Zprávy

Zpět na článek

Polský kněz o umělém oplodnění: žena přece není kráva!

40 komentářů

sedlakjura
21. května 2011 • 20:40
proč mne, po pročtení diskuse, vůbec nepřekvapuje, že netoleranci, demagogii a hloupost nacházím hlavně u ateistů, kteří tyto atributy právě katolické církvi vyčítají.
lobineu
23. května 2011 • 08:10
modlete se za změnu. Pokud přijde, zavolejte do rádia Maryja.
Ale vyjdu vám vstříc - svoji ateistickou netoleranci obátím proti Šafrovu Reflexu: tak pěkný materiál jako je pošahané katolické rádio a takhle ho promrhat totálně stupidním článkem, to je opravdu do nebe volající! Další z důvodů, proč již Reflex nekupuji.
sedlakjura
21. května 2011 • 20:15
Ti katoličtí kněží. Proč nedovolit ženám, aby se chovaly jak krávy, když se jim to líbí. Alespoň tedy některé, že paní autorko.
strassidlo
21. května 2011 • 21:26
Zdá se Vám tolerantní Váš výrok implikující tezi, že žena podstupující asistovanou reprodukci "se chová jako kráva"? Docela pochybuji, že by se kterékoliv ženě tento způsob početí líbil víc, než, jak říkáte, "přirozeným způsobem".
sedlakjura
21. května 2011 • 21:53
To, že jste si "implikoval" můj výrok tím způsobem, je samozřejmě vaše věc. Ani já, a dokonce ani zmíněný kněz, neřekl, že ženy, které tuto formy oplodnění podstoupí, JSOU krávy. On i já pouze konstatujeme, že krávy nejsou.
Když si však novinářka vybere z celé několikamilionové polské církve a jistě i tisíců kněžích zrovna "ultrakatolického fanatika, který i většině Poláků nadzvedává mandle", snad jen proto, aby mohla nakonec konstatovat, "že je vůl" , mne nutně přivádí na "implantaci", že se jakokráva chová. No a pokud se chce někdo chovat jako kráva, proč jí to nedopřát. V tom je má tolerance.
Můj názor na umělé oplodnění s tím nemá co dělat. O tom jsem mluvil s katolickým hochem, ale nevím, jestli tomu porozumíte, protože se tam mluví o Bohu.
strassidlo
21. května 2011 • 22:25
Jo, tááákhle Vy jste to myslel! Nj, ale uznejte sám, že to, co z toho Vašeho výroku vyšlo mně, je taky dost dobře možná varianta.
Neznám ani polskou církev ani nějakého ultrakatolického vola, takže jen stěží mohu správně pochopit Vaši sofistikovanou kritiku autorky článku, kteroužto také neznám.
heffy
21. května 2011 • 20:01
Pusťte mě k tomu, udělám to sám!
catholicboy
21. května 2011 • 13:02
Umělá "výroba" dětí je mravně velmi sporná, podle mne za hranou.....
Naprosto odsosobněná praxe klinik, kde se doslova pod mikroskopem vyrábějí děti..... To nemá s normálním životem nic společného.
Je to mravně neurdžitelná praxe....
Chápu páry, které děti nemají a touží po nich , pro ty je možnost adopcí dle mne správnou volbou....
Kliniky pro umělé oplodnění - "pro umělou výrobu dětí" - nejenže si nechávají velice tučně platit, ale hlavně porušují přirozený řád věcí.....
Je to hřích a je třeba s tím přestat.....
bibiankall
21. května 2011 • 13:41
a prave taky tmari a nevzdelanci ako ty trepu ko...tiny,nikto nerobi ziadne umele deti,to mas nejaku vzdialenu buducnost v hlavcke ,pri umelom oplodneni sa berie spermia a vajicko ktore patria paru,takze je to ich,jedine ze sa nespoji sexom ale inac tot vse,
catholicboy
21. května 2011 • 14:15
nemusíte mně to vysvětlovat, ten postup znám velmi dobře.
Jsem lékař, chirurg.

Jde o to kdo je tmář.
ten kdo má vyhraněný názor, byť se tento nelíbí /asi/ většině lidí..... To ale neznamená, že tento /a jakýkoli menšinový názor/ je špatný.
Jen tupí lidé jsou ochuzeni o toleranci názoru, který nezapadá do "jejich škatulky".
Právo mít vlastní názor je základním lidským právem a nevím proč je často zesměšňován či přehlížen.
Chtělo by to spíše /od vású více pokory, sebereflexe a snahy o trošku transendence