Život a styl

Zpět na článek

Konec memorování hesel? Ne v dohledné době

5 komentářů

tomnovyt
7. července 2011 • 15:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
johndoe
2. července 2011 • 11:20
Prolamování hesel se říká cracking tudíž hesla prolamují crackeři, ale to jen tak pro pořádek. A pokud Vás osobně neznají, a nezkoušejí "uhodnout" Vaše heslo (jméno manželky, datum narození dětí, ...) tak od určitého počtu znaků je pro ně prakticky nemožné prolomit heslo pomocí brute force attack (zkoušení všech možných kombinací). Například když máte heslo "autopespozdě", tak už to je dostatečně dlouhé, aby to nešlo v relativně krátké době (navíc brute force útokům se snadno brání omezením počtu pokusů. Např. u iPhone si nastavíte, že po několika neúspěšných pokusech se celý přístroj vymaže - a nemusíte se bát o osobní data na něm uložené)
Nejdůležitější je, jakým šifrovacím klíčem máte heslo zabezpečené. Například většina domácích sítí je zašifrována 64/128 bitovým klíčem - což je pro amatérského cracera neprolomitelné. A profík se o Vás určitě nebude zajímat.
von.rammstein
2. července 2011 • 13:07
vy jste nějaký profík přes hesla?
johndoe
2. července 2011 • 19:01
To v žádném případě nejsem, akorát se o to zajímám Nevzal jsem ani v potas kvantové počítače pro které jsou vesměs všechna dnešní šifrování otazkou pár vteřin až minut.
von.rammstein
2. července 2011 • 19:30
no to jste mě teda uklidnil, ted nebudu mít klidné spaní