Komentáře

Zpět na článek

Usámu Američané zabili, s Talibanem jednají. Proč? Al-Ká’ida a Taliban mají stejný cíl

19 komentářů

sirien
8. května 2011 • 18:35
Ježiši Kriste! Vy ste snad ještě větší blb než sem myslel z Vašich postů u jiných článků, na které jsem radši ani nereagoval.

Otevřete si původní článek a čtěte ho paralelně s mým postem, možná vám pak docvakne, že tu nepropaguju odstranění KSČM, na které je už podle mě pozdě, ale že se tu jinou formou vyhraňuji k článku původnímu. Což, myslím, musí být naprosto jasné každému, kdo původní článek i můj post četl aspoň trochu pozorně.

Jinak až budu chtít napsat kritiku komunismu jako naprosto stupidního hnutí, tak Vás ujišťuji, že použiju mnohem důraznější a konkrétnější argumenty, které budou poukazovat na totální odtrženost základních myšlenek od psychologické a sociologické charakterizace lidské společnosti, na nesmyslnou snahu implementovat utopistické myšlenky na realitu místo toho aby se snažily vlastnosti reality upravit k idealismu, můžu také zmínit i v té době naprosto doočíbijícně chybné výchozí úvahy, např. o ceně práce, o hodnotě intelektuální činnosti (kterou komunisté neuznávali) a mnohé další.

Pokud chcete koukat na komunismus jako na reálné hnutí které je odpovědí na dobový kapitalismus (dobový, protože dnešní kapitalismus je hodně, hodně moc něco jiného než ten tehdejší), pak musím říct, že komunismus selhal už na startovní čáře, protože nikdy nenabídl slutečnou alternativu pro ty, kteří byli "utlačováni", jediné co nabídl byla možnost skrytu vlastní závisti a nesnášenlivosti za terminologii ideálů.
cartouche66
8. května 2011 • 09:18
Bláboly bez koncepce, postrádající jakoukoliv determinaci a definici pojmů! Typická profláklá klišé establishmentu nepřináššející žádné objektivní pravdy, ale jen zakrývající značně neumnou a dnes i přežilou propagandu a ideologii sloužící diktatuře směnné hodnoty nad lidskými potřebami. Např. pojem "demokraté", co to ve skutečnosti je? Čím se to dá charakterizovat? Jak to vzniklo a kdy? Autor jistě netuší, ale plácá a plácá. Jak se KSČ "tvářila demokraticky"? To je nějaký bod programu strany nebo její činnost pratkická? A vedení nebo i členů a stoupenců? A kdo jsou vůbec stupenci takové strany? Na nic z toho by autor pomíjející dialketiku dějin nedokázal odpovědět pravdivě a srozumitelně. Tak mu zbývá jen papouškovat obecné metafyzické fráze, nepřinášející ani skutečnou analýzu problémů, ani náznak skutečného řešení. Co třeba že komunismus ne jako strana, ale jako reálné hnutí je odpovědí na kapitalistický systém vykořisťování námezdní práce, je formou nespokojenosti s podmínkami v něm! Pak tedy odstranit komunistické hnutí lze jen a pouze odstraěním příčiny jeho vzniku - kapitalismu!
poool
5. května 2011 • 16:12
Možná proto, že už nám není pět, a neválčíme proti klukům z jiného vchodu.
To jste si třeba na příkladu Kaddáfího nevšiml, jak se z teroristy stane přítel, a poté cíl náletů ?
S talibánem američané jadnají, protože je to pro ně výhodné, a až to pro ně výhodné nebude, tak jednat nebudou.
Mimochodem nebýt američanů, tak už je dávno Evropa v .....
staracek
5. května 2011 • 11:10
dávám bod Ale pan redaktor je placen za úplně něco jiného. A "odnůž" je opravdu skvost
sendyman
5. května 2011 • 06:46
"Odnůž" je výbornej, proto sem rád chodím - vždycky se dozvím něco novýho!
Zajímalo by mě ovšem, jak je to s transkripcí "القاعدة" - tedy Al-Kajdá (Al-Káida, Al-Qaeda ap.).
Nic proti uváděnému přepisu "Al-Ká´ida" nemám, ale z čeho vychází? Krom slovenské Wiki jsem v rychlosti nic podobného nenašel. Domnívám se, že v intencích toho by měl pan Buchert psát přinejmenším i "Tálibán" (šlo by i Tá´libán, jak jsem slyšel vyslovovat jednoho Araba. Bohužel, Dongio mi to už nevysvětlí.).
Takhle mám dojem, že pan Buchert zůstává na půli cesty...
sendyman
5. května 2011 • 06:09
Nebojte, i na to dojde. Maglajz mít nemusíte - jediný nositel onoho "problematického" nicku je zde už jen jeho zloděj. Na skutečnou osobnost von. Rammstein, jak se tu léta prezentoval, prostě zapomeňte.
Hledejte jinde!
sendyman
5. května 2011 • 06:03
Omlouvám se: z toho, mnou jmenovaného okruhu, bych nerad vyjmul "slušné lidi", obecně vzato.
Do této kategorie, jako potměšílý zloděj zavedeného nicku, nespadáte, i když jinak neškodíte...
sendyman
5. května 2011 • 05:45
No, aby bylo jasno - i když vím, že s tím nic nenadělám, stejně, jako právoplatný majitel "Vašeho" nicku: "Sendy" jsem pro přátele, ať už osobní, nebo virtuální. Vy nejste ani jedním z nich, protože jste zloděj onoho nicku.
Pro ostatní - a zejména pro Vás, pokud vůbec máte nutkání se na mě odvolávat - jsem "Sendyman".
Je to svobodný virtuální prostor, dělat si můžete co chcete, samozřejmě. Já Vás honit nebudu.
Já jen, abyste věděl. A je jen na Vás, jak se k tomu postavíte...
sendyman
5. května 2011 • 05:30
Nic mu po tom není. Ale zajímat ho to může, ne?
Nicméně, já mu odpovídat nebudu!
sirien
4. května 2011 • 22:24
chjo, sem se zas ztratil v tom kterej z vás je kterej... až se Sendym zajdu na pivo tak si to od něj musim nechat pořádně vysvětlit, z toho neustálého připomínání a zapomínání už ve vás mám totální maglajz