Zprávy

Zpět na článek

Teenageři nevědí, kdo je to Usáma bin Ládin

12 komentářů

veleknez
8. května 2011 • 19:37
Já nevím, ale 13 letí lidi mají naštěstí jiné starosti než být podělaní strachy z nějakého teroristy ... Zajímá je stejně jako každého jiného muzika, baby a chlast ... až jim bude 25 tak se taky začnou bát teroristů a řešit politiku, do té dioby na to holt kašlou a mě to vůbec nepříjde divné ... mimochodem když si někdo do vyhledávače zadá ..kdo je Usama, neznamená to že neví kdo to je, ale že třeba hledá něco o jeho životě ....
sirien
8. května 2011 • 19:02
Každé slovo dané vyhledavači je "klíčem". Člověk se snaží zadat takovou sekvenci "klíčů", která ho nejpravděpodobněji dovede k hledané informaci.

Pokud chci vědět prostou informaci o tom, kdo je Usáma, pak zadám klíče "Usama bin Ladin wikipedia". Pokud zadávám otázku "Kdo je Usama bin Ladin", tak se dost možná neptám na to, kdo to je, ale spíš můžu chtít třeba vědět z jaké je rodiny, kde studoval, čeho dosáhl než se stal teroristou č.1 a další podrobnosti - dost možná vím o Usámovi víc, než autor tohodle žvástu, a chci se dozvědět ještě něco dalšího, na co by se autora tohoto pseudočlánku ani nenapadlo ptát.

Autor tohle samozřejmě nemůže vědět, protože, jak jsme mohli vidět u jeho článku o Jat packu (schválně se tam může podívat kdokoliv kdo mi nevěří, v diskusi jsme to tam proprali docela hodně), on sám Google (Yahoo) neumí používat o nic víc, než moje 90ti letá babička (v moderním kontextu je tedy fakticky informačně ***amotný a jako takový má ještě drzost tvářit se jako novinář).

Lidé kterým je dnes 17 bylo v době útoků na WTC 7 let. Autor je fakt magor, pokud čeká, že se 14ti letá holka co zrovna začala objevovat svojí sexualitu a probírá to se spolužačkami na high school, zatímco se pokoutně koukají po 17ti letých školních fotbalistech, bude zabývat zahraniční politikou.
Ano, také si myslím, že jsou lidé těžce nevzdělaní a že nezájem o obecnou vzdělanost a přehled je tristní, nicméně jedna věc je chtít aby lidé přemýšleli a vzdělávali se, druhá věc je chtít aby se desetileté dítě zajímalo o to, co se děje na druhém konci světa.

Chjo.
wdolek
8. května 2011 • 20:53
bohuzel je ale smutny fakt, ze oni (americane a jinak ***amotni lide), takto skutecne vyhledavace pouzivaji - o nejakem fulltextu a klicovych slovech vi kulove. proto bych se neopiral o to, ze "statistika" je udelana prave z takto pokladanych dotazu.
sirien
10. května 2011 • 02:10
V Evropě je hrozně cool dělat si z amíků srandu a bohužel je na mnohém něco pravdy, ale pár lidí co v USA pobývají znám a co vím, tak to je mnohdy dost přehnané a naopak jsou v hodně věcech dost před námi.
Jejich (střední) školství je sice obecně v troskách, ale naopak se tam perfektně učí dvě věci, které u nás v troskách být ani nemohou, protože tu nikdo ani nezačal s jejich základy - vlastní projev (před lidmi, prezentace, přednáška, diskuse, ale i písemný projev aj.) a vyhledávání informací. Tvrdit, že amíci co tohle zadali do google nevěděli, co dělaj, je tvrzení plovoucí na evropských stereotypech. To, že autor článku sotva tuší co je google, je bohužel na jeho vlastních článcích prověřený fakt
aznom
8. května 2011 • 16:54
Také to není nezbytně nutné.Daleko závažnějcí je informace,kdo vyhraje "Superstár"!
ultimathule
8. května 2011 • 13:01
To jste se dostal na krásných 106% dotazů, Kolář. Pán bude asi stachanovec.
pepic
8. května 2011 • 10:07
http­://www­.prvniz­pravy­.cz/sl­oupky­/bin-goldstein-zneskodnen--co-bude-dal/
von.rammstein
8. května 2011 • 10:57
to je zajímavý odkaz!
okuk
8. května 2011 • 11:24
Nevím, co se vám na tom článku od pana Bartošev líbí. Přihlouplých konstruktérů konspiračních teorií jsou přehršle a své povídačky mohou dokázat ještě méně, než Američani svoji pravdu. Hlavně se ale domnívám, že je v podstatě jedno, kdo zabil Kenedyho, kdo a jak vyhodil do vzduchu dvojčata, či kdy a jestli zabili Usámu. Důležité je, že se tak stalo a jaké budou (byly) následky. Podobné články nemají vůbec žádou cenu, ani smysl, protože každý bude stejně věřit tomu, čemu věřit chce.
ultimathule
8. května 2011 • 13:03
Nic se mu na něm nelíbí, nečetl ho. Je to jen debil, co sem musí za každou cenu nacpat ukradený nick, jinak by neusnul.