Colours of Ostrava

Zpět na článek

Čestmír Strakatý na stagi Reflexu: Jsem zvyklý na leccos, ale reakce jako na Jaroslava Duška jsem nezažil nikdy

11 komentářů

Tatiana Jámborová
30. července 2023 • 03:59
Tvrdit ze někdo patří do blázince ? V tomto nesmyslne chaotickem světě , v systému ve kterém se to vše děje , protože chceme označit lidi za role , chceme neštěstí druhých a tvářit se ze prosperita a výnos nám umožní pocitu štěstí , ale to je omyl , chceme aby nemoce byly vážné a důležité téma , aby bylo čeho se obávat ,stejné jako nepřijetí smrti , truchlit když umírá člověk ?
Diana Černá
26. července 2023 • 15:14
Čestmír si zve schválně kontroverzní hosty a poté sebe vymezuje? Moc nechápu. Tohle je přesně způsob, jak získává posluchače z různých spekter.
I zvaní Babiše.
Možná bych začla u sebe....
Ludmila Neumanová
26. července 2023 • 09:36
Čestmír Strakaty se chová k hostům podle mých měřítek hrubé, příliš tvrdě a snaží se jim vnutit svoji pravdu. To se ukazovalo hlavně za covidu. Skáče jim do řeči a snaží se je dostat tam, kam chce on. Bavil se s panem Duškem, ale nebyl na jeho vlně. Každý jako by byl na jiné straně dveří.
Renáta Šebková
26. července 2023 • 01:48
Čestmír Strakatý je dost schopný novinář a jeho podcasty stojí za poslech. Má zajímavé hosty, on sám má velký rozhled a je vždy dobře připraven.
Pavel Maleček
25. července 2023 • 19:56
No divokým reakcím na Duškova slova se nelze divit. To proto, že si dovolil nahlas říci nepříjemnou pravdu. Což v dnešní ukňourané době, snažící se bolavým problémům vyhýbat, zákonitě muselo vyvolat bouři nevole. Zvláště když je možné si ublíženeckou žluč vylít na víceméně anonymních asociálních sítích.

Což tenhle kecálista, tím jak rozhovor vedl, vědomě umocnil. Evidentně mu při tom šlo víc o osobní mediální popularitu než o racionálním vysvětlení Duškova názoru. Klasická to ukázka dnešní zdegenerované žurnalistiky, v které jde víc o předvádění se a profit redaktora než o hledání pravdy.
Jindra1956
15. srpna 2023 • 10:54
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jana Vojtěchová
25. července 2023 • 18:00
Ač se v mnohých názorech lišíme, pan Čestmír Strakatý je člověk, který je mi sympatický a je v něm určitá opravdovost. Možná i proto si dovolím jednu větu, kterou sama často nerada slyším: " Neberte se tak příliš vážně." Lidé zažijí hodně věcí - dobrých i těžkých, ať jsou mediální hvězdy, či úplně obyčejní smrtelníci. A co někoho bolí, či mrzí, kritika, prohra, neúspěch, nechává druhého v klidu - tím není řečeno, že to o to bolí míň. Jak sám pan Strakatý říkal (parafrázuji), je dobré věci brát, jaké jsou. Cením si jeho výroku a ohrazení se ohledně "strany dobra", tam je spousta věcí, nad kterými by se mohl zamyslet a my všichni s ním.
JanaBa
25. července 2023 • 16:59
Já jsem se právě dozvěděla, že novináři mají seznam lidí, se kterými si "nechtějí zadat". Je pro mne velké překvapení, že tam patří Dušek a nepatří tam např. Semelová.
simeklubor
25. července 2023 • 18:42
@JanaBa Mě tedy překvapuje sama existence nějakého seznamu. Dobrý novinář by měl být schopen vést rozhovor s kýmkoli a pokud ten host zastává jakkoli odpudivé názory, měl by jej umět konfrontovat. Znamená to mimo jiné perfektní přípravu a hluboké znalosti. Tím by se měl dobrý novinář lišit ode mě či od libovolného jiného pantáty ze vsi .
JanaBa
26. července 2023 • 08:30
@simeklubor Ano, je to tak, máte pravdu. Podobný názor jsem chtěla vyjádřit svým komentářem. Nebyla bych tak úplně přísná ohledně hlubokých znalostí, většinou mne nezajímá, co ví a zná novinář. Chci od něj, aby mi někoho nového dokonale představil, ne zamlčel.
simeklubor
26. července 2023 • 08:54
@JanaBa Ano, jistě, tak jsem to nemyslel - směrem k sobě jako ke čtenáři. Ty hluboké znalosti jsem spíš myslel jako nutný předpoklad úspěšné konfrontace a vyvracení demagogie hosta, jinak se může stát, že si ho "obtížný" host (nejspíš právě takový, kvůli jakým existuje nějaký seznam) tzv. "namaže na chleba" a dojde tím k posílení jeho pozice kazatele bludů. Já od novináře chci, aby falešného proroka demaskoval, protože to považuju za jeho úkol .