Komentáře

Zpět na článek

Cyril Höschl: Petr Pavel aneb Kdyby všichni za komunismu byli disidenty

4 komentářů

Pavel Maleček
14. srpna 2023 • 15:34
Pavel je stejný marketingový produkt, jako cokoliv, co nám vnucuje dnešní, na vědě o lidských pudech postavená reklama. U Pavla k tomu pomohla i tvář s rysy lva a kariéra ve významné nadnárodní instituci, která negovala jeho komoušskou minulost.
K tomu jednoduchá moralizující hesla, suchý humor, chlapácké motorkářství a byl tu kandidát jak vyšitý, vyhovující ČR konzervativně - tradicionalistickým masám i městským liberálům. No a pak protikandidát v podobě krysího pištce Babiše... a bylo vymalováno.
Až nyní se z něj vyklubává figurka v rukou jeho okolí, úzce propojeného v s bruselským direktivně přerozdělovacím sociaismem a jeho neomarx-progres ideologií s multikulti, gender, LGBT či eko-klima třeštěním. No a pro ně je Fremr s jeho kariérou v bruselských zpolitizovaných strukturách mnohem víc, než špína z komoušských dob, když přes soud ničil životy těch, co se chtěli komunismu vzepřít.
Dokonce to i významným doporučením být mohlo, protože mezi ČSSR komoušstvím 80.tých let a dnešním buselským socialismem v morálce zas až takový rozdíl není. Vše co nevyhovuje vládnoucí ideologií musí být odstraněno - i s pomocí fgurek ala Fremr, ale i Baxy (též komoušská minulost) či Ronovské (specialistka na neziskovky a členka Pavlova volebního týmu) zpolitizovaného Ústaního soudu.
Ferdi Nand
13. srpna 2023 • 14:14
Každý komouš je zločinec. Je jedno jestli bývalý, současný nebo jestli byl u komoušů, třeba jenom hodinu. Je to stejné jako u nacistů. Možná by se dal pochopit idealista, který nezažil bolševika u moci, ale *** který věděl co komouši udělali v Maďarsku, Němeku a v Československu, ale kolaborant který odsouhlasil okupaci vlastní země, patří na šibenici. Takový parchant by, za koryto, sloužil komukoliv.
Richard Šebesta
31. července 2023 • 13:43
Pavel je bezcharakterní člověk stejně jako Bureš a celá řada dalších co se lidovou terminologii hnali ke korytu. Ale pozor disidenti ? Někteří ano, byli seriózní a nezměnili se ani po převratu 89 (Cibulka a jistě by se našli další) ale co třeba Bendové (otec a syn) Dienstbier starší , Pithardt a další ? Ti by kvůli kariéře po listopadu zaprodali vlastní matku. Co se stalo s těmi " charakternimi " lidmi kteří za komunismu trpěli a najednou totální změna ? Třeba Bendové otec a syn nejprve založili KDS (křesťanská dem.strana) jednou z podmínek bylo že členem této strany nesmí být nikdo kdo byl v KSČ.Když spolu s ODS byli v dvojkoalici a vyhráli volby 1992 bylo vše ok, jenže o 4 roky později už ODS KDS nepotřebovala . Dle průzkumu vyhraje volby sama. KDS se stala zbytečnou stranou jejíž volební potenciál byl ani ne 1 %. Co udělali " charakterní disidenti " Bendové (otec a syn). Rozpustili KDS a přešli klidně k ODS aby zůstali u KORYT. Že v ODS na rozdíl od KDS jsou i bývali komouši ? No a co ? Najednou jim to nevadilo. Kde zůstaly jejich zásady ? Najednou i oni byli turisté (političtí) a převraceči kabátů . No a takových disidentů a jiných co kvůli korytu zaprodají vše je u nás stále dost.
pradeda7
31. července 2023 • 12:27
Armáda by měla být především apolitická jak tomu v mnoha demokratických státech je. Naše armáda byla apolitická i za První republiky.