Zprávy

Zpět na článek

Karel Řehka: Válka mezi Ruskem a NATO je možná, Česko by od začátku bylo jejím účastníkem

12 komentářů

Uživatel_5453358
30. května 2023 • 12:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Uživatel_5457852
30. května 2023 • 05:16
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
30. května 2023 • 08:51
@Uživatel_5457852 Tak nediskutuj ! Nikomu ty tvoje hnoje nebudou chybět !
giorgio287
29. května 2023 • 21:35
Vojáček vy se měl rychle uklidnit. Asi chytil válečný bacil od pyndy, která mu dělá ministryni...
Saša Krach
29. května 2023 • 19:09
Válka ....To jako celosvětová 3....Tak hurá do toho..Akorát mě mrzí že nebudu vědět jak dopadla.😭
Avatar - fero52}
fero52
29. května 2023 • 18:35
Apelovat na morálku a soucit kremlobotů je irelevantní počin.
Kremloboti jsou už trapní s těmi stále opakovanými a tisíckrát zpochybněnými slogany jako "vraždění Ukrajinců banderovci na Donbase od roku 2014" - čímž mají na mysli 4000 civilních obětí na obou stranách v důsledku povstání proruských separatistů s podporou GRU a Specnaz, která následně Rusáci jdou "pomstít" vyvražděním desetitisíců Ukrajinců (převážně ruskojazyčných) a srovnáním celé východní Ukrajiny se zemí, případně zamořením Donbasu radioaktivitou ! *** Fanoušci Putina a podporovatelé ruské agrese Jsou prostě satanisté, kteří milují Putina protože je ztělesněním zla, anebo idioti, kterým psychický defekt nedovolí chápat realitu. Zatímco jiné národy jsou hrdé na své úspěchy vědecké a kulturní, národ ruský se pyšní jen svou schopností trpět a ničit. Kromě vodky, kalašnikova a zrůdné komunistické ideologie nedalo Rusko za posledních 100 let světu vůbec nic. I vznik a následné sedmdesátileté etablování zrůdného komunistického režimu právě v Rusku nebylo vůbec náhodné, stejně jako jeho tamní rezidua.
Hlupákům, kteří fandí Putinovi jen z hlouposti DOPORUČUJI, Ať se zamyslí nad skutečností, že
1) ruskou agresi podpořily v OSN jen 4 obskurní státy proti 143;
2) že z Donbasu a východní Ukrajiny uprchlo na západ země (zatím zhruba) 10 milionů obyvatel a celkem min. 14 milionů z Ukrajiny do zahraničí;
3) jak to že východoukrajinská města s ruskojazyčným obyvatelstvem - JAKO CHARKOV, MARIUPOL atd. - bojují proti ruské okupaci namísto, aby vítaly ruskou armádu a
4) jak souzní proklamace o ochraně "bratrského slovanského národa" a "ruskojazyčného / pravoslavného obyvatelstva" s nasazením čečenských hrdlořezů a burjatských a jakutských žoldáků, demolujících kolébku slovanské kultury, bombardujících pravoslavné chrámy a historické památky, vykrádajících muzea, školy i nemocnice a vraždících a znásilňujících ukrajinské civilisty pod ruskou vlajkou s podporou Iránu???? Koho tedy Rusáci osvo
Avatar - fero52}
fero52
29. května 2023 • 18:34
Když slyším ty farizejské kecy o míru z úst našich jidášů, je mi na zvracení. V mysli se okamžitě vynořuje vzpomínka na podlézání jejich předchůdců Hitlerovi. Tak jako kdysi "v zájmu míru" obětovali Hitlerovi Sudety a jižní Slovensko, následně pak v zájmu dobrých vztahů s nacisty i statisíce Židů vyslaných na smrt do Osvětimi, tak by nyní obětovali Ukrajince. A pokud jde o žvásty ohledně levného ruského plynu a ropy, možná si ani neuvědomují, že za každý takto ušetřený dolar (následně investovaný do ruské válečné mašinerie), budeme následně muset investovat desetinásobek do obnovy zničené Ukrajiny, jejíž destrukci jsme svými kšefty s Kremlem de facto financovali! Jen hlupák neví, že I. i II. světová, stejně jako Arabsko-Izraelská válka skončily porážkou / kapitulací agresora, po které teprve nastala mírová jednání v režii vítězů. v Korejské válce byl agresor "pouze" zatlačen nazpět odkud přišel .... a tak je nadále časovanou bombou, hrozbou pro mír celé oblasti, jelikož nedostal definitivně na prd_....... 🙁

Když vidím ty "bojovníky za mír a svobodu" - stalinisty Skálu a Konečnou, dezoláty-extremisty Volného, Harabina, Chmelára, Kotlebu a pár různých nácků a prodejných populistů - je mi jasné o co tu kráčí Iniciátoři těchto protistátních demonstrací a kampaní proti NATO a EU, proti pomoci trpící Ukrajině a na podporu spojenectví či oportunistické spolupráce s fašistickým Ruskem - to nejsou žádní pomýlení truhlíci, nýbrž nebezpeční a zákeřní ruští švábové, s nimiž je zbytečné polemizovat. Namísto zbytečné diskuze si tito kolaboranti s portrétem Putina na tričku zaslouží deportaci do země svých snů. Příslušníci a stoupenci ruské páté kolony by měli být přinejmenším automaticky zbaveni občanských práv, jelikož jejich postoje a aktivity jsou v rozporu se zájmy tohoto státu/národa, nezřídka naplňují skutkovou podstatu § 260, 356, 403, 404, 405, či 407 Trestního zákona a tudíž se těchto práv nemají co dovolávat...
Richard Šebesta
30. května 2023 • 08:50
@fero52 Kdyby byla reálná šance Rusko porazit a vytlačit zcela z Ukrajiny a zabezpečit že se už podobný útok nestane jsem pro. Jenže ta válka trvá už 16.měsíc a šance na výhru jedné či druhé strany není tak co dál ? Válčit do skonání světa ? Nebo jak dlouho ?
Richard Šebesta
29. května 2023 • 18:15
Když začala válka na Ukrajině v únoru 2022 nedlouho po té jsem poslouchal názor R.Fica který tedy lépe řečeno jeho Smer zřejmě vyhraje volby na Slovensku které pomalu klepou na dveře. Fico řekl a od té doby je jeho názor stále stejný několik zásadních věci k rusko-ukrajinské válce. Tato válka podle jeho názoru je válkou mezi Ruskem a USA a položil už tehdy otázku proč by se mělo pomáhat (vojensky) zemi která není ani v NATO ani v EU ? A pro natovské fanatiky u nás jen zdůrazním drobný detail že my na rozdíl od Slovenska s Ukrajinou nehraničíme. Fico uznal, že Rusko je agresor a vyslovil se pro materiální pomoc Ukrajině nikoli vojenskou. Možná se někdo ptá proč zde prezentuji jeho názory ? No je to jasné pokud jeho SMER vyhraje volby a bude určovat v nejblížších letech a měsících slovenskou zahraniční politiku tak Slovensko s válkou proti Rusku určitě nebude nikdy souhlasit leda by Rusko provedlo útok jako první na nějaký stát NATO. A nutno dodat že Slovensko určitě nebude osamoceno podobné názory jako Fico má i Turecko a také Maďarsko. Rovněž i většina obyvatel u nás by byla jistě proti. Když v Rusku někdo třeba Putin nebo některý jeho generál hovoří o válce s NATO je hned válečný štváč ale Řehka jim není když o této válce mluví ? To je zvláštní !
Avatar - fero52}
fero52
29. května 2023 • 18:20
@Richard Šebesta
Richard Šebesta
29. května 2023 • 18:27
@Richard Šebesta Jen ještě dodám. Čím déle bude rusko-ukrajinský konflikt trvat tím větší riziko války NATO versus Rusko zde bude . Na to nemusí být člověk vojenský analytik aby tuto přímou úměru pochopil. Čili v zájmu všech by mělo být ukončení války pomoci kompromisů a jednání. To si myslím nejen já ale už třeba i zminěný Fico. Ze strany NATO a EU a hlavně současné naši vlády a armádních š***k ale žádnou takovou snahu nevidím.
Avatar - fero52}
fero52
29. května 2023 • 14:56
Však proto také vzniklo NATO! Posouvání hranic NATO jako příčina ruského vpádu na Ukrajinu (který mimochodem teprve opravdu vyvolal rozšíření NATO na východ, masivní "militarizaci" Finska, Polska, Ukrajiny a Rumunska, a snad i změnu jeho strategické koncepce) – je jednoznačný blábol už z principu.
Pro pochopení příčin ruské agrese je třeba posoudit komplex ruských válek posledních 200 let (od Krymské války přes anexi Vnějšího Mandžuska, Zimní válku, okupaci Pobaltí, Besarábie a východního Polska, invazi do Maďarska, Československa a Afghánistánu, válku v Čečensku a agresi vůči Gruzii až po anexi Krymu a vpád na Ukrajinu) - a najít v nich společného jmenovatele, kterým není ani proklamovaný strach z NATO, ani údajná prevence před útokem Třetí říše.
Společným jmenovatelem všech ruských agresí je prostě ruská rozpínavost, imperialistická pods*** této Říše zla, neschopné mírového rozvoje a smysluplného spravování obrovských území anektovaných za posledních 500 let.
http­s://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.co­m/2017­/04/rus­ko-posledni-kolonialni-mocnost.html
A pokud by opravdu měla Čína zájem o mír na Ukrajině, může začít tím, že její loďstvo zabezpečí demilitarizovanou zónu v Černém moři, odkud ostatně vyvážejí obilí i do Číny !