Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Ano americkým základnám v Česku. Agresora nezastaví slova a sami se nikdy neubráníme

13 komentářů

Pavel Maleček
2. června 2023 • 10:59
Ten poměrně masivní odpor proti USA základně není ani tak dán odporem k armádě USA, ale obecně nedůvěrou v ČR vládu a její schopnost s USA vyjednat pro ČR neponižující podmínky.

To dáno tím, že řada kroků vlády, podlézající tu Bruselu tu USA tyto obavy vyvolává.

Z toho plyne i návod jak odpor k USA základně utlumit. Vláda se musí chovat sebevědomě a občas si před mocenskými centry nebojácně dupnout. Pak, ale až po pár letech, společnost vidící sebevědomou a samostatnou vládu, přestane vůči USA základně tak hysterčit. Což i proruským poskokům, ala Okamura či Paroubek vítr z plachet sebere.
hulin never die
1. června 2023 • 13:18
Bucherte, tohle není diskuze - tohle je webová kamera na s.....y v h.....u ambasády ruské federace. Gratuluji...
Avatar - fero52}
fero52
1. června 2023 • 11:31
americké základny vadí jen ruské páté koloně a slabomyslným jedincům .... kterým nevadily (a nebudou vadit) základny ruské okupační armády. Argumenty jsou zde zbytečné, jelikož tito jedinci jsou vůči nim imunní. Více viz: http­s://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.co­m/2021­/04/vr­beti­ceklaus-ruska-pata-kolona-zrejme.html
Richard Šebesta
1. června 2023 • 12:54
@fero52 Vážený pane jste na velkém omylu. Neházejte odpůrce základen USA všechny do jednoho pytle. Jistě že mezi nimi jsou i stopupenci ksčm ale zdaleka ne všichni. Já třeba jsem odpůrce ksčm a nikdy jsem je nevolil a se základnami USA u nás nesouhlasím a rozhodně nejsem protiamerický. A takových nás bude více. Jedno arabské přísloví zní : neházej vše do jednoho pytle ,neuzvedneš ho ! Jen k tomu dodám že naopak jsem protiarabský ale to neznamená že někdy nemohou mít pravdu.
giorgio287
1. června 2023 • 15:31
@fero52
"americké základny vadí jen ruské páté koloně a slabomyslným jedincům"

V tom případě asi žijete v národě, který je z drtivé většiny složen z ruské páté kolony a slabomyslných jedinců. Nám Čechům, nezanořeným do žádné velmocenské řiti, tu totiž 40 let základen a přítomnost cizích vojsk té druhé velmoci stačilo.

Doporučuji Vám emigrovat do amerického multi kulti politicko korektního ráje soudruha Bajdena.
Avatar - fero52}
fero52
1. června 2023 • 11:27
http­s://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.co­m/2017­/04/di­ky-bohu-ze-si-amerika-hraje-na.html
Richard Šebesta
1. června 2023 • 09:27
Navázal bych na příspěvek S.Kracha. Rakousko ví že to jde i jinak a spi v klidu. Je to tak. Rakousko je neutrální a položme si otázku proč nejsme my ? Jednak nás k tomu vede historická zkušenost 20.století kdy ani členství ve voj.paktech nás neuchránilo napadení a za další krom toho že se k tomu zavázalo OF po převratu tak ani reálně k tomu nebyl důvod. Po rozpadu VS se rozpadl i SSSR a taky Československo v důsledku toho jsme s Ruskem ztratili společnou hranici.
To co autor zde prezentuje je vždy o úhlu pohledu. Jeho úhel je jasně pronatovský ale značné části lidi u nás je spíše opačný. I proto mělo být referendum o vstupu do NATO jako bylo referendum o vstupu do EU. Proč se nekonalo je celkem jasné tehdejší vládnoucí elita která si jen hraje na demo.společnost si referendum nepřála protože co kdyby se lidé v referendu vyslovili proti vstupu ? A poslední věc autor zde uvádí ,že vojenské základny jsou v Rumunsku a Polsku. K tomu dodám obě země jsou Rusku blíž a Polsko s Rusy hraničí a ze stejné logiky se mohu ptát proč takové základny nemají Slováci a Maďaři kteří jsou rovněž blíže Rusku ? Pokud na Slovensku vyhraje volby SMER (soc.dem) a bude určovat ráz zahraniční politiky tak žádné základny USA na Slovensku nebudou. Takže je vidět že i v rámci NATO jsou na tyto základny rozdílné názory.
Saša Krach
1. června 2023 • 08:55
Neumíme si vládnout. Proto jsme byli i v minulosti to i dávné pod bičem cizinců....Co dodat,,,Rakousko , stát který o proti nám ví ano ví že to jde i jinak a spí v klidu.Závidim. 😂😂😂😂😂
Avatar - fero52}
fero52
1. června 2023 • 13:17
@Saša Krach
giorgio287
1. června 2023 • 08:47
Naši bezpečnost neobyčejně zvýší americká základna, protože pak se naše země stane logickým cílem jaderného úderu? To jako fakt?!?

Děkuji, já v naší zemi cizí vojáky nechci. Žádné a nikdy. A jestli to chce vládní tlupa, ať se zeptá lidí v referendu. Tipnul bych si, že pro by bylo pár kavárenských bezmozků a rodina ministryně války. A přes 90% národa by je s takovými nápady poslala tam, kde slunce nesvítí! Proto žádné referendum nebude, že...

Fanatismus fialových komoušů je srovnatelný s fanatismem rudých komoušů. Jen vyměnili lezení do sovětské řiti lezením do americké. A bruselské.
Richard Šebesta
1. června 2023 • 09:36
@giorgio287 Ne vždy s vámi souhlasím ale nyní ano. Je to fér, pokud tu vláda chce základny ať se zeptá lidi v referendu. ODS má slovo demokracie v názvu a nejen ona ale i další třeba KDU-ČSL tak ať to dokáži skutky a ne prázdnými kecy a frázemi.
hulin never die
1. června 2023 • 08:00
Prvně tady v diskuzích nechci vidět tu komunistickou a proruskou špínu a vyhazování demokratů. Do té doby jste absolutně nedůvěryhodný a jen žvaníte.
Asatin
1. června 2023 • 07:30
Ano Americkym zakladnam v Cesku.To podepisuji.