Analýza

Zpět na článek

Fenomén Barbenheimer před bouří. Kina se těší obří návštěvnosti, ale Hollywood čeká trpká budoucnost

5 komentářů

simeklubor
29. července 2023 • 11:14
Je mi úplně jedno, co se stane s nenažraným filmo/­kino­průmys­lem. Mám narvanou filmotéku skvělými kousky od počátku kinematografie až do současnosti, kdybych si je chtěl všechny znovu pustit, musel bych odejít okamžitě do důchodu a už bych to stejně nestihl. Z kin mě vyhnal dávno tomu nesnesitelnej hluk, kdy projekci nelze bez špuntů do uší přežít, nově též přechlazený sály klimatizací tak, že je nutný si v červenci brát vaťák a ušanku. (To ovšem znamená, vy zas*aní skuhralové, že energie jsou pořád hnusně levný a potřebovali byste aspoň 10000,- za MW, abyste konečně začali šetřit!). Takže filmy si pouštím doma v domácím kině, soudruzi producenti už ode mě neuvidí ani fenik, už jsem jim za život (taky přes OSA) zaplatil dost. Je to jednoduchej byznys - vy jste pro mě jako pro zákazníka neudělali nic, čím byste si mě udrželi, podbízíte se uřvanýmu popkornovýmu publiku, tak jste o mě přišli. A nejsem sám, jsou nás miliony. Jestli celej tenhle cirkus úplně zkrachuje a nikdo už nenatočí ani nepromítne film, je mi úplně fuk a z hlediska uhlíkový stopy a ekologie to bude pro planetu jenom dobře. Takže si stávkujte, hoši a děvčata, stávkujte třeba až do soudnýho dne!
hulin never die
28. července 2023 • 18:06
bros nolana vyhodili, protože nevydělával. tenet -$50mil. musel napsat židovskou story oppenheimer, aby dostal prachy jinde. zase to bude v mínusu. točí s....y.
simeklubor
29. července 2023 • 11:17
@hulin never die Tenetem šlápl kuevsky vedle a doufal jsem, že zase natočí film, leč nezdá se. Má to sice brutální procenta na čsfd, ale zatím teda ohlasy mých přátel a známých tomu hodnocení neodpovídají a převažuje zklamání. Do kina na 3 hodiny na něco tak nejistýho fakt nepůjdu.
hulin never die
29. července 2023 • 12:38
@simeklubor jestli vám proudí krev v žilách a máte dobře vyvinuté pudy, ten film vás ubije. Mě zkusil zmrtvit tak, že nolan už nikdy. Filmy o zombies v sobě mají víc šťávy, Jestli se rachtáte v encyklopediích od rána do večera, řešíte všechny dichotomie světa, chodíte zásadně v černém nebo šedém po dědečkovi, jděte si pro to.
Kamera.. skvělá.
simeklubor
29. července 2023 • 14:04
@hulin never die Nejsem masochista, pustím si doma, až to půjde. Ale spoustu věcí od Nolana považuju za skvělou, leč Tenetem mě fakt dost otrávil.