Prostor X

Zpět na článek

Michailidu: Ani USA, ani Rusko, musíme jít vlastní cestou, je třeba kritizovat NATO a Západ, levice je elitářská

18 komentářů

Pavel Vodička st
2. června 2023 • 13:31
Jako playmate by Ing. Jana Michailidu byla zřejmě ozdobou pirátského podpalubí na nejednom škuneru se zkříženými hnáty. Byli to vlastně takoví průkopníci komunismu. Takže, obrazně řečeno, je na co navázat. Bude-li dál pokračovat v české politice, mohla by ve škuneru Pirátské strany způsobit hodně velkou díru. I pirátská liberální rutina by proto měla mít své meze. Jana Michailidu by se mohla výborně doplňovat s předsedkyní KSČM Ing. Bc. Kateřinou Konečnou. Jejich dýchánky nad analýzami textů Vladimira Iljiče Lenina by mohly přinést "svěží vítr" na českou politickou scénu...
hulin never die
31. května 2023 • 13:11
Ta holka je v pohodě; žádná neví co chce, dokud jí to neukážeš nebo ji neprolískáš. A má pěkný nohy. Ale ten ksicht naproti ní je na zváženou
f y
31. května 2023 • 12:51
f y
31. května 2023 • 12:51
f y
31. května 2023 • 12:50
f y
31. května 2023 • 12:50
f y
31. května 2023 • 12:48
f y
31. května 2023 • 12:46
giorgio287
31. května 2023 • 11:31
Je signifikantní, že je pirátská soudružka blondýna .
Kdyby osobně zkusila, co znamená slovo PRÁCE a dělala něco užitečného (třebas zametat chodníky, na to by mohla stačit), mohlo by jí to z levičáckého blouznění vyléčit.
Avatar - PetrSP7}
PetrSP7
31. května 2023 • 11:14
Panebože, to je eine blöde Kuh...🙄🤮
Pavel Maleček
31. května 2023 • 09:16
Michailidu je klasickou ukázkou rádoby revoluční omladiny z humanitních fakult, s přes tamní ideologickou masírku a asociální sítě mozky vymytými neomarx-progres propagandou. V principu to samé co nacističtí hitlerjugend či komouští svazáci.

Užiteční idioti dnes Západ ovládajícího totalitně socialistického panstva (korporát socialistů a velkobyznysu), v jehož zájmu likvidující demokratické kořeny západní civilizace. A tím i svou budoucnost, když společnost tlačí do podoby bečícího ovčího stáda, co se tak snadno ovládá a hlavně do kapes mocných dojí, stříhá a na jatka posílá.

A tak není divu, že Mich ... není sto pochopit, že to co dnes kritizuje už není demokratický kapitalismus, ale s jen prázdnou skořápkou prý demokracie maskovaný totalitní, dotačně přerozdělovací socialismus. Který jak nás historie učí a jak už dnes vidíme, zákonitě směřuje do zmaru, chudoby mas, teroru mocných a nakonec krvavé apokalypsy.

Přičemž jedinou možnou nápravou je návrat k skutečné demokracii a kapitalismu, které se dovedou tomu co Mich... propaguje zatraceně tvrdě bránit a nekompromisně to likvidovat.
Avatar - fero52}
fero52
31. května 2023 • 09:08
Na tomto místě nutno zdůraznit, že tendence oddělovat fenomén SSSR a současného Ruska jsou v lepším případě projevem naivity. "Nové Rusko" je – ve smyslu obrody a vypořádání se s bolševicko-stalinistickou minulostí – asi tak „nové“, jako by bylo nové „demokratické Německo“, v jehož čele by stanul bývalý důstojník Gestapa; v jehož parlamentu by zasedali poslanci NSDAP s hakenkrajcem na klopě a jehož ulice by zdobily pomníky Hitlera a Himmlera, symboly svastiky a Mein Kampf za výklady knihkupectví.
Arogantní odezva Kremlu na vyhlášení 21. srpna památným dnem ČR s mírnou nadsázkou evokuje představu, že Německo by se mohlo cítit dotčeno památníkem v Lidicích či vzpomínkou heydrichiády, která "sotva přispěje ke spolupráci mezi oběma státy". Zvláště, když nejen ruští komunisté, šovinisté a populističtí politici, ale i miliony Rusů odchovaných oficiální propagandou považují nadále Srpen 68 za "internacionální pomoc proti kontrarevoluci a německým revanšistům" a diví se, co se nám nelíbí na jejich okupaci!!! Rusko fakticky intervence nelituje a nestydí se za ni, proto nelze za ní udělat tlustou čáru a tvářit se jako "čo bolo, to bolo".

Takže mohu dodat jen jediné:
DÍKY BOHU, ŽE SI "AMERIKA HRAJE NA SVĚTOVÉHO POLICAJTA"
http­://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.co­m/2017­/04/di­ky-bohu-ze-si-amerika-hraje-na.html
+ Doporučit jako doplněk třeba články "RUSKÝ ANTIMAJDAN aneb RUSKÁ OPRIČNICKÁ DEMOKRATURA V PRAXI": http­://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.sk­/2017/­05/rus­ky-antimajdan-navrat-opricniny.html
Avatar - PetrSP7}
PetrSP7
31. května 2023 • 11:16
@fero52 Bohužel, ruZké světovládné touhy nejsou zdaleka dědictvím SSSR, mají daleko starší kořeny...😡
Avatar - fero52}
fero52
31. května 2023 • 09:07
Bohužel, ať se vám to líbí, či nikoliv, náš globalizovaný svět je nadále BIPOLÁRNÍ (stejně jako je duální celý vesmír), takže se holt každý musí rozhodnout - na základě rozumu či sympatie - KAM PATŘÍ! Neutralitu uvnitř světa, v němž žijeme, si může dovolit - díky svému IQ - pouze debil (IQ 50-69) či imbecil (IQ 35-49), u jedinců aspoň průměrně inteligentních bývá jejich "neutralita" spíše projevem cynického oportunismu, resp. bezcharakterního "pragmatismu"! Pokud tedy nejsou vlastníky soukromého ostrova a tudíž skrytě neparazitují na systému, kterým opovrhují a od něhož se distancují.
Já osobně se budu vždy spíše přiklánět k Americe (byť si ji neidealizuji), jelikož symbolizuje ideál společnosti založené na rovnosti a občanských svobodách (byť realita pokulhává, samozřejmě – jako vždy – za tímto ideálem), pokud si mohu vybrat jen mezi nedokonalou americkou demokracií a orientální despocií šmrncnutou marxismem či caro-papistickým impériem, putlerovskou kleptokracií, symbolizující ideál samoděržaví opovrhujícího demokracií, humanismem, rovností i občanskými svobodami. Jakousi reálnou třetí alternativou euoatlantické civilizace (potažmo EU/NATO) se totiž může jevit už jen islámská teokracie, představující fakticky jen odnož či vývojovou formu caro-papistické despocie (způsobem uvažování i metodami).
A tak z čistě „přízemního“, lidského pohledu, budu vždy preferovat jako spojence hegemona, jehož armáda – NA ROZDÍL OD RUSŮ - nikdy neokupovala naší zemi, neimportovala nám na „osvoboditelských“ tancích zrůdnou bolševickou ideologii, nevraždila naše občany, nevyhrožuje mé zemi raketovým ostřelováním a nevraždí mé přátele, resp. režim, jenž (na rozdíl od sovětského/ruského) nikdy nezavraždil ani jediného mého příbuzného a nepřipravil mou rodinu (stejně jako značnou část národa) o majetek a práci celých generací.
Richard Šebesta
31. května 2023 • 10:18
@fero52 Chlape vy jste typický zaslepený člověk ! Svět není černobílý jen tak mimochodem a vy vydíte černobile. Mimochodem krásně o tom zpívá Karel Gott ve své nejlepší písní (Navždy mlád). Podle vaši teorie jsou Rakušané , Švýcaři a donedávna i Finové a Švédové a další debilní když byli a jsou neutrální ? Tuhle debilnost například odsouhlasilo OF nedlouho po svém vzniku za šefování V.Havla. Aspoň je vidět jak neférový člověk Havel byl. Asi podle hesla sliby se slibuji blázni se radují. Já to vidím zcela opačně. Na základě naší historické zkušenosti s vojenskými pakty před 2.válkou i po ní kdy jsme byli údajně chránění smlouvami a stejně vždy přepadeni je neutralita pro nás nejlepší. Fakta jsou jasná. Po listopadu 89 se rozpadlo Československo i SSSR. Co to způsobilo ? Např.to že už nemáme hranici s Ruskem tudíž jak by nás Rusové asi napadli ? Museli by přepadnout Ukrajinu, Polsko a Slovensko. Proč by to dělali ? A proč to neudělali když nejen my ale zmíněné země krom Ukrajiny nebyly v NATO ?
Richard Šebesta
31. května 2023 • 12:40
@Richard Šebesta Ještě dodám fero 52 vy jste takový převrácený komunista. Oni taky viděli v Americe ďábla a v Rusku (SSSR) dobro vy to máte zcela naopak. Přičemž oba názory jsou špatné svět opravdu není černobílý !
Richard Šebesta
31. května 2023 • 08:25
Piráti obecně jsou nevolitelná strana a doufám, že ve volbách 2025 odejdou do historie a už tam zůstanou. Nicméně názory této ženy mohu částečně akceptovat. V některých bodech jsou rozumné. Ani Rusko ani USA to bych bral .Vlastní cestu nebo vzít si od obou jen to co považujeme za dobré taky a je třeba kritizovat NATO i EU která se stala byrokratickou mašinou která neumí a možná nechce řešit problémy v rámci EU. Prostě EU potřebuje reformovat jinak časem zanikne. Odchod VB byla první vlaštovka která jaro nedělá ale ukázala názorně že je něco shnilého ve státě evropském.(EU)
Thomas Ireland
31. května 2023 • 08:13
Jste hloupá jestli si myslíte, že nepotřebujeme pevné spojenecké vazby (a to na Západ). Život je o kompromisech a ty jsou hotl i o nedokonalém systému jako je demokracie. Ostatni 'expedimenty' jsou cesta do pekel