Život a styl

Zpět na článek

Ajne klajne čechiše trottel: Analýza jednoho nácka na Facebooku

49 komentářů

zdenekjanecky
14. června 2011 • 12:27
Vlastní úroveň článku je teda hodně ubohá a ve výsledku je to článek o ničem. Nejvíc mě na tom zaráží, že někdo může vůbec něco takovýho napsat jenom podle nějákýho profilu s Facebooku aniž by se přitom s dotyčným setkal. To ani nemluvím o tom, že Chlupec o tom nevěděl a tudíž neměl možnost se k tomu vyjádřit. Takže ve výsledku je to jenom jednostraně zaměřený článek, s minimem vlastních informací. Podle všeho autor nedisponuje patřičnými znalostmi v dané problematice což mu ovšem nelze zazlývat, protože v jeho profesi nemůže znát vše k temátu, o kterém píše. Před tím než začne něco takovýho psát, tak by si měl alespoň zevrubně nastudovat podklady z více zdrojů aby tak měl nějakou základní orientaci. Takhle je na první pohled patrné, že autor si zvolil téma nacismu, které je v současnosti velmi populární a samo o sobě zaručuje zájem čtenářů. K tomu si našel Chlupcův profil na Fecebooku a opsal o něm to co se mu hodilo do krámu. Aniž by se zájímal o další podrobnosti. Nakonec k tomu všemu přidal líbivé obrázky a hotovo. Bez vynaložení většího úsilí, tak vzniknul článek, který jistě přitáhne zájem čtenářů ale ve výsledku to je úplně o ničem.
pavel07
13. června 2011 • 10:11
Samozřejmě máš úplnou svobodu toho, říkat si, co chceš-ovšem máš taky za svá slova úplnou odpovědnost-čili chytrý člověk uplatňuje svou svobodu v mantinelech zákona.
elendil
10. června 2011 • 16:16
Se svobodou slova se to nevylučuje, to je pravda.. ona totiž není neomezená, jak si myslíte.U nás máme třeba tento paragraf. Jenom na to jsem reagoval.. na tu vaši větu, že je to jeho názor a je jenom jeho věc, když jej někde prezentuje.
A taky bych řekl, že Facebook je veřejný prostor.
P.S. Je zarážející, že nahou profilovou fotku smažou do několika minut, ale hákobý kříž nevadí.
31herbs
8. června 2011 • 10:53
A to, že Stalin byl větší bestie než Hitler je docela známý fakt, jen se o tom nemluví (možná jen v Historii,cs.), neučí. Ono totiž učitelé co učí většinou své vzdělání mají ještě z předchozího režimu.
31herbs
8. června 2011 • 10:48
Nejspíš měl tento článek upozornit na určité jedince mezi námi. Občas přehlížíme lidi, kteří vedle nás žijí, a pak se divíme zprávám, co se to zase děje...
wexlo
8. června 2011 • 10:13
Protože rudá hvězda byla na straně výtězů a hákový kříž na té druhé.Taky mi to přijde pokrytecký,bohužel taková je doba. Pokud by někdo vyčíslil oběti nascismu vs.komunismu-komouši by vyhráli na plné čáře(jenom Stalin nechal sejmout až 40.milionů "vlastních" lidí což je víc než všechny oběti nacistů na celým světě)ale tohle nikoho nezajímá,proč asi?.Dodnes nám sedí komouši v parlamentu(jejich nástupci Mladí komunisti-veřejně popírají Katyňský maskr...aj) ,dělnický strany rozpouští soudy a jejich shromáždění rozhání policejní kordony těžko­oděn­ců.Po­liti­ka je svinstvo.Zvláštní místo tahle země.
basl
7. června 2011 • 21:36
Mne spíš zaráží to, že J.X.Doležal píše o tak nepodstatných věcech všichni víme že mezi vyznavači jakýchkoli kultur,názorů,ras atd. se najdou ***......Pan Hraje na to co lidem nejvíce zvedá mandle a to mi vadí.
sixta
7. června 2011 • 21:05
Můžete mi říct jednu věc ? proč je "hákový kříž" zakázaný a "rudá hvězda" ne ?? nezastávám se ani jedné strany,ale jak Nacisti tak Komunisti byli obyčejní fanatici a dělali strašný věci.řikáte že němci měli koncentrační tábory,apod a co měli rusové ? Gulagy...
basl
7. června 2011 • 16:34
Rozhodně fašis­mus.­....­..ne­boť neonacismus je výdobytek dnešní doby.....pane máte na mysli něco jiného a nejvíce životů zmařil komunismus....
mamlas23
7. června 2011 • 14:41
FB je veřejný prostor stejně jako tato diskuze..... agrese se musí potírat v zárodku....normální člověk nemůže tyhle blbečky pochopit a jen se jim směje, ale je to stále a vždy bude nebezpečím pro společ­nost­...roz­hodně by se měli tvrdě stíhat a trestat.... co využít peníze naprosto zbytečně vynakládané na "boj proti drogám"....sou to milairdy, který by šli použít na boj proti fanatismu a násilí.....