Život a styl

Zpět na článek

Ajne klajne čechiše trottel: Analýza jednoho nácka na Facebooku

49 komentářů

zdenekjanecky
14. června 2011 • 12:27
Vlastní úroveň článku je teda hodně ubohá a ve výsledku je to článek o ničem. Nejvíc mě na tom zaráží, že někdo může vůbec něco takovýho napsat jenom podle nějákýho profilu s Facebooku aniž by se přitom s dotyčným setkal. To ani nemluvím o tom, že Chlupec o tom nevěděl a tudíž neměl možnost se k tomu vyjádřit. Takže ve výsledku je to jenom jednostraně zaměřený článek, s minimem vlastních informací. Podle všeho autor nedisponuje patřičnými znalostmi v dané problematice což mu ovšem nelze zazlývat, protože v jeho profesi nemůže znát vše k temátu, o kterém píše. Před tím než začne něco takovýho psát, tak by si měl alespoň zevrubně nastudovat podklady z více zdrojů aby tak měl nějakou základní orientaci. Takhle je na první pohled patrné, že autor si zvolil téma nacismu, které je v současnosti velmi populární a samo o sobě zaručuje zájem čtenářů. K tomu si našel Chlupcův profil na Fecebooku a opsal o něm to co se mu hodilo do krámu. Aniž by se zájímal o další podrobnosti. Nakonec k tomu všemu přidal líbivé obrázky a hotovo. Bez vynaložení většího úsilí, tak vzniknul článek, který jistě přitáhne zájem čtenářů ale ve výsledku to je úplně o ničem.
31herbs
8. června 2011 • 10:53
A to, že Stalin byl větší bestie než Hitler je docela známý fakt, jen se o tom nemluví (možná jen v Historii,cs.), neučí. Ono totiž učitelé co učí většinou své vzdělání mají ještě z předchozího režimu.
31herbs
8. června 2011 • 10:48
Nejspíš měl tento článek upozornit na určité jedince mezi námi. Občas přehlížíme lidi, kteří vedle nás žijí, a pak se divíme zprávám, co se to zase děje...
sixta
7. června 2011 • 21:05
Můžete mi říct jednu věc ? proč je "hákový kříž" zakázaný a "rudá hvězda" ne ?? nezastávám se ani jedné strany,ale jak Nacisti tak Komunisti byli obyčejní fanatici a dělali strašný věci.řikáte že němci měli koncentrační tábory,apod a co měli rusové ? Gulagy...
wexlo
8. června 2011 • 10:13
Protože rudá hvězda byla na straně výtězů a hákový kříž na té druhé.Taky mi to přijde pokrytecký,bohužel taková je doba. Pokud by někdo vyčíslil oběti nascismu vs.komunismu-komouši by vyhráli na plné čáře(jenom Stalin nechal sejmout až 40.milionů "vlastních" lidí což je víc než všechny oběti nacistů na celým světě)ale tohle nikoho nezajímá,proč asi?.Dodnes nám sedí komouši v parlamentu(jejich nástupci Mladí komunisti-veřejně popírají Katyňský maskr...aj) ,dělnický strany rozpouští soudy a jejich shromáždění rozhání policejní kordony těžko­oděn­ců.Po­liti­ka je svinstvo.Zvláštní místo tahle země.
promirul
7. června 2011 • 14:08
Pame Phdr,nebo co ještě máte za tituly,jaký je vlastně váš učený obor,že se zabýváte idiotismem a promitivismem,to nemáte jiné lepší schopnosti?
Jarabak
7. června 2011 • 12:42
No chlapče, musíš se naučit, že po akci někdy přichází reakce. Když někoho napadneš, musíš počítat s tím, že reakce bude brutální. Mohl bys skončit mnohem hůř, než s rozbitým nosem a otřesem mozku. Já bych se rozpáráním trička mého dítěte cítil natolik ohrožen a rozlícen, že bys mohl skončit s uraženou hlavou a to myslím doslova.
jaryn1jaryn
7. června 2011 • 10:47
Taková "drobnost", když už někoho kritizujete, možná byste si měl zamést před svým vlastním prahem, to za prvé.
A za druhé,pokud vám to uniklo (možná z přemíry konzumace THC), žijeme, tedy alespoň to všichni tvrdíme, (i když já osobně o tom přesvědčen nejsem)v tkzv. demokratické společnosti a ústava nám zaručuje (mimo jiné) svobodu slova, názoru a přesvědčení.Tedy, má-li ten hoch nějaký názor, je to pouze jeho věc a to že ho někde prezentuje též.Pokud se to komukoliv nelíbí, je to jeho problém.Navíc jste (jak je vaším dobrým zvykem) ze stránek facebooku toho člověka "vyzobal" pouze to, co se vám hodilo "do krámu" - to je ostatně další váš "dobrý novinářský" zvyk (a nejen váš - objektivnost - to slovo vám tkzv. novinářům téměř nic neříká - a vy navíc vyloženě cíleně zaměňujete pojmy nacionalismis a nacismus...dost dobře nechápu, proč vám nacionalismus, tedy vlastenectví vadí....).Neříkám, že s tím chlapcem souhlasím, nicméně je to jeho názor a brát mu nebudu.
A co se týče vás, namísto vašeho politicky korektniho mlácení prázdné slámy bych čekal spíš zamyšlení, proč to tak je a co způsobuje, že takovýchto mladých lidí přibývá - potažmo, kdo, nebo co to způsobuje.
Jenomže to bych chtěl asi moc....
mamlas23
7. června 2011 • 11:20
tenhle týpek neni žádnej nacionalista, ale obyčejnej zakomplexovanej nácek..... naštěstí mezi mladýma lidma spíš přibívá lidí, kteří takovouto menšinou v naší společnosti opovrhují.... tyhle hajzly vyhladíme osvětou a mírnou cestou...... teď mě tak napadlo, co je poslat na brigádu do nějakýho novodobýho konfliktu, když sou tak odhodlaný a "statečný".... ? to už by se jim asi nelíbilo, že?
mamlas23
7. června 2011 • 11:52
a mimochodem nám ústava také zaručuje, že si každej může hulit jak chce....možná by si ten klučina měl taky zahulit, ať se probere z diskotéky a začne si uvědomovat o čem život opravdu je nebo by aspoň měl bejt.....