Zprávy

Zpět na článek

Najděte si svého nácka na Facebooku

10 komentářů

zdenekjanecky
14. června 2011 • 11:42
Pokud si nad svými názory na nás stojíte, tak vás vyzývám k otevřené diskuzi.

S pozdravem Zdeněk Janecký ( nácek na fotografii )

P. S. Omlouvám se poněkud rozhozené umístění dopisu.
zdenekjanecky
14. června 2011 • 11:40
V závěru článku se zmiňujete, že se zabýváme sbíráním předmětů z válečného období, nepřímo pak uvádíte, že by tyto předměty mohli souviset s nacistickým Německem. Opět nevím jak jste dospěl k těmto informacím, ale pokud byste si dal trochu práce s vyhledáváním na internetu, když už nejste schopen osobní konfrontace ( ne fyzické ), tak byste mohl objevit stránky našeho klubu www.ropklub.wz.cz na kterých je více informací o činnosti, kterou se zabývá spodina společnosti. Jen krátce,: zabýváme se československou armádou v období 1918 – 1938, především pak problematikou československého opevnění. Tento náš koníček, je tedy spíše v rozporu s nacistickým německem v druhoválečném období. I když připouštím, že s dnešního pohledu by se mohlo zdát politické, prvorepublikové zřízení jako extrémistické a někteří čelní představitelé by mohli být označeni za nacionalisty. Na čemž ovšem není nic špatného, pokud by jsme se podívali na ostatní evropské státy v tomto období, tak i tam se jednalo o celkem běžný politický směr.
Připouštím, že v rámci svého zájmu o dané období se zajímáme i o Německo, je to celkem logické, že chceme znát i pohled z druhé strany. I když vám to asi logické nepřipadá, protože vy máte jenom svůj vlastní pohled a názory druhé strany vás absolutně nezajímají.
Během mého života na dně společnosti jsem měl možnost se setkat s různými potomky lidí, kteří byli přímými účastníky druhé světové války, vyhnání němců, nebo žili v sudetech v období první republiky. Pokud by jste měl možnost s těmito „pamětníky“ diskutovat o dané problematice a poslouchat jejich vyprávění, tak byste zjistil, že všechno nebylo přesně, tak jak se to učí, nebo jak nám to předsouvají masová média. Potom byste nikdy nemohl napsat, takovýhle článek. Stačí se jenom dívat a přemýšlet. Ale to už jsem hodně odbočil……
Podobnými výtvory akorát snižujete serióznost vaši a časopisu Reflex, která už tak není příliš valná.
Pokud si nad svými názory na nás stojíte tak vás vyzývám k otevřen
zdenekjanecky
14. června 2011 • 11:40
Dobrý den pane Doležal

Po přečtení tohoto, krátkého článku mi to nedalo a rozhodl jsem se vyjádřit svůj názor nad jeho obsahem.
Hned v první větě zmiňujete, že jste prováděl terénní průzkum dna společnosti. Docela by mě zajímalo jak tento terénní průzkum probíhal, protože pokud vím nikdy jsme neměli možnost setkat.
Další věc, která mě zarazila je samotný název článku: Najděte si svého nácka na Facebooku. Nevím přesně co si pod pojmem nácek představujete? Jestli o tom máte zažitou a v poslední době dost populární představu: že se jedná o hajlujícího a agresivního jedince s vyholenou hlavou, který doma shromažďuje předměty související s třetí říši. Tak v mém případě tomu tak není. Nikdy zdůrazňuji nikdy jsem nehajloval, neúčastnil jsem se žádného pochodu a ani jsme nepropagoval třetí říši. Připouštím že základní myšlenka národního socialismu jakožto politického směru mi je sympatická, ale to už by bylo na delší diskuzi.
Další věc co mě dostala je že jste mě našel na Facebooku, to je dost zvláštní, protože žádný Facebook nemám.
afrineizra
11. června 2011 • 13:06
Dnesni system je zalozen na pokrytectvi. Modlou je maximalni svoboda a te dosahujeme cim dal vetsi regulaci vseho. Moc pochazi z lidu, ale beda kdyby lid chtel neco nepovoleneho. Za tento system bych nedal ani petikorunu, natoz neco vic.

Rozdil mezi demokratickymi kramari a nacisty byl predevsim ten, ze jedni maji na mysli jen ksefty a ti druzi nejakou vizi. Hitler od prvnich srazu v pivnici hlasal o co a proc usiluje a jak toho chce dosahnout, pozdeji to vydal knizne, s timto programem vyhral volby a parlament mu odhlasoval pravomoci. Delal to co povazoval za nejlepsi pro nemecky narod a byl ochoten pro to zemrit. Rozhodne nikdo nikoho neoklamal. Dnesni system funguje tak, ze treba jedna strana slibi, ze nebude prevadet zadne pravomoce na Brusel a po volbach silou sveho predsedy!!! protlaci Lisabonskou smlouvu. Neni se co divit, ze si behem zvraceni nad takovym systemem leckdo hleda alternativu, dnes stejne jako pred lety.

Nechapu, ceho se kdo na naccich boji. S vyjimkou postoje k jinym narodum mame v Unii vse o co Hitler usiloval. Statni skolstvi se stani propagandou od utleho veku, centralne rizene hospodarstvi(kdo tomu rika kapitalismus, ten at si zkusi sehnat zarovku nebo vzpomene na srotovne, bionaftu, solarni elektrarny), ochranu zamestnancu, tripartitu, statni zdra­votnic­tvi,re­gula­ce vseho od bananu po letadlo... Rasiticke zakony mame taky, akorat naruby - dokonce jsme na to meli i ministra a nikdo ani necek!
Jina vec je bat se skupinky nasilniku - ale mlaceni lidi a delani bordelu je trestne uz stovky let - rika se tomu ublizeni na zdravi, vytrznictvi, poskozovani cizi veci atd. a je uplne jedno jestli u toho nekdo hajluje nebo se krizuje(alespon v pravnim state by tomu tak melo byt)
Vsimnete si ze ruzni samozvani antinacisti nikdy nesrovnavaji PROGRAM - pak by totiz dosli k zaveru ze je zhruba stejny jaky ma socialni demokracie. Vidim bombr a kanady - nacek, nacek - honem ho medialne ukrizovat a vyhnout se jakekoli diskusi.
tritecky
11. června 2011 • 07:40
:-/
sendyman
11. června 2011 • 02:06
význam nedával... Stačí se podívat, kde má ten debílek ukazováky. Kdyby měl základní ponětí o zbraních a jejich užívání, měl by je někde úplně jinde.
Mám pocit, téměř hraničící s jistotou, že kdyby dostal do ruky skutečnou ZBRAŇ, nikoliv airsoftku, tak se s ní "utluče" sám!
tadeaspista
10. června 2011 • 09:14
Nechci tyto lidi hanit prvoplanovite, nebot za necim stoji a neco haji, neco o cem jsou skalopevne presvedceni. A presne takoveto cechy potrebujeme. Nerozumim, ale prave tomu presvedceni. Jak muze nekdo uctivat a "bojovat" za stranu a lidi, kteri nas narod chteli vyhladit a jichz se zrekl nakonec i vlastni narod. Oco by nam vsem bylo lepe, kdyby tyhle kluci bojovali za cesky narod ( za vsechny cechy, nejen ty bile), a pokud maji radi zbrane, klidne i nas hajili v armade, nez aby tupe uctivali bile nemecke nacky, mrtve nekolik desetileti. Je potreba jim otevrit oci. I kdyz jsou to vetsinou kluci se zakladnim vzdelanim urcite nejsou ztraceni, jenom pomateni a desinformovani. Skutecne nebezpeci jsou ti kdo je vedou, mnohdy velmi inteligentni prekrucovaci pravdy a fanatici, tech se bojme, po tech slapejme.
hedlik
10. června 2011 • 10:41
hezky napsáno. blbé je,že tihle "dezinformovaní" klučinové se "občas" vymknou kontrole(možná z té své "pomatenosti") ,a svojí slepou agresí (slovní/fyzickou) berou sami sobě jakoukoliv možnost soucitu či pochopení z mé strany. líto mi takových lidí nikdy nebude.omezenost není výmluva! vliv rodičů je v tomto případě dle mého názoru zcela zásadní! xenofobie (převážně vůči romské populaci) je v těchto zmatených "pěšácích pravdy" zasévána na každém rohu dnešní společnosti...já osobně se ve svém okolí prakticky denně setkávám s nechutnými projevy nenávisti vůči čemukoliv romskému..mám svou hlavu a nedokázal bych paušalizovat...ale co takový mlaďoch s otcem od soustruhu,kteří nikdy nezažili v životě nic pozitivního...od dětství v lihu ,přes učňák bez slušných kamarádů,až po od soustruhu uřezané prsty levé ruky...to se to pak hajluje... (pěkný dvojsmysl :p )

Není to však omluva ,..takového "pomatence" kolikrát vyřešíte opravdu jen tím,že se mu vysmějete...svět je krutý ,a JXD žije !!! jen houšť!
afrineizra
11. června 2011 • 13:19
No jasne nacek je tupe stvoreni z rozvracene rodiny, ktery je jen pomateny - kdyby nebyl, nebyl by to nacek ze? Co kdyby nahodou byl nacek treba z dobre rodiny, mel stastnou vlastni rodinku a doktorat z prav jako meli casto nacisticke spicky v nemecku? Tam uz to nejak nefunguje, ze? ALe stejne si nepripustime, ze by nekdo mohl byt nacek z presvedceni - stejne jako muslim, krestan, komunista nebo clen grreenpeace. Kazde hnuti ma na rukou nejakou tu krev a zaroven na kazdem je neco co k nemu pritahuje lidi.
zdenekjanecky
14. června 2011 • 12:03
Jakožto dezinformovaný a pomatený klučina se musím ohradit vůči vaší reakci. Nedokážu pochopit kde berete svoje názory na výchovu rodičů apod. Když se neznáme ?! Pokud se to zakládá pouze na článku pana Doležala, Tak bych být vámi o "dezinformovanosti" pomlčel. Rasismus a xenofobii považuji za jednu ze základních lidských vlastností, a možná by se dala označit i za přirozenou. Současná společnost se však snaží tento názor, nebo postoj potlačit. Teď je otázkou zda tímto krokem nejsme sami proti sobě.
Další věc: S tím že pracuji u soustruhu jste se trefil je tomu skutečně tak: pracuji jako soustružník seřizovač. Pro vaši informaci se jedná o velmi náročnou profesi, kterou se člověk nenaučí za tři roky a ani za pět či deset let. Lidé pracující v tomto oboru se musí učit celý život. Otec pracuje jako brusič nástrojů i v tomto případě se jedná o vlemi, velmi náročnou profesi, jejíž zvládnutí vyžaduje velké usílí. Proto bych byl při odsuzování a ponižování jakékoliv práce tohoto druhu velmi opatrný. Protože z vašeho postoje je evidetní že vůbec nevíte o co se jedná.
Co se týče hajlování, tak to jsem nikdy neprováděl. Nevím proč se vůbec v této diskuzi do mě navážíte, když neznáte jakékoliv souvislosti ?