro vždy.
hulin never die
9. srpna 2023 • 17:09
@Soňa Benešová jsou tam nerostné zdroje, a ne málo.
VlastiX
10. srpna 2023 • 12:58
@hulin never die
fakt to nechápete? Ukrajinští židé chtěli předat Krym do NATO a dosídlit judaisty dle smlouvy Ruské SSR s US židy z 30-tých let dvacátého století….
Ze strategického hlediska by to byla pro Rusko katastrofa.
Uživatel_5417695
9. srpna 2023 • 17:13
@Soňa Benešová
Domnívám se, že to není tak jednoduché, protože Rusko by si nedalo pokoj a Ukrajinu by dál ohrožovalo. I kdyby dostalo východ Ukrajiny + Krym, tak na té nově vzniklé rusko-ukrajinské hranici nebude klid - i z toho důvodu aby Ukrajina nemohla být přijata do NATO.
VlastiX
10. srpna 2023 • 12:51
@Soňa Benešová nepáli se vám buchty?
Vojta Zelenka
9. srpna 2023 • 13:24
"...a pokud vyhraje Ukrajina, velké a dobře vyzbrojené armády Západ v zásadě nebude potřebovat, protože zmizí potenciální protivník..."
A co Čína tvl? Rusko je pro amíky jen předkrm.
VlastiX
10. srpna 2023 • 13:00
@Vojta Zelenka vy jste příbuzný toho humoristy Zelenky…😂😂😂
viktor viktor
9. srpna 2023 • 12:59
Pane Fištejne. Moc si nevyskakujte. Pocházíte z Ruska, z židovské rodiny a vyhrát Adolf a Ukrajinští nacionalisté, tak jste tu dnes nebyl. Oni by vám to Ukrajinští dozorci v Sobiboru “ osladili “. Tady převážná část obyvatel přes to nefandí Rusku, ale ani ne Ukrajinským Banderovcům. A to, co se “ tam “ dnes děje je konflikt USA /Rusko . Česko to jen iniciativně , po Hujerovsku , spolufinancuje a ničí vlastní ekonomiku. Jako hospodářský vítěz bude USA a Rusko. Tlučhubové z řad českých novinářů a umělců na ty dluhy stejně NIKDY nevydělají, protože ani nic pořádného a potřebného neumí. Ukazují se stejně jen jako prodejné ***. Jako Pávek. Kam vítr, tam plášť. Takže. Čím dříve tohle zabíjení přestane, tím lépe. Pro Ukrajince, ale i pro Česko.
tempter
9. srpna 2023 • 13:07
@viktor viktor rusko nikdy nebylo a nikdy nebude hospodářský vítěz. Vždy to bude rozvojová země založená na násilí a totalitě, agresivitě vůči sousedním zemím a plundrování vlastních přírodních zdrojů bez jakékoliv přidané hodnoty. Teda krom toho čokla, co s jim ztratil někde ve vesmíru. To ví každý, kdo zná historii, je schopen vnímat realitu a nezaměňuje pravdu za své vlhké sny.
viktor viktor
9. srpna 2023 • 13:21
@tempter Já vůbec nefandím Rusku ! Realita je ovšem taková, že Rusko má ohromné přírodní bohatství a to je k nezaplacení a to se dnes počítá. Nedělejte si iluze, že “ západ “ to neví a nebude s nimi obchodovat. Přímo, nebo nepřímo. Nám zbydou jen dluhy a ukecaní , prodejní Hujerovci ( bonzáci od Pirátů do Bruselu apd. ) , bez špetky vlastenectví. My totiž nemáme co nabídnout. Leda, že bychom prodali většinu vyžírků umělců a novinářů. Jména známe.
Soňa Benešová
9. srpna 2023 • 15:00
@viktor viktor A navzdory velké neobydlené zemi se spoustou surovin chtějí zabrat další území a mají bídu. Nepochopitelné.
Uživatel_5577504
9. srpna 2023 • 14:15
@tempter
To je tedy zajímavé, že Rusko má hospodářský růst a minimální inflaci. Asi to dělá Putin blbě. Měl by se asi zeptat šaška Fialy, jak se ničí vlastní zem!
tempter
9. srpna 2023 • 15:44
@Uživatel_5577504 Hm, takže ty jsi schopen připustit, že to dělá putin dobře? Zajímavý názor na diktátora mezinárodně stíhaného pro válečné zločiny. Tobě se u nás žije špatně nebo jen závidíš?
Uživatel_5417695
9. srpna 2023 • 16:25
@Uživatel_5577504
Nevím co si představujete pod pojmem "minimální inflace" , ale přesně před rokem jste za 1 Euro dostal 62 Rublů a dnes za to stejné jedno Euro dostanete 107 Rublů.
Richard Šebesta
10. srpna 2023 • 09:19
@tempter No sláva ty mudrlante ty jsi nám to osvětlil . Hlavně že ty znáš realitu a vnímáš ji. Když si tak " moudrý " a umíš předvídat budoucnost když tvrdíš mimo jiné že Rusko vždy bude založeno na totalitě a násilí tak nám řekni kdy ta válka skončí ? A jinak platí NIKDY NEŘIKEJ NIKDY !
Soňa Benešová
9. srpna 2023 • 15:50
@viktor viktor Proto buďme rádi za Ukrajince a jejich děti, které českýn filozofům zajistí důchod.
viktor viktor
9. srpna 2023 • 17:11
@Soňa Benešová Já bych dal před Ukrajinci přednost Švýcarskému modelu. Zvolit si SCHOPNÉ , vlastenecké politiky a OBRATNOU diplomacií začít budovat silný, moderní stát. A všechny ty, co zaprodali českou energii, pitnou vodu, rozkradli uhelné doly , bonzují do Bruselu atd. poslat před ŘÁDNÝ soud. S členy EU jen bilaterární smlouvy. Nu a Hrad bez soudruha Pávka. Představa Švýcarska s předsedou ZO KSČ jako Bundesrath ( ministr ) , nebo dokonce prezidenta ( v CH vždy jen rok ! ) je nepředstavitelná. Ale na to nemají zřejmě čeští voliči “ koule “. Kulturně vyspět chce čas a skutečná nár. elita stejně stále chybí. Plzeňská, nebo Brněnská univerzita to nezachrání.
Richard Šebesta
10. srpna 2023 • 09:13
@viktor viktor Souhlasím s vámi až na tu zmínku o původu pana Fištejna to bylo za hranou.
viktor viktor
10. srpna 2023 • 09:41
@Richard Šebesta Připomínka k panu Fištejnovi je pravdivá a i jemu připomene realitu. Všeobecně se moc nepřipomíná “ iniciativa “ Ukrajinských nacionalistů ve složkách Německé SS , krutost v koncetračních táborech, na Slovensku, ve Waršavě a na Wolyni…Historie není černobílá. Myslím si, že na neznalost SKUTEČNÉ historie “ dojede” i pan Zelenskij. Dráždit hada bosou nohou není dobrý nápad.
Richard Šebesta
10. srpna 2023 • 14:18
@viktor viktor Já původ pana Fištejna znám . Když myslíte že to není za hranou tak jo . Je to vaše právo mít svůj názor.
VlastiX
10. srpna 2023 • 13:06
@viktor viktor celá ukrajinská vláda, prezident a 9 z 10 nejbohatších “Ukrajinců” jsou judaisté (jevreji). Včetně starosty Kyjeva Klyčka (alias Klička). Všichni mají i izraelské pasy! Tomu cirkusu už přes 20 let šéfuje prezident Svazu ukrajinských židů Ihor Kolomojskyj, známý kriminálník. Do USA má zakázaný vstup!
viktor viktor
10. srpna 2023 • 13:33
@VlastiX On je na tom Zelenskij stejně. Nerad to připomíná. Skromný člověk.
Uživatel_5577504
9. srpna 2023 • 12:40
Jefime, Jefime. Máte to v hlavě trochu popletené. Zaměňujete příčiny a následky.

Kdyby Ukrajinci po protistátním puči s krycím názvem Majdan nechali ve své ústavě větu o neutralitě Ukrajiny, necpali se do NATO, nechtěli jaderné zbraně a hlavně nemordovali Rusy na Donbasu, žádná válka by nebyla. Ale to by chudinky výrobci zbraní neměli kšeft, že. Bez války kšefty nefrčí!

Každá velmoc si hlídá svoji bezpečnost, jinak by dopadla jako my. A neplácejte mi tu nesmysly, že to samé, co bylo dovoleno Kennedymu, je Putinovi zakázáno.
viktor viktor
9. srpna 2023 • 13:06
@Uživatel_5577504 …jako u henleinovců. Podle nich jim začaly problémy až r. 1945. Co bylo před tím “ není podstatné “. Tedy pro ně .
tempter
9. srpna 2023 • 13:10
@Uživatel_5577504 Tak za prvé, rusko není žádná velmoc a za druhé bezpečnost země se určitě nezajišťuje napadáním zemí druhých. Kdyby se rusko staralo samo o sebe a hlavně o svou ekonomickou prosperitu a lidská práva svých občanů, žádná válka by nebyla.
Januss
9. srpna 2023 • 15:07
@tempter To řekni Američanům.
tempter
9. srpna 2023 • 15:44
@Januss Co?
Richard Šebesta
10. srpna 2023 • 09:35
@tempter Rusko není velmoc. Aha a proč má právo veta ? To co plácáš je jen tvoje zbožné přání. Já nejsem přítel Ruska ani Ukrajiny ale vnímám realitu objektivně. Ty jsi takový převrácený komunista. Pro tebe je USA a západ dobro a Rusko a Čína zlo no a pro soudruhy to bylo a je naopak.
VlastiX
10. srpna 2023 • 13:11
@Richard Šebesta Rusko je největší země na světě a tedy je velmoc. Hospodářsky ho zničili bolševici s tzv ateistickými židy.
VlastiX
10. srpna 2023 • 13:09
@Uživatel_5577504 a taky kdyby židovský opilec Boris Jelcin nenechal ukrajinské Rusy napospas židobolševikům a ukrajinským nacionalistům ? Zajímavé je, že zde princip KOSOVO na sebeurčení neplatí?