Komentáře

Zpět na článek

Adéla Knapová: Zapíšeme se do historie jako společnost vzdělaných idiotů?

3 komentářů

Pavel Maleček
6. června 2023 • 06:51
Jako idioti ano, ale vzdělaných? Když dnes na většině už středních škol, hlavně gymnázií, o vysokých nemluvě, je do hlav snadno manipulovatelných mlaďochů víc vtloukána neomarx-progres ideologie než odborné znalosti. A to v "úrovni", které by před pár desítkami let nestačila ani na to, se na střední dostat. Samozřejmě s výjimkou elitních škol, v kterých stávající mocenské "elity" připravují své bobánky na převzetí moci.

To coby důsledek mocichtivosti fanatiků neomarxismu, kteří když po válce zjistili, že jim moc nezajistí třídní či rasová konfrontace-revoluce, vsadili na pomalý pochod institucemi, školami především. Když přišli s tím, že stávající demokracie bez přívlastků je prolezlá všemožnými špatnostmi a tak je nutné ji vylepšit - zliberalizovat všeobecnou rovností a dobrem. Odtud nyní západní svět ovládající a destruující multikulti, gender, LGBT+ či eko-klima třeštění.

To podmíněno útlumem v populaci všeobecného - filozoficko přírodovědného vzdělání (aby šlo lhát hlavně o vývoji společnosti, klimatu či dekarbonizaci) a pak rozvratem vztahů a hodnot omezujících moc státu nad jedincem, tedy rodiny či národa.
hulin never die
5. června 2023 • 15:55
ok, něco o tuposti: když haranti neradi zvířátka ale maso jo, tak vyrobím umělý maso. Zvířátka zachráněna a děcka vysmátá do bezvědomí. Pomohla tupost děcek nebo prozřetelnost? Tupý jsem třeba já, protože nechápu, že se seniory mám jednat se sociální inteligencí.
Jedna podstatná věc k umělé inteligenci: ta současná je inteligentní pořád jen v mantinelech lidského svěa. Až se dostane za ně, pak to pro nás bude teprv mazec. Buď je Bůh fakt láska nebo máte vyšší pravdu a pokecáte jako rovna s rovnou. Bez urážky.
Soňa Benešová
5. června 2023 • 12:58
Jednička za pěknou slohovku na střední.