Archív

Zpět na článek

Nejlepší česká píseň roku 2010 od Debbi: Je to krádež?

11 komentářů

cesil
6. dubna 2011 • 09:47
Neuvěřitelná drzost, ani náhodou to tvůrce melodie nemohlo takhle úplně stejně "napadnout", harmonie je beze změny, včetně melodické linky, Jen je to chvilkama trošičku jinak frázované, a má to malinko jinou "aranž". Jestli je to výš, nebo níž? Tónina je dána dispozicí zpěvačky, kde jí lépe zní hlas.
Ale spíše jde o to jak tihle "akademici" (nebo jak se jím správně říká) jsou schopni vyhodnotit nejlepší píseň !!! Nevím sice složení hodnotící party, ale vždyť originál je nepřesléchnutelná píseň. Pan Werich kdysi prohlásil: "kritik je ten který ví jak by to mělo bejt, ... kdyby to uměl". No a tahle komise samozřejmě taky nic neumí, a navíc je ještě "hluchá"!!!
pavel07
5. dubna 2011 • 17:34
Co to tak okecáváš? Většinou bývá realita výsledkem té nejpravděpodobnější varianty-soudruzisi vybrali slušnou, ale ne moc profláklou píseň (těžko by prošla kopírka njakýho megahitu) a udělali z toho v podstatě to samý v naději, že to bude kšeft. Ona ta původní píseň se nestala hitem na světovém trhu, což neznamená že v tom našem zasmrádlém postkomunistickém rybníčku se nemůže tím hitem stát.
jendai
5. dubna 2011 • 09:03
tohle se totiž bude stávat čím dál častěji i v jiných uměleckých odvětvích...na světě je čím dál více takyumělců a zřejmě ani hodnotitelé v Andělovi nejsou schopni zjistit, že něco takového už tu bylo (a tím nemyslím, že si někdo půjčí rif...tohle je kopie včetne nálady, jen o kousek vys).
katka-smisek
5. dubna 2011 • 08:24
Přesně tak, Terka má pravdu.

Katka Straková.
poutniksantiago
5. dubna 2011 • 08:21
Co bylo dřív? Kočka leze dírou nebo Beethoven? Přijde mi trochu divné, že by si někdo schválně vybral k vykradení písničku, která rozhodně hitem nebyla a miliony její autorce nepřinesla, aby novému autorovy o 4 roky později vydělala balík peněz. Lépe načasováno? Lepší marketing? Hezčí zpěvačka? Možná. Všichni přece víme, že existuje muzika a pak business a že ti dva spolu sice jsou nuceni žít a navzájem na sobě parazitovat, ale nemusí to nutně znamenat, že ta křehčí a citlivější polovička, říkejme jí třeba muzika, tím musí trpět.
Nicméně, trochu taktu by neškodilo a omluva ještě nikoho nezabila.
jiriydolezalostny
4. dubna 2011 • 22:56
typický Češi, ale za min. režimu se to dělalo furt, stačilo jen počeštit text­....­....a­le..jas­ně..­..v popu­...hip­hapho­pu..­.všu­de se to dělá­....ob­čas.­....­.má někdo smůlu a vysoudí z něho víc, než by si sami svym hitem vydělali...., teda...né...je to šit....ostuda....
neilyoung
4. dubna 2011 • 21:43
Hm, podoba značná. Ta česky je o půltón výš , takže vlastně . Ale těch věcí, co si jsou hóóódně podobné je povícero...
pavel07
4. dubna 2011 • 20:35
Je to v podstatě identická píseň-naprosto stejná nálada a vyznění. O náhodě, že by to autora napadlo zrovínka takhle komplet stejně, velmi pochybuju.
von.rammstein
4. dubna 2011 • 19:53
a co když si to dobře nepamatujete?
tevinka
4. dubna 2011 • 19:40
Marku, jenomže mám pocit, že Martin Ledvina není autorem, tu písničku jí myslím napsali Creative Music House ze Slovenska, tzn. nedělali jen produkci...pokud si to dobře pamatuju.

Tereza Vavroušková