Komentáře

Zpět na článek

Miroslav Kalousek je drogový disident

44 komentářů

squirrelsam
6. července 2011 • 20:35
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tanyya
3. července 2011 • 12:15
PROBOHA, z jakyho duvodu legalizovat? videla jsem dokument z californie, kde je to legalni, na predpis, a tam to doslo do az absurdnich rozmeru - kazdej je nemocnej a kazdej to potrebuje, sedej tam v cekarnach a cekaj az jim nekdo "predepise" marihuanu, COPAK NEKDO CHCE, ABY TADY DOSLO K PODPORE RESENI "NEMOCI" AT UZ DUSEVNICH CI FYZICKYCH POMOCI DROG? drogy potrebuje ten, kdo umira na rakovinu a ne kdejaka precitlivela smazka! lidi vzpamatujte se a nic takovyho nepodporujte! jestli to kdy nekomu nejak pomohlo, tak v takovy mire, ze vubec nema vyznam se tim zabyvat. ja jsem zasadne proti!
sirien
24. června 2011 • 21:43
Názory které propagujete vychází z omezenosti rozhledu

Ilegálnost drog vede k:
- většině finančnímu zisku organizovaného zločinu; negativní dopady od vražd až po korupci z toho vyplývající jdou mnohdy na účet ilegálnosti drog. Zlegalizujte drogy a organizovaný zločin umře na podfinancování (kromě toho že výrazně zvýšíte příjem státního rozpočtu, například na zdravotnictví)
- z ilegálnosti drog vyvozují své příjmy i mnohé teroristické nebo Západu nepřátelské civilizace - ilegalita drog vlastně způsobuje, že financujeme vlastní nepřátele, ať už lokální či globální
- rozvrácení celých republik - v mnoha zemích jsou drogové kartely faktickými vládci nebo alternativou legitimní vlády. Jako s takovými je s nimi vedena v daných místech regulerní válka - válka s tisíci oběťmi, válka s lidmi vyhnanými z domovů, se syrotky, s doživotně zraněnými... válka devastující ekonomiku i sociální systémy, způsobující hladomor...
- omezení osobní svobody dělat si se sebou, co se mi zlíbí, aniž by mi do toho stát kecal.

Legalizace drog umožní zničení organizovaného zločinu, umožní rozbití zločinných režimů, oslabí terorismus, přinese spoustu, SPOUSTU peněz do státního rozpočtu, které se dají využít např. na lékařské nebo preventivně-drogové programy


Vaše názory nejenže jsou autoritářské, neboť se snažíte dle svého názoru omezovat ostatní, ale ještě navíc ukazují, že se rozhlížíte jen velmi blízko kolem sebe a v globálním měřítku si nevidíte na špičku nosu
kkk999
24. června 2011 • 22:59
Legalizace drog nedá žádný prostor k ušetření nákladů na léčení, protože ta svinstva by se prodávala pouze víc a stále mladším dětem, tak jak je dnes běžné, že se na JIP dostávají už 12leté opilé děti, po legalizaci by se tam ještě dostávaly děti zfetované, zhulené či případně po houbách či jiném svinstvu. Víte kolik stojí jednodenní léčba na JIP? Cca 10-14 tisíc korun. A to nemluvím o dalších následcích takového neuváženého kroku.

To co tu píšete je soubor žvástů zpitomělé fetky...už to svinstvo neberte a když už, plaťte si náklady na svoje léčení ze své kapsy, vy darebáku, dostat vás pod ruku, tak vám ty bludy vymlátím z makovice!!!
pajoche
1. července 2011 • 21:13
pane kkk999, zkusil jste nekdy premyslet nad tim, ze co clovek to jiny druh mysleni? Ze treba tak jak uvazujete vy, tvori (nastesti) jen 0.5 % populace, dalsich dejme tomu 10 % to vidi tak, dalsich x tak atd. Treba ja muzu nazvat vas nazor zvast stejne jako vsechny nazory v diskusi, proto , ze mam treba na to uplne jiny, vlastni nazor. Proc ostatni jenom urazite? Pokud chcete posilat neco na policii, tak bych vas rad upozornil, ze jednak internet je svobodne medium a o drogach jako takovych psat povoleno je. Co ale rozhodne poruseni zakonu JE, je to ze nekoho nazvete "zpitomelou fetkou" - na tohle zakony skutecne mame. Byl by jste tak laskav a odpovedel mi na muj prispevek nize, kde se vas slusne tazi na par otazek? Prispevek se jmenuje 3xk. Dodrzujte prosim eticky kodex a pravidla slusneho chovani v pripadne odpovedi. Dekuji
kkk999
24. června 2011 • 23:03
Vy jste nejen omezený, ale dokonce natolik hloupý, že se dopouštíte trestného činu, diskuzi kopíruju a přeposílám na protidrogové oddělení Policie ČR!!!
pajoche
24. června 2011 • 20:38
Drahy, zhrzeny, jenz na diskuse mate cas. Predem pardon, ziju v zahranici tudiz chybi diakritika. Na uvod, nefetuju, a jestli jdu do hospody jednou za 2 mesice a to na 4 piva tak je to moc, cigara nic. S vasi obdivuhodnou znalosti problematiky, ci znalosti toho kde se zdroje nachazeji nehodlam polemizovat. Taktez vam nehodlam nazory vyvracet nebot to, ze treba ja reknu svuj nazor neznamena, ze s nim musite souhlasit. Jen mi prosim slusne reknete jaky je vas pribeh? Ufetovala se vam dcera, ci Vas otec byl alkoholikem? Jen zasnu, ze se nechavate permanentne vytacet a ze kdyz tedy tolik vite, proc radeji tuto energii neinvestujete do neceho cim by jste teto spolecnosti prospel. Diskuze na nejakem platku pro minority to asi nebude. Zminil jste svuj nazor na system zdravotnictvi - tak prosim, bezte do politiky, treba.Politika potrebuje kvalitni lidi jako sul. Zkratka najdete nejaky napad jak dany problem demokraticky resit. Bohuzel Vas neznam tudiz nevim kolik jste toho prozil, ale ja jsem kuprikladu uz dost stary na to abych znal citat: ''Bud ty tou zmenou, kterou chces videt v tomto svete" (jinak co se tyce clanku nemam na to dostatecne silny nazor, nicmene obecne jsem proti premire zakazu, ale uprimne bych asi nerad kdyby moje dite, byt plnolete, si mohlo koupit v drogerce heroin. Ale tak vychovu ja nesidim, takze verim, ze ne;-) ) S pozdravem a pranim zdraveho a stasneho zivota, Pavel Ovesny.
kkk999
24. června 2011 • 19:43
§ 287 Šíření toxikomanie
(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) jako člen organizované skupiny,
b) vůči dítěti, nebo
c) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči dítěti mladšímu čtrnácti let.
kkk999
24. června 2011 • 18:33
Tak ještě jednou pro ty, kterým to pomaleji myslí, což je tady, jak vidím, většina: drogy odsuzuju proto, poněvadž jsou bez diskuze pro drtivou většinu normální zdravé populace škodlivé. Odsuzuju je tím spíš, že žádný z vás neví a ani vědět nemůže, že nespadne do drogové závislosti, třeba to nebude hned, třeba za pět, třeba za deset let, někdo to dejme tomu i zvládne a udrží se v rozumných mezích, ale jistotu nemá nikdo. Když něco odsuzuju, tak to sám přece nebudu zkoušet. Jinak vás mohu ujistit, že dokud tady se někdo bude drog zastávat, tak se tu i nadále budou moje názory objevovat. Můžete mě klidně pomlouvat, můžete klidně zakládat diskuze, na mých názorech a postojích nic nezměníte. Urážky a pomluvy hlupáků mě nerozhází.
tomber
24. června 2011 • 18:31
čau žale,
jak se máš dole?