Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Dezinformace všeho druhu se staly nejsilnějším afrodisiakem 21. století

12 komentářů

Richard Šebesta
10. srpna 2023 • 13:46
Souhlasím s autorem že dezinformace mohou někdy posloužit i dobré věci viz. zabití studenta Šmída. Což zřejmě urychlilo pád prohnilého režimu v listopadu 89. Většinou to ale bývá naopak. Nicméně na druhou stranu je fascinující když dnešní vláda a jí sloužící novináři a redaktoři sami dezinformují a lžou a druhé z toho obviňují.Jen pár " dezinformačních perel od vlády a představitelů vládní strany a našich férových novinářů z ČT " : Rusko se na Ukrajině nezastaví a půjde dál ! Soudružky Němcová a Černochová z ODS jsou obě autorkami toho bludu. Čili podle nich Putin měl v plánu po obsazení Ukrajiny napadnout NATO. Bravo vy dvě lady větší nesmysl by nevymyslel ani chorý mozek. Nebo redaktor V.Moravec když při demonstraci na Václavském náměstí pořádané stranou PRO označil pořadatele za zodpovědné z toho že po skončení demonstrace pár bláznů chtělo strhávat ukrajinskou vlajku a přitom k tomu neměl žádné důkazy. To je jen pár ukázek jejich dezinformací.
VlastiX
10. srpna 2023 • 12:35
Třeba Holy Bible je taky dezinformace.
mibar
10. srpna 2023 • 10:23
No tak to mi bude muset pan redaktor vysvětlit, jak je možné, že pandemie covidu v Evropě skončila jako mávnutím proutku v okamžiku, kdy začala ta podivná válka na Ukrajině. Nebyly to snad dezinformace, že covid je smrtelná nemoc na kterou neexistuje lék a proto se musí očkovat, a že je nutné vyhlásit pandemii? Nebo snad šlo o respirační (byť zákeřnější) onemocnění a lze k němu takto přistupovat, jak tvrdili někteří, co byli vzápětí dehonestováni a označováni za dezinformátory? A jak je prosím možné, že jste dávali prostor jen těm strašákům, co podporovali tuto mánii a nepřizvali do diskuse tu druhou stranu. Za bývalého šéfredaktora pana Stoniše se tam náznaky vyváženosti objevovaly, obávám se, že za současného stavu to půjde těžce do kopru. Tak děkuji předem za vysvětlující odpovědi na mé otázky.
tempter
10. srpna 2023 • 11:39
@mibar Ne podivnou, ale agresivní válku rozpoutalo rusko až po skončení covidové pandemie. Co je na tom divného, krom rozpoutání té války? Všichni jsme doufali, že se svět začne vracet do normálu a do toho nám mužik hodil rusácké vidle. Covid byl nakažlivá a hlavně zpočátku pro některé smrtelná nemoc (krom jiného bylo šíření a nebezpečnost covidu otupeno právě očkováním), znám hodně i ve své okolí poměrně zdravých lidí (na chřipku by fakt neumřeli), pro které covid znamenal konec. Že se prudce šířil napříč světem je taky fakt. Můžeme se nyní přít o formě či rozsahu přijatých protiopatření, za mne u nás přehnaných do absurdna (trošku dost se s odstupem času stydím, k čemu všemu jsme se nechali přinutit...), ale zkušenosti nikdo neměl, lidé byli vyděšení, umírali a po bitvě bývá každý generál... Další dotazy?
mibar
10. srpna 2023 • 12:35
@tempter pokud ovšem obě akce nejsou součástí židobolševického spiknutí ... nic se neděje náhodou ... apropós věřte nebo ne, tak já se stydět za dobu covidu nemusím, neb jsem byl v té době tou černou ovcí zvanou "odmítač, antivaxer, apod.", co se vystrašit nenechal a zkoušel jsem se s tím srovnávat po svém:
http­s://e­u.zo­nera­ma.co­m/Clo­veci­na/Al­bum/81­83344
http­s://e­u.zo­nera­ma.co­m/Clo­veci­na/Al­bum/70­50595
... a ještě drobnost - každá válka je agresívní, ale podivnou může být také, pokud budete umět číst mezi řádky a nezbaštit všechno, co nám strkají pod nos (tím, že nefandím ani jedné straně ještě nemusím být proruský šváb, jak bývají tito lidé nazýváni).
Jinak vám děkuji za odpověď.
tempter
10. srpna 2023 • 15:52
@mibar Rádo se stalo. I já děkuji za sebechválou "vonící" bezobsažnou odpověď. Hodně štěstí!
VlastiX
10. srpna 2023 • 12:37
@tempter Naprostý souhlas jen s tím, že nás vakcinami infikovali. Pfizer a spol.
mibar
10. srpna 2023 • 19:04
@tempter s tou sebechválou máte pravdu ... jsem od přírody skromný, ale myslím si, že obsah moje zpráva má - ale asi je pro vás hůře stravitelný (nedivím se - není pro každého) ...
Pavel Maleček
10. srpna 2023 • 08:38
Ano dezinformace vládnou 21. století. Z nichž ta největší je, že za aktuální globální změnu může člověk, zejména přes z výroby a dopravy chrlený CO2. Spolu s dezinformacemi z oblasti multikuti, gender či LGBT+ společně tvrdícími, že ta obyčejná demokracie je špatná, plná všelikého utlačování, zneužívání či omezování zejména všemožných menšin, většinové ženy mezi ně počítaje. A také plná historických křivd spojených s latentním rasismem a už od narození vinou za hrůzy otrokářství či kolonialismu. To však jen u bílých mužů, protože u bílých žen, černochů, všelijak barevných či vyznavačů islámu se nic takového nevyskytuje.

Proto se tato prý všemi špatnostmi prolezlá stará demokracie musí vylepšit a to tím, že přes povinné dobro a rovnost pro všechny, z ní vznikne demokracie lepší, protože liberální.

Když průhledným důvodem této mega dezinfonfarmace je nastolení neosocialistické totality s neomarx-progres ideologií v které je to všemožné multikulti, gender, LGBT+ či eko-klima mocichtivé ohlupování zahrnuto. V čele samozřejmě se stávajícími politicko-byznysově-akademicko-mediálními prý elitami, přesvědčenými, že oni jsou díky své prý intelektuálně-morální převaze opráněni té zaostalé a všemi špatnostmi prolezlé mase dole vládnout.

Když, jak nás historie učí, i tento neo socialismus zákonitě skončí v zmaru, bídě, teroru a krvavém konfliktu. Jak nám ostatně už dnešek bučícně ukazuje.
VlastiX
10. srpna 2023 • 12:39
@Pavel Maleček a kdo nebo jaká skupina třeba provedla revoluci (VŘSR) v Rusku?
Pavel Maleček
10. srpna 2023 • 14:37
@VlastiX - v Rusku zvítězil staro socialismus s ideou třídního boje, současný Zpad rozkládá neo socialismus s ideou kulturně sociálního rozvratu, s meomarx-progres ideologií s jejím multikulti, gender, LGBT+ či eko-klima třeštěním.
mibar
10. srpna 2023 • 19:05
@VlastiX výborná otázka, myslím, že v tom nemají dodnes jasno vědci zkoumající tuto historii ...