Zprávy

Zpět na článek

Evoluce pokračuje: lidé z měst se vyvíjejí jiným směrem než ti z venkova

6 komentářů

poool
25. června 2011 • 14:38
Jako kluk z venkova žijící 30 let ve mstě to mohu potvrdit, ty rozdíly jsou větší, než si připouštíme. Zároveň jsou tu rodiny, které žijí ve městech po staletí (+-) :vyšší inteligence, obrovská odolnost proti stresu, maximální orientace na mezilidské vztahy, špatná prostorová orientace i u mužů, zvýšená agresivita, nemilosrdný tah ke vlastnímu prospěchu, anašlo by se pár dalších odlišností.
ultimathule
25. června 2011 • 17:07
Já to mám opačně: 37 let ve městě, 6 na venkově. S Vaší klasifikací víceméně souhlasím.
Pane Koláři-zfialovět je snadné. Stačí někoho pořádně ***.
el.mimo
25. června 2011 • 22:01
Ještě bych doplnil řemeslnou zručnost u venkovanů. Já co by kluk z města, toho času 5 let na venkově jsem prakticky užitečný jen na sekání trávy. Zato všichni vesničani umí opravit fichtla, spravit nebo postavit chalupu, dá se říct cokoliv. Je pravda, že z mého pohledu měšťáka jsou dost omezení (=nedostatečný všeobecný přehled, ne hloupí), ale život na vesnici vyžaduje jiné přednosti, a ty splňují.
Jinak s Vámi souhlasím, vystihl jste ty odlišnosti velice dobře.
ultimathule
25. června 2011 • 22:57
Přesně, přesně, přesně. Akorát já ani tu trávu-pylová alergie.
sendyman
26. června 2011 • 13:59
Já bych si ještě dovolil malou opravičku. Lid městský se dělí ještě na lid intelektuálský (naprosto nepoužitelný k čemukoliv a za všech okolností), ale zejména na lid nájemný (panelákový) a domkářský. U posledně jmenovaného se rozdíly s lidem venkovským příliš neprojevují, alespoň co se zručnosti týče...
enrico.bizzarro
25. června 2011 • 13:22
utečou zpátky do lesa, narostou do třímetrové výšky a zmodrají.