Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Nad Českem pořád zataženo, televizní debata Fialy a Babiše byla jen bizarním divadlem

4 komentářů

Pavel Maleček
5. června 2023 • 07:18
Aby z toho kokrhání dvou kohoutů na jednom politickém hnojišti něco pozitivního vzešlo. Když jsou dvěma stranami jedné mince obhajování "fungování" státu coby dojné krávy mocných.

V čemž je Babiš mnohem autentičtější, když to dojení státu obhajuje hlavně pro sebe, zatímco Fiala pro ty, co ho (přes brněnského Don Pabla) vodí. Také proto si Babiš drží vysoké preference, když lid obecný u něj pudově oceňuje, že mu o svém skutečném cíli lže míň, než ve frázích o zachraňování demokratické společnosti se topící Fiala.

Tragické na Fialovi je, že lidé očekávali, že s razantní a tvrdou reformou přijde. Místo toho vidí, jeho zbabělé vykrucování a odkládání potřebných opatření. A tak se smíření s bolavou, ale účinnou léčbou změnilo v znechucení až naštvání z Fialova váhání a nerozhodnosti.

Což je to, co lidé u vůdců nejvíc nesnáší. To už raději drzého a přímočarého zloděje, co se svými úmysly netají.
Tomáš Kostelecký
4. června 2023 • 23:13
Komunistická, udavačská ***, tedy nejhorší lidský odpad kterékoli totalitní společnosti, nás bude učit morálce a nadávat někomu do komunistů. Kolaboranti a vlastizrádci, jako tenhle vandrák, se dříve věšeli. U nás kandidují na presidenta. Jsme fakt debilní národ.
Saša Krach
4. června 2023 • 19:09
Kdo za to může....oba
Kdo více mlžil....oba
Kdo řekl pravdu....oba
Kdo vyhrál...řečeno s nadhledem, pokud by ve studiu seděl někdo třetí ,, nestranný ekonom,, rozuměl by si asi s Babišem....
Richard Šebesta
4. června 2023 • 15:38
Stará pravda říká : Když se dva perou třetí se směje ! Je otázka kdo bude tím třetím ? Ale troufnu si typovat že ani jeden jak Fiala tak Bureš-Babiš nebudou předsedy vlády po volbách 2025. Fialova pětikolka to projede a jak i dnešní odhady volebních preferenci naznačují jedna nebo dvě ze stran pětikolky se nedostane do sněmovny, leda že by šla tato pětikoalice společně do voleb ale i tak by asi volby nevyhráli. No a Bureš-Babiš ten je možná vyhraje ale otázka je kdo s ním půjde do koalice ? Podle mne asi nikdo po zkušenostech z minula.