Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Migrace je obrovský problém, který Evropa neumí řešit. Migraci podporoval i Okamura

12 komentářů

Pavel Maleček
22. června 2023 • 21:01
Migraci ne že Evropa, tj. bruselští papaláši řešit neumí, oni ji chtějí. Protože je vbrzku budou volit už jen jimi, z evropských peněz (daní původních občanů států sdružených v EU) uplacení migranti.
Miroslav Hraběta
22. června 2023 • 12:23
Řešit migraci je jako řešit zemětřesení. Prostě migrace byla, je a bude. Jestli si někdo myslí, že se to dá vyřešit, tak spánembohem...
Richard Šebesta
22. června 2023 • 17:29
@Miroslav Hraběta Hraběta ty mudrlante. Jasně migrace tu byla je a bude. Objevil si Ameriku že, ale to co nyní předvádí EU a její neschopni politici v Bruselu a těch západních zemích viz.Merkelova a další spěje ke katastrofě. Dnes je v západní Evropě odhadem 25- 30 milionů migrantů. Většina je z Afriky a Asie a z muslimských zemí migrační vlna pokračuje a lídří EU na to je čumí a nic nedělají přesně jak píše autor. Za 10 let jich bude 50 mega atd.Připomíná to potápějicí se loď kde kapitán a jeho osádka jen nečinně přihlíží pohromě. Je to nevratný proces a ta migrace nekončí. EU spěje k záhubě. Ale když ti to nevadí je to tvoje věc.Jen pro tvou INFORMACI týká se to i nás neb jsme zatím v EU !
Avatar - epr3}
epr3
22. června 2023 • 18:52
@Miroslav Hraběta Vyřešit se to dá až triviálně jednoduše. Stačí si ohlídat svoji hranici, což je základní předpoklad k přežití každého národa. A když už jsme jako blbci vlezli do EU, tak se holt stejnou měrou musíme podílet na střežení vnější hranice. Jenže to euro*** ve vedení EU nechtějí dopustit.
Jirka_S
22. června 2023 • 11:59
Nejde o migraci, ale řízenou výměnu obyvatel. Muslimy není možné přijímat, o ty se mohou postarat bohaté muslimské země. Jinak např. na Ukrajinu by se vzhledem k úbytku jejích obyvatel vešly milióny migrantů...
...
Okamura zřejmě nebyl politik (2008), ale jen podnikatel. Tudíž je nesmysl to vytahovat z jeho kádrového posudku.
Saša Krach
22. června 2023 • 10:59
Této zemi nestačí nešťastné příklady z okolních zemí...Tato země musí tím projít přesvědčit se na vlastní kůži co to znamená a pak ,,,,ale už pozdě jako mnoha případech jiných hledat nápravu,,,,Ještě že jsme chudí a s touto vládou budeme chudší,,,,a to vědí i migranti😂. Tak o nás zájem za tím nejeví...😝😝😝😝😝Ale přijde to ..😭😭😭😭
Saša Krach
22. června 2023 • 11:05
@Saša Krach Okamura...mněl na mysli řízenou migra­ci..­.Pří­klad,,­,Proč by zde nemohl být zubař a jiné profese které potřebujeme...Těch nezvladatelných máme doma dost....Vlastních, a o tom to je.
Miroslav Hraběta
22. června 2023 • 12:25
@Saša Krach Hlavně bys měl emigrovat ty, Mach. Do nějaké země, kde dokaží napsat "mněl".... 😀😀
Saša Krach
22. června 2023 • 13:15
@Miroslav Hraběta ty nemáš odpověď...věřím, pokud byste odporoval uděláte ze sebe ještě většího tůra. 😝
Avatar - epr3}
epr3
22. června 2023 • 10:24
Pisálek Buchert účelově míchá dvě různé situace, které se sice dají nazvat stejně, ale stejné rozhodně nejsou.
Když Okamura hovořil v roce 2008 o přínosech migrace, rozhodně neměl na mysli migraci a la Merkelová s doširoka otevřenými vraty a transparentem Welcome. Migrace určitě přínosem je, když má příchozí co nabídnout, je připraven se přizpůsobit, ale hlavně, neleze přes plot.
Nic z toho se v roce 2008 nedělo, to přišlo až v roce 2015 s Merkelovou, EU s tím dodnes nic neudělala a ani já si nemyslím, že by to bylo pro to, že jsou europolitici tak pitomí a neschopní, ale že je v tom záměr.
Bohužel nám Vykuločko Rakušan zařídil, že se v tom budeme máchat jako ve sračkách a jestli nenajdeme sílu se tomu vzepřít, dojedeme na to.
Richard Šebesta
22. června 2023 • 11:13
@epr3 Ano souhlas, řízena migrace s lidmi kteří mají co nabídnout za to že jim nová země poskytne možnost získat nový domov a žít lépe než ve vlasti je správná. Koneckonců ono se to děje stále. Naši lékaři a další fachmani odchází na západ zejména do Deutschlandu, Rakouska, nebo Anglie. Stejně jako k nám přichází Slová­ci,U­krajin­ci,ne­bo další jako lékaři nebo sestry atd. Ale ne to co způsobila Merkelova.To je neřízena migrace to je katastrofa ! A její důsledky jsou nevratné a to je to nejhorší.
Richard Šebesta
22. června 2023 • 08:58
Musím pana Bucherta pochválit za velmi solidní popis reálné situace v EU.Naše media o tom ne vždy seriózně píšou. Ono to jsou bolavá místa EU ! Migrace a válka na Ukrajině. Pokud jde o migraci chodí se okolo toho po špičkách a málokdo v EU umí pojmenovat věci pravými jmény. Krom státu V4 . Ale Brusel to jak vidno přehlíží a ještě chce státy V4 sankcionovat. Když bych provedl takový
teoretický pokus který spočívá v tom že by referendum o vstupu do EU probíhalo nyní nebo třeba před 3 léty. Je otázka zda by naši lidé byli tak jednoznačně pro vstup do EU jako v roce 2004 ? Právě nezvládnuta migrace do zemí EU od roku 2015 a vše co s tím souvisí by mohlo mnoho lidí odradit od hlasu pro vstup. Za sebe to vyjádřím asi tak. Za minulého režimu jsem pokukoval po západu a zvažoval aspoň teoreticky tam odejít. Dnes byť bych byl o 20 či 30 let mladší bych tam určitě nešel. Jo, výdělky tam jsou mnohem větší než u nás ale jak známo každá mince má dvě strany a . Tou druhou stranou jsou právě desítky milionů migrantů z muslimského a afrického prostředí kteří se ne vždy chovají seriózně. Atentáty a bitky muslimských a dalších gangů jsou pomalu na denním
pořádku. Trestná činnost migrantů se stává velkým problémem od Švédska přes celou západní Evropu až po Itálii. EU upadá a migranti EU rozvrátí zcela je to jen otázka času.