Divoký kačer

Zpět na článek

Rusko podává v OSN stížnost na Ukrajinu za to, že se brání a tím prodlužuje válku

4 komentářů

Pavlína Klimešová
22. června 2023 • 00:43
Kam tím nesmyslným článkem míříte a proč dehonestujete Rusko za každou cenu.Zatím si Rusko OSN nestěžuje, ale také na to dojde. Ukrajina nikdy nedostane ta ůzemí, kde žijí Ruští občané. Zachovala se k nim tak sprostě, viz Majdan, stříleli tam i ženy a děti, nutili je mluvit ukrajinsky, seniorům nedávali důchody. Ti ruští občané převážně opustili území před válkou do Ruska, ale samozřejmě počítají, že se vrátí. Na Západ utekli Ukrajinci, co žili na západě, kde není žádná frontová linie, a kde probíhá normální život,ale využili příležitosti se dostat do Evropy, jsou to vlastně ekonomičtí běženci. Bylo by načase, aby se vraceli domů už na trvalo a nejen na prázdniny a potom zase zpátky pro štědré dávky. Zelenský by jim měl platit pobyt u nás, proč to musí zaplatit náš občan? Naše vláda si měla napřed
spočítat, co je budou stát a přijmout jen takové množství, které nezrujnuje náš
a rozpočet. Tato vláda by měla co nejříve skončit, pokazila co se dalo a ještě za velké platy, které si ani nezaslouží.
Adam Satrapa
22. června 2023 • 10:22
@Pavlína Klimešová Stát vydal na pomoc Ukrajincům za leden a únor cca 4 mld. Kč, což tvoří 0,2% celkových státních výdajů. I kdyby stát pokračoval s touto pomocí ve stejné výši po celý rok 2023, budou tyto náklady tvořit něco málo přes 1% výdajů států. Takže tvrdit, že pomoc Ukrajincům ruinuje náš stát a rozpočet, je stejně uvěřitelné jako to, že nákup 5 rohlíku zruinuje Váš rodinný rozpočet na celý měsíc. Chtělo by to přidat na úsudku a ubrat na ruské propagandě.
Pavlína Klimešová
22. června 2023 • 10:43
@Adam Satrapa Psát u nás pravdu o Ukrajině rovná se "ruská propaganda", jak jinak. Máte pravdu, fandím Rusku a ruským občanům, aby se mohli brzy vrátit do svého domova - na místa, kde se narodili a kde si přejí žít. Nechtějí být součástí Ukrajiny, po tom, co vím, jak to probíhalo od roku 2008, 2014 a nyní, ani se jim nedivím. Na Ukrajině jsem se narodila a vím, co dělali za světové války, sloužili Hitlerovi a pomáhali při likvidaci Židů. Takovou povahu mají Ukrajinci na rozdíl od Rusů.
Adam Satrapa
22. června 2023 • 11:25
@Pavlína Klimešová Špatně jste pochopila můj příspěvek. Psát, že pomoc Ukrajincům zruinuje náš stát je ruská propaganda, kterou jste Vy bez přemýšlení převzala. Pomoc Ukrajincům náš stát ani rozpočet nezruinuje. To je holá pravda a fakt, podložený čísly. To ostatní jsou jen "Vaše názory", které bych se hodně zdráhal označit za pravdu.