Komentáře

Zpět na článek

Babiš si chtěl Kunderu přivlastnit, nezná přitom ani Švejka. Možná zlepšil jeho vztahy s rodnou zemí

18 komentářů

Jiří Bubeníček
13. července 2023 • 07:03
To ,že Slovák Babiš navštívil pana Kunderu byl jen propagační tah před volbami! Lidově: Vychytralý trik ,jak to jen Babiškin umí!
viktor viktor
13. července 2023 • 11:52
@Richard Šebesta NIKDO ! si na Babiše nestěžoval a soud 3x rozhodl, že agentem nebyl. Co píše opilec Kmenta, není věrohodné. Zato soudruh prezident Pávek , předseda ZO KSČ na rudé rozvědce, NOMENKLATÚRNÍ , profesionální člen bezpečnostního aparátu s manželkou politručkou “ straší “ na Hradě. “ Je rok 2023. To jsou paradoxy “ !!!
viktor viktor
13. července 2023 • 11:08
Nyní se ke Kunderovi lísají i ti “ správní “ demokraté, co jej ještě nedávno pomlouvali. Udělal dobře, že se do Českého Kocourkova už natrvalo nevrátil. K. Kryl také raději zemřel. Každý nemá kachní žaludek.
Richard Šebesta
13. července 2023 • 08:55
@Soňa Benešová Souhlas lady. Typickým příkladem je dnes mistr Hašek olympijský vítěz z Nagana.Taky mám pocit že se chová jako užitečný idiot v rukou hlupáků a gaunerů jak píšete.
Vera Diblikova
14. července 2023 • 16:28
Vzhledem k tomu, že to nikoho jiného z našich představitelů včetně všech ministrů kultury ani nenapadlo, je potřeba pohanět Babiše. Elementary, dear Watson. Nebo že má Havel dlouhý stín, kterého si Babiš možná nevšiml?
viktor viktor
13. července 2023 • 20:06
@Richard Šebesta Když věříte , že Kmenta je seriozní, tak jste tím hloupým vy sám. Zkuste číst i jiná vyjádření, než od falzifikátora Kmenty, nebo teplého Vendy z ČT24. Ta bolše­vicko/­sude­ťácká sebranka, co tu vládne a demontuje systematicky Česko mi ale vadí víc, než ti usmolení “ novináři “ a “ umělci “. Babiš je především podnikatel a tomu tyhle nuly , které nic pořádného ( na rozdíl od Babiše ) nevytvořili, nestojí za pozornost. Ostatně, žáby na prameni jsou v Českém Kocourkově Pávek, Rychetský, Fiala , Bartoš atd. To je třeba řešit, jinak dopadne Česko hodně špatně .
Richard Šebesta
13. července 2023 • 19:34
@viktor viktor Chlape vy jste úplně mimo a dokazujete jak jste hloupý. Bureš-Babiš byl agentem STB to je 100 % prokázáno. Potvrzeno i slovenskými soudy. To že lže v každé větě to chcete taky popřít. Mám vám ty jeho lži jmenovat ? Jak třeba tvrdil že neví kdo vlastní Čapí hnízdo a že on s ním nemá nic společného. To je jen jedna z mnoha jeho lži. Kmenta je kvalitní novinář a každá věta jeho knih a to nejen o Burešovi je podepřena fakty. Kdyby někde zalhal agent Bureš by ho dávno žaloval. Doposud to nikdy neudělal co myslíte proč asi ? A pokud jde o to opilectví nevím že by Kmenta byl opilec ale 100 % byl opilec pan president Zeman soudě dle vašich názorů jste ho jistě volil. Burešovy " PRAVDY ". Do politiky nikdy nevstoupím,když už tam byl tak zase řekl nikdy nebudu premiér ani nechci být ministr. A nebyl ani jedno pochopitelně.
viktor viktor
13. července 2023 • 17:30
@Soňa Benešová Týká se jistě Holubové, Geislerové, soudruha Svěráka, ředitele Hrušínského a dalších " umělců "....
Richard Šebesta
13. července 2023 • 17:23
@Soňa Benešová Mylady to je jedno každý může vyjádřit svůj názor. Nic proti ale nesmí ze sebe dělat vola jako Hašek a ještě si myslí jak všemu rozumí. Třeba to co udělala Časlavská v Mexiku 1968 to bylo jasné gesto a odvážne,klobouk dolu ale to co dělá Hašek to je PRIMITIVISMUS a HNUS !
Saša Krach
13. července 2023 • 16:08
@viktor viktor Svatá pravda..
Saša Krach
13. července 2023 • 16:06
Kundera a Havel...Havel se Kundery bál. A dělal vše možné aby ho poškodil. A povedlo se.
Kundera, Babiš, Pavel....Tak nějak se zapletli pošpinili se státní mocí....A každý jinak­,..Zá­věr.­..Ba­biš se pokusil narovnat vztahy ...Bohužel. Bratři v triku se už nenašli...Kundera byl asi z toho našeho smrdutého dvorečku znechucen....Svět na něj nezapomene. Na ostatní ano.
Soňa Benešová
13. července 2023 • 13:51
@denisz Co vím, tak se Kundera od své vlasti a původu distancoval, co to jen šlo. Po čecháčkovsky .
Soňa Benešová
13. července 2023 • 13:49
@Richard Šebesta Já jsem měla na mysli zase Nohavicu, Waterse, Depardieu. Lépe by udělali, kdyby se drželi od politiky co nejdál.
Avatar - denisz}
denisz
13. července 2023 • 12:30
Babiš projevuje sociální cítění i soucit pro Kunderu. Nabídnout Kunderovi české občanství byl projev lidskosti. Mladý autor článku Babiše ale nemusí, tak vždy nějaký drb na něj najde. O takových různých podrazácích, co lidem jen škodí, Kundera hodně psal. V Čechách měl velkou inspiraci a domů se mu tedy moc nechtělo.
Asatin
13. července 2023 • 11:00
Jo jo,kazdej jsme nejak jinej a kazdej jsme nejak jinak blbej.A otazka zni,a co ti ostatni,jsou co?!Asi budou brecet,nebo se smat.Ja bych napsal knihu o blbosti...a uz jsem ,ze...
Soňa Benešová
13. července 2023 • 08:47
@Jiří Bubeníček No bodejť. A intelektuál, odtržený od reality, který v ČR 50 let nebyl, jenom posloužil.
Soňa Benešová
13. července 2023 • 08:44
Umělci jsou v politice jedno jediné neštěstí. Muzikanti a herci ještě větší než spisovatelé. Problém je v tom, že jejich názory a projevy jsou řízeny emocemi. Umělec = emoce. Tím také ovládají davy. Koncert, divadlo, film. Emoce není zrovna to, co je dobré pro politiku. A tak se umělci se svým emocionálním a iracionálním vnímáním světa stávají užitečným nástrojem v rukách politiků, a různých gaunerů. Sportovci jsou zase docela hloupí a odtržení od reálného života, a tam je to to samé. Neměli bychom klást příliš velký důraz na beletrii, film, divadlo, koncerty, ani na sport. To je jenom zábava. Je hloupé, že se z beletrie maturuje.
Richard Šebesta
13. července 2023 • 07:53
Je to paradox estebák Bureš-Babiš se setkal s Kunderou přičemž samotný Kundera má cosi nejasného a dodnes rozporuplného ve své dávné minulosti právě v udání jistého agenta ze západu Dvořáčka.Jak to tehdy bylo v oné době na přelomu 40.a 50.let se dnes už asi nedovíme.Jisté je jen to,že zatímco u Bureše-Babiše se ví že udával (asi 12) lidí u Kundery je to pochybné nejasné. Možná že na rozdíl od Bureše je nevinný ! Kdo ví ?