Zajímavosti

Zpět na článek

Gilotinou popravená Marie Antoinetta: Závislost na sexu, orgie a zneužívání vlastního syna

4 komentářů

Not like Somebody
16. října 2023 • 15:21
A sakra 🙄 tady někdo zapomněl, že nepíše do Blesku 😬🤣
Uživatel_5236112
16. října 2023 • 10:55
Tyto zkratkovité článečky se blíží bulváru. Marie Antoinneta zdaleka nebyla takovou obludou, jak se tajuplně naznačuje, že "údajně" byla. Pravda je, že žila úplně v jiném světě, odloučena od reality, blokována přísnými pravidly královského dvora, obkroužena intrikami svého okolí a naprosto vzdálena pravdě o životě poddaných. Lidé si z takových článků zapamatují jen orgie, sexuální radovánky a zneužívání vlastního syna, což dávno již bylo vyvráceno. Revoluční hnutí, odstraňující vládnoucí elitu, velmi často dehonestují své protivníky, viz SSSR, natolik, že elita skončí na popravišti a jejich památka se zašpiní jak jen možno.
Richard Šebesta
16. října 2023 • 10:08
Říká se každému co jeho jest. Před ní ale i po ní bylo mnoho dalších panovníků kteří v očích lidu (lidí selhali) a skončili na popravišti např.(Mussolini, Ceašescu) Je spíše zajímavé jak diametrální byl rozdíl mezi ní a jejím bratrem Josefem . Ona byla nenáviděna lidem a popravena Josef naopak za 10 let své vlády provedl mnoho reforem ve prospěch lidu např. zrušení nevolnictví a některé zdroje uvádí že byl lidmi tak oblíben že po jeho smrti obyčejní lidé dávali na jeho počest jména svým potomkům.
Jitka Rousová
28. října 2023 • 09:58
@Richard Šebesta Až na to, že v tom článku je máloco pravda. Měla smůlu, že žila ve Francii v době, kterou nemohla ovlivnit. Nebyla muž a nebyla panovník. Myslím, že kdyby byla na jejím místě jiná žena, dopadla by stejně.