Zprávy

Zpět na článek

Ratko Mladič: Nechci slyšet ani slovo z obžaloby!

21 komentářů

janskalsky
5. června 2011 • 20:37
V níže zmíněném článku v Britských listech je na začátku:
Motto:
„Mezinárodní soudní dvůr pro zločiny v bývalé Jugoslávii v Haagu
ctí presumpci neviny obžalovaného,
dokud se svědecky či jinak nedokáže,
že obžalovaný je Srb."
Je to přesně tak. Naser Orič (pro informované, tedy ne pro čtenáře Reflexu a Mladé fronty netřeba vysvětlovat o koho jde) dostal v Haagu nejdříve dva roky a později byl osvobozen. A to se v cele někteří vůbec neobjevili! Například pohlaváři NATO za bombardování civilních cílů v Jugoslávii. Dokud se v cele neoctnou Solana, Clinton nebo Krvavá Mařena Korbelová (Albrightová), je soud v Haagu jen stejná fraška jako procesy v 50. letech!
sendyman
6. června 2011 • 07:30
No, než něco plácnete do diskuse, tak bych Vám doporučoval si ji nejprve pročíst. Protože pak byste zjistil, že zdaleka ne všichni čtenáři MfD (i-Dnes) a Reflexu jsou na tom tak špatně, jak se domníváte...
namorf
5. června 2011 • 10:16
sendyman: Já nevím co je pravda, ale, proto je tam to ale...., nicméně jsou v tom článku uvedeny přesně ty skutečnosti, které jste uvedl ve svém příspěvku 04. 06. 2011 09:45
namorf
4. června 2011 • 20:39
Pro srovnání různých pravd, polopravd a pseudopravd doporučuji přečíst i tento článek
http­://www­.blis­ty.cz­/art/5­8848­.html
nepovažuji ho za absolutní pravdu, ale zřejmě není vše tak černobílé, jak se zdá.
sendyman
4. června 2011 • 22:20
Dovolím si Vás opravit. Ono se to nezdá.
Zdát se to může jedině tomu, kdo si přečte jeden článek a spolu s autorem to začne vydávat za jedinou pravdu...
jirkacv
5. června 2011 • 09:09
Informace je buď zcela pravdivá nebo zcela nepravdivá. Ostatní ve stylu "na každém šprochu ..." jsou manipulativní lži. Blisty lžou často a rádi. Mixují to s pravdami a polopravdami, aby dodali zdání serióznosti. Takže pro srovnání bych si vybral něco jiného.
namorf
5. června 2011 • 10:26
je potřeba se probrat historií jugodlávie od roku 1939, kdo stál na jaké straně ve druhé světové válce a kdo páchal největší zvěrstva, možná že Vám to mnohé vysvětlí..... a pro zajímavost Nasir Orič existuje a za násilné činy vykonané na Srbech - civilistech dostal opravdu směšný trest, takže byl opatrný se zbrklými soudy .... a za poslední, Britské listy mají podobné postavení jako kdysi Svobodná Evropa, nebo Hlas Ameriky, tedy komentují dění očima z venku, což by měl být pro naši společnost významný prvek při hodnocení pravdy.
sendyman
5. června 2011 • 11:18
Samozřejmě, úloha chorvatských Ustašovců v tom hraje důležitou roli. Z toho vyplývá pozdější výsadní postavení Srbů (jako národa na vítězné straně, národa, který vedl odboj) ve státní správě a jakási "přednasranost" ostatních, umenšovaných národů ve chvíli, kdy se to začalo trhat.
Ve skutečnosti je však nutné jít ještě dál...
Vliv Osmanské říše, konverze části Balkánu k islámu, výsadní postavení Dubrovníku a jeho vztahy k Bernátkám a Turkům, vliv napoleonské éry.... Je to skutečně velmi složité a skutečně to není tak černobílé, jak se nám snaží podsouvat RX, potažmo německá média.
Ten článek v Blistech vůbec není špatný, ale hlavně, je tam uvedena celá řada zdrojů, což mi jinde (tady) chybí...
ultimathule
4. června 2011 • 14:12
z Rudého práva. A to srovnávání s Hessem-to už vyžaduje pořádnou dávku demence.
pavel1943
4. června 2011 • 10:43
To je ten bezúhoný,hodný a sparvný ,ale muslim,nad kterým drží přece nato a EU,jinak všichni jsou míro tvorci!!