Komentáře

Zpět na článek

Babiš si chtěl Kunderu přivlastnit, nezná přitom ani Švejka. Možná zlepšil jeho vztahy s rodnou zemí

18 komentářů

Saša Krach
13. července 2023 • 16:06
Kundera a Havel...Havel se Kundery bál. A dělal vše možné aby ho poškodil. A povedlo se.
Kundera, Babiš, Pavel....Tak nějak se zapletli pošpinili se státní mocí....A každý jinak­,..Zá­věr.­..Ba­biš se pokusil narovnat vztahy ...Bohužel. Bratři v triku se už nenašli...Kundera byl asi z toho našeho smrdutého dvorečku znechucen....Svět na něj nezapomene. Na ostatní ano.
Avatar - denisz}
denisz
13. července 2023 • 12:30
Babiš projevuje sociální cítění i soucit pro Kunderu. Nabídnout Kunderovi české občanství byl projev lidskosti. Mladý autor článku Babiše ale nemusí, tak vždy nějaký drb na něj najde. O takových různých podrazácích, co lidem jen škodí, Kundera hodně psal. V Čechách měl velkou inspiraci a domů se mu tedy moc nechtělo.
Soňa Benešová
13. července 2023 • 13:51
@denisz Co vím, tak se Kundera od své vlasti a původu distancoval, co to jen šlo. Po čecháčkovsky .
viktor viktor
13. července 2023 • 11:08
Nyní se ke Kunderovi lísají i ti “ správní “ demokraté, co jej ještě nedávno pomlouvali. Udělal dobře, že se do Českého Kocourkova už natrvalo nevrátil. K. Kryl také raději zemřel. Každý nemá kachní žaludek.
Saša Krach
13. července 2023 • 16:08
@viktor viktor Svatá pravda..
Asatin
13. července 2023 • 11:00
Jo jo,kazdej jsme nejak jinej a kazdej jsme nejak jinak blbej.A otazka zni,a co ti ostatni,jsou co?!Asi budou brecet,nebo se smat.Ja bych napsal knihu o blbosti...a uz jsem ,ze...
Soňa Benešová
13. července 2023 • 08:44
Umělci jsou v politice jedno jediné neštěstí. Muzikanti a herci ještě větší než spisovatelé. Problém je v tom, že jejich názory a projevy jsou řízeny emocemi. Umělec = emoce. Tím také ovládají davy. Koncert, divadlo, film. Emoce není zrovna to, co je dobré pro politiku. A tak se umělci se svým emocionálním a iracionálním vnímáním světa stávají užitečným nástrojem v rukách politiků, a různých gaunerů. Sportovci jsou zase docela hloupí a odtržení od reálného života, a tam je to to samé. Neměli bychom klást příliš velký důraz na beletrii, film, divadlo, koncerty, ani na sport. To je jenom zábava. Je hloupé, že se z beletrie maturuje.
Richard Šebesta
13. července 2023 • 08:55
@Soňa Benešová Souhlas lady. Typickým příkladem je dnes mistr Hašek olympijský vítěz z Nagana.Taky mám pocit že se chová jako užitečný idiot v rukou hlupáků a gaunerů jak píšete.
Soňa Benešová
13. července 2023 • 13:49
@Richard Šebesta Já jsem měla na mysli zase Nohavicu, Waterse, Depardieu. Lépe by udělali, kdyby se drželi od politiky co nejdál.
Richard Šebesta
13. července 2023 • 17:23
@Soňa Benešová Mylady to je jedno každý může vyjádřit svůj názor. Nic proti ale nesmí ze sebe dělat vola jako Hašek a ještě si myslí jak všemu rozumí. Třeba to co udělala Časlavská v Mexiku 1968 to bylo jasné gesto a odvážne,klobouk dolu ale to co dělá Hašek to je PRIMITIVISMUS a HNUS !
viktor viktor
13. července 2023 • 17:30
@Soňa Benešová Týká se jistě Holubové, Geislerové, soudruha Svěráka, ředitele Hrušínského a dalších " umělců "....
Richard Šebesta
13. července 2023 • 07:53
Je to paradox estebák Bureš-Babiš se setkal s Kunderou přičemž samotný Kundera má cosi nejasného a dodnes rozporuplného ve své dávné minulosti právě v udání jistého agenta ze západu Dvořáčka.Jak to tehdy bylo v oné době na přelomu 40.a 50.let se dnes už asi nedovíme.Jisté je jen to,že zatímco u Bureše-Babiše se ví že udával (asi 12) lidí u Kundery je to pochybné nejasné. Možná že na rozdíl od Bureše je nevinný ! Kdo ví ?
viktor viktor
13. července 2023 • 11:52
@Richard Šebesta NIKDO ! si na Babiše nestěžoval a soud 3x rozhodl, že agentem nebyl. Co píše opilec Kmenta, není věrohodné. Zato soudruh prezident Pávek , předseda ZO KSČ na rudé rozvědce, NOMENKLATÚRNÍ , profesionální člen bezpečnostního aparátu s manželkou politručkou “ straší “ na Hradě. “ Je rok 2023. To jsou paradoxy “ !!!
Richard Šebesta
13. července 2023 • 19:34
@viktor viktor Chlape vy jste úplně mimo a dokazujete jak jste hloupý. Bureš-Babiš byl agentem STB to je 100 % prokázáno. Potvrzeno i slovenskými soudy. To že lže v každé větě to chcete taky popřít. Mám vám ty jeho lži jmenovat ? Jak třeba tvrdil že neví kdo vlastní Čapí hnízdo a že on s ním nemá nic společného. To je jen jedna z mnoha jeho lži. Kmenta je kvalitní novinář a každá věta jeho knih a to nejen o Burešovi je podepřena fakty. Kdyby někde zalhal agent Bureš by ho dávno žaloval. Doposud to nikdy neudělal co myslíte proč asi ? A pokud jde o to opilectví nevím že by Kmenta byl opilec ale 100 % byl opilec pan president Zeman soudě dle vašich názorů jste ho jistě volil. Burešovy " PRAVDY ". Do politiky nikdy nevstoupím,když už tam byl tak zase řekl nikdy nebudu premiér ani nechci být ministr. A nebyl ani jedno pochopitelně.
viktor viktor
13. července 2023 • 20:06
@Richard Šebesta Když věříte , že Kmenta je seriozní, tak jste tím hloupým vy sám. Zkuste číst i jiná vyjádření, než od falzifikátora Kmenty, nebo teplého Vendy z ČT24. Ta bolše­vicko/­sude­ťácká sebranka, co tu vládne a demontuje systematicky Česko mi ale vadí víc, než ti usmolení “ novináři “ a “ umělci “. Babiš je především podnikatel a tomu tyhle nuly , které nic pořádného ( na rozdíl od Babiše ) nevytvořili, nestojí za pozornost. Ostatně, žáby na prameni jsou v Českém Kocourkově Pávek, Rychetský, Fiala , Bartoš atd. To je třeba řešit, jinak dopadne Česko hodně špatně .
Jiří Bubeníček
13. července 2023 • 07:03
To ,že Slovák Babiš navštívil pana Kunderu byl jen propagační tah před volbami! Lidově: Vychytralý trik ,jak to jen Babiškin umí!
Soňa Benešová
13. července 2023 • 08:47
@Jiří Bubeníček No bodejť. A intelektuál, odtržený od reality, který v ČR 50 let nebyl, jenom posloužil.
Vera Diblikova
14. července 2023 • 16:28
Vzhledem k tomu, že to nikoho jiného z našich představitelů včetně všech ministrů kultury ani nenapadlo, je potřeba pohanět Babiše. Elementary, dear Watson. Nebo že má Havel dlouhý stín, kterého si Babiš možná nevšiml?