Komentáře

Zpět na článek

Klaus už se zase vzteká, ale rozhodnutí Ústavního soudu je správné

16 komentářů

sirien
1. května 2011 • 22:47
...až na to že "lid" (líbí se mi, jak tohle slovo používá každý, kdo myslí především sobecky sám na sebe ) žádné právo požadovat progresivní zdanění nemá.

Buď leží právo v rukou volených zástupců a o zdanění rozhodují volení zástupci, nebo leží právo v rukou jednotlivců a v tom případě se každý stará jen o svoje.
Davové vynucení progresivního zdanění je krádež a právo davu, tj. davová totalita, která nemá s právním státem pranic společného.

...což je ale asi těžké vysvětlovat někomu, kdo přesně ví, co "voliči" řekli a je si jistý, že mluví za "lid" (jsem já členem lidu? protože já o zmíněné hovadiny rozhodně nestojim, jen bych si to rád ujasnil)

(jinak jen aby nedošlo k omylu - s tím rozsudkem US rozhodně souhlasim, retrospektivní zásahy do legislativy sou fakt strašnej nesmysl)
sirien
1. května 2011 • 22:41
a fakt si nemyslim že by tim ukázal, že je mu jeho práce a jeho voliči pro smích.

Pro smích sou voliči očividně socanům, který místo toho aby dělali něco konstruktivního melou ve sněmovně celej den kydy, který stejně nikdo neposlouchá a nikoho nezajímaj, jen aby mohly vyvolat hlasování, o které všichni do posledního předem vědí, že bude neúspěšné.
Na Korteho místě bych si z toho už taky radši dělal srandu, jinak bych musel brečet zoufalstvim.
cartouche66
29. dubna 2011 • 22:26
... této země udělat!
cartouche66
29. dubna 2011 • 22:25
Lid je NEzastupitelný! Delegace je falešná a nepřípustná! V ústavě taky NIC není o žádný"količní smlouvě" a tato instituce mění více než sto soudů! Voliči řekli že chtějí referendum (je i zakotvené v ústavě a modrý blumy ho protiústavně blokují už 20 let) majetková přiznání, a progresívní zdanění i zrušení poplatků! Ovšem VV tyto body programu hodily pod stůl s výmluvou na "koaliční smlouvu", což jest nepřípustné a fraškuje to zastupování voličů! Jediná smlouva musí být mezi poslancem a voličem, jiná je nelegitimní! Takže jetli soud něco zruší, navíc s ohledem na retrospektivitu zákona, což jestnejen proti volebnímu programu všech stran, ale i proti zdravému rozumu, je to to nejmenší co mohl pro nápravu těch prasáren co tzv. trojkoalice provádí na lidu ....
strassidlo
29. dubna 2011 • 22:11
Tak nějak to vlastně myslím. Že tedy ve srovnání se všemi ostatními chybami v systému přerozdělování peněz, mne tohle trápí nejméně. Čili, pokud by se skutečně začal dělat pořádek, tak u stavebka výhradně na stavění by se spíše dalo rozumnými regulacemi sérii žádoucích změn zakončit. Začít by se mělo úúúplně jinde -tam, kde si pár mafiánů napojených na státní zakázky přijde zcela bezpracně na miliardy z našich daní.
sendyman
29. dubna 2011 • 18:35
Ale však jo, jen mi to připadá trochu ujetý. Ale je fakt, že ze všech ujetostí, kterejch tu máme habakuk, je to ujetý skoro nejmíň!
Ale, matně vzpomínám, že kdysi, před léty, si lidi občas zazpívali a stavebko bylo jen na stavění!
strassidlo
29. dubna 2011 • 18:09
Mňo, já nevím jak to mám objasnit, ale fakt mi to, zda se prachy utratí za stavění nebo ležení u vody, přijde nepodstatné, protože krom pár tisícovek od státu jsou ty peníze všechny vaše -už mnohokrát státem zdaněné a teď ještě když je fakt investujete do bydlení -tak se je chystají socani danit do nekonečna furt znova. Takže podle mne se kvůli prdu nemá cenu namáhat novými zákony, novými software, novými kontrolními úřady -víte přece, že jakmile někdo vymyslí lejstro je z toho v ČR hnedle celé ministerstvo. Nechať zruší u nových smluv státní příspvěky a jinak ať si se svými penězi dělaj lidi, co potřebují -oni sami vědí kde je bota tlačí a jestli potřebují novou střechu, televízi nebo lázně na záda. Dělají se tu mnohem horší ekonomické a daňové zvrhlosti, než, že si pár lidí ze stavebka pořídí občas cosik jiného, než byt nebo koupelnu.
sendyman
29. dubna 2011 • 17:25
Nooo... Napadla mě teď jedna věc: je důležité si uvědomit, že v tom systému stát sice funguje, ale pouze tak, že Vám připisuje peníze na účet - u BANKY. Tudíž nárůstu státní byrokracie netřeba (a peněz - viz. Opencard). A banka už ty mechanismy má. Stačilo by k účtu vydat limitovanou kartu - sakra, dneska se s ní dá snad platit prakticky všude, ne? A jestli nedá, to byste koukal, jak by se dalo, aby neutíkaly kšefty!
Nejsem ajťák, ale na tomhle principu by to fungovat mohlo. Kontrola na účtě jednoduchá, bez otravování. Samozřejmě, dalo by se to obejít, jako všechno. Ale mělo by to nějaký řád. Já prostě nechápu, proč mám někomu přispívat na dovolenou, pořízenou ze stavebka, pokud vím, naprosto legálně...
strassidlo
29. dubna 2011 • 16:55
Vzhledem k tomu, že ve stavění tak trochu "funguju" tak nevím, nevím... Ono se dost věcí, třebas všelikeré rekonstrukce a tak dělají rychleji za hotové a svépomocí a v podstatě s drobnými náklady -účtenky jsou jen na koupený materiá... Přesto jsou to stavební počiny, které zlepší bydlení pro tu část obyvatel, která nevysává nějaké státní zakázky a nebo EU dotace. A ty všechny drobné "stavební spořily" byste elektronickými kontrolami otravoval. Podle mne to stavebko zase taková super výhoda není, aby stálo za to to dozorovat. Nakonec ten, kdo si za něj koupí něco do kvartýru (Vámi zmíněná plasma a pod.) tak to bydelní před tím taky nějak zafinancoval a tu telku si tehdy třebas odřekl s tím, že bydlení je přednější a stavebko mu ještě nějakou dobu potrvá, než je bude moct čerpat.
sendyman
29. dubna 2011 • 16:15
Jo, a ten Rychetský... Je pravda, že v tom našem státečku máme těch institucí skoro dost.
Ale, koneckonců, není to jen Rychetský sám, je to senát. Tak snad...
Jen mi vrtalo hlavou, proč zrovna TOHLE se Vám zdálo hloupé, když mně to připadalo principielně docela v pořádku.