Zprávy

Zpět na článek

Bude mít sčítání lidu nějaké použitelné výsledky?

16 komentářů

jellyson
16. dubna 2011 • 09:14
A tak se ptám, jak jste, JXD, přišel na tu hloupost, že jste povinen údaje poskytnout pravdivě?
ivanb
15. dubna 2011 • 10:05
...tak složitej nepřipadal. Hledáte problémy tam kde nejsou, místo abyste napsali, jestli je pravda, že Šafr odchází do Blesku a taky která perla usedne na jeho sesli??? A nakonec, před 99 lety se potopil Titanic!
matej77
15. dubna 2011 • 07:31
V článku v reflexu píšete, že garsonku využíváte k meditaci, k uskladnění fosilií (bezpochyby se tam s nimi i pohledem potěšíte) - obojí je rekreační činnost (odpočinek, zábava, zotavení). ve formuláři je "slouží k rekreaci", jak i píšete. myslím, že tím to je vyřízené a děláte problém z něčeho, co problém není.
vaclav_kruta
14. dubna 2011 • 22:32
Zdravím JXD. Krásně (jako téměř vždy...) jste vyjádřil mé pocity, kdy jsem po návratu z jarní lyžovačky v Itálii začal kolem půlnoci elektronicky vyplňovat sčítací buzerarchy. Splachovací záchod jsem přiznal, ale užil jsem si tzv. kolonky vyplňované dobrovolně dle svého rozhodnutí. A tak jsem národností kromě Čecha také Lužický Srb (mám tu menšinu v NDR rád už dlouho) a přihlásil jsem se k církvi Višva Nirmala Dharma. Už se moc těším, až mi jejich guru (nebo jak si říká ta paní - něco o tom jsem pak četl na internetu) zaťuká na dveře a začne mi organizovat šťastný život
Mám rád Reflex a JXD !!! Nesnáším státní šikanu a buzeraci. Hawk.
jendai
14. dubna 2011 • 23:34
Ta nejdulezitejsi cast neni buzerace, ale potreba (viz prvni prispevek v tomto vlaknu). Ty ostatni casti asi ano...co se tyce nabozenstvi, s chuti do toho, ovsem sikana to neni (bylo tam napsano, ze je to dobrovolne uvadeny udaj) a co se tyce narodnosti, tak tusim taky, coz tudiz taky neni sikana ;-)
jurnicek
14. dubna 2011 • 20:17
Tak třeba ta voda: My to máme tak, že máme připojení k veřejnému vodovodu i vlastní studnu s darninkem. Když selže darlink (to se stalo, když zedník rozbil "vodoznak", můžeme darlink odstavit a pro vše používat vodu z veřejného vodovodu. Můžeme taky zavřít přívod od veřejného vodovodu a pro všechno používat vodu ze své studny. Většinou to ale máme (kouhoty) nastaveno tak, že z veřejného vodovodu bereme studenou vodu do kuchyně a ze studny ke všem jiným účelům (koupání, splachování, ohřev TUV, praní , doplňování vody do otopného systému, ... Takže jsem chtěl zaškrtnout volby vlastní studna i veřejný vodovod. Jenže ouha! Zaškrtnout bylo možno jen jednu volbu! Volal jsem tedy na infocentrum a dozvěděl jsem se, že mám zaškrtnout to, co převažuje. V litrech převažuje spotřeba vody ze studny, z veřejného vodovodu bereme jen na čaj, na polévku a na podlití masa. Tak jsem zaškrtl tu studnu. Až budou statistici počítat, kolik lidí nemá připojení k veřejnému vodovodu, tak nás započítají taky.

Anebo ohřev vody: My máme solární systém jako předehřev před plynový boiler. Solární systémy ohřevu vody se VŽDY dělají jako předehřev před elektrický nebo plynový boliler, jak se může každý přesvědčit, podívá-li se do nabídky firem, které to dělají. Jenže nesmím zaškrtnout solární systém i plynový ohřev, i když mám solární systém i plynový ohřev: Zaškrtnout se smí jen jedna možnost. Volal jsem tedy na infolinku, co mám dělat. Paní se mne opět zeptala, co převažuje. No, to nevím: Na jaře a v létě, když svítí sluníčko, mi solární systém ohřeje 200 l vody na 60 st. C a plynový boiler, který mám nastavený na 45 st., vůbec nesepne. Když je zataženo, tak solární systém neohřívá vůbec a převažuje plynový ohřev. Na podzim a v zimě, pokud svítí sluníčko, mi solární systém vodu trochu předehřeje (třeba na 30 st. C) a zbytek dohřeje plynový bojler. Tak paní řekla, ať napíšu solární systém.
jurnicek
14. dubna 2011 • 20:18
Oprava: s darlinkem. S čerpadlem a zásobníkem.
2592
14. dubna 2011 • 16:28
poskládat data, která má stát roztroušeně již k dispozici, získá tímto způsobem čísla s asi desetiprocentní přesností. (Můj optimistický odhad.) A to mi připadá, v tom českém bordelu, jako velký úspěch!
jendai
14. dubna 2011 • 23:27
o presnosti nic presneho nevim, ale urcite vim, ze ze scitani lidu ziskavaji zejmena informace, ktere nejsou roztrousene jinde (o ne prave jde ve scitani) - napriklad kde skutecne bydlite, kde pracujete a cim a jak dlouho dojizdite ;-)
2592
15. dubna 2011 • 09:18
Tak pokud budeme mluvit o tom "zejména", potom ta přesnost klesne ještě o dalších patnáct procent. Protože až se za dva roky dobabrají ti počtáři k nějakému výsledku, nabeton spousta lidí bude pracovat někde jinde, na jiných pozicích a s jinou dopravou do zaměstnání. Mnozí tou dobou nebudou pracovat vůbec. Tou desetiprocentní nepřesností jsem myslel zrovna ty příklady, které tady uvádí "jurnicek" a JXD. A také to, že dost lidí to vyplní špatně a někteří vůbec.