Archív

Zpět na článek

Nejlepší česká píseň roku 2010 od Debbi: Je to krádež?

11 komentářů

cesil
6. dubna 2011 • 09:47
Neuvěřitelná drzost, ani náhodou to tvůrce melodie nemohlo takhle úplně stejně "napadnout", harmonie je beze změny, včetně melodické linky, Jen je to chvilkama trošičku jinak frázované, a má to malinko jinou "aranž". Jestli je to výš, nebo níž? Tónina je dána dispozicí zpěvačky, kde jí lépe zní hlas.
Ale spíše jde o to jak tihle "akademici" (nebo jak se jím správně říká) jsou schopni vyhodnotit nejlepší píseň !!! Nevím sice složení hodnotící party, ale vždyť originál je nepřesléchnutelná píseň. Pan Werich kdysi prohlásil: "kritik je ten který ví jak by to mělo bejt, ... kdyby to uměl". No a tahle komise samozřejmě taky nic neumí, a navíc je ještě "hluchá"!!!
jendai
5. dubna 2011 • 09:03
tohle se totiž bude stávat čím dál častěji i v jiných uměleckých odvětvích...na světě je čím dál více takyumělců a zřejmě ani hodnotitelé v Andělovi nejsou schopni zjistit, že něco takového už tu bylo (a tím nemyslím, že si někdo půjčí rif...tohle je kopie včetne nálady, jen o kousek vys).
poutniksantiago
5. dubna 2011 • 08:21
Co bylo dřív? Kočka leze dírou nebo Beethoven? Přijde mi trochu divné, že by si někdo schválně vybral k vykradení písničku, která rozhodně hitem nebyla a miliony její autorce nepřinesla, aby novému autorovy o 4 roky později vydělala balík peněz. Lépe načasováno? Lepší marketing? Hezčí zpěvačka? Možná. Všichni přece víme, že existuje muzika a pak business a že ti dva spolu sice jsou nuceni žít a navzájem na sobě parazitovat, ale nemusí to nutně znamenat, že ta křehčí a citlivější polovička, říkejme jí třeba muzika, tím musí trpět.
Nicméně, trochu taktu by neškodilo a omluva ještě nikoho nezabila.
pavel07
5. dubna 2011 • 17:34
Co to tak okecáváš? Většinou bývá realita výsledkem té nejpravděpodobnější varianty-soudruzisi vybrali slušnou, ale ne moc profláklou píseň (těžko by prošla kopírka njakýho megahitu) a udělali z toho v podstatě to samý v naději, že to bude kšeft. Ona ta původní píseň se nestala hitem na světovém trhu, což neznamená že v tom našem zasmrádlém postkomunistickém rybníčku se nemůže tím hitem stát.
jiriydolezalostny
4. dubna 2011 • 22:56
typický Češi, ale za min. režimu se to dělalo furt, stačilo jen počeštit text­....­....a­le..jas­ně..­..v popu­...hip­hapho­pu..­.všu­de se to dělá­....ob­čas.­....­.má někdo smůlu a vysoudí z něho víc, než by si sami svym hitem vydělali...., teda...né...je to šit....ostuda....
neilyoung
4. dubna 2011 • 21:43
Hm, podoba značná. Ta česky je o půltón výš , takže vlastně . Ale těch věcí, co si jsou hóóódně podobné je povícero...
pavel07
4. dubna 2011 • 20:35
Je to v podstatě identická píseň-naprosto stejná nálada a vyznění. O náhodě, že by to autora napadlo zrovínka takhle komplet stejně, velmi pochybuju.
tevinka
4. dubna 2011 • 19:40
Marku, jenomže mám pocit, že Martin Ledvina není autorem, tu písničku jí myslím napsali Creative Music House ze Slovenska, tzn. nedělali jen produkci...pokud si to dobře pamatuju.

Tereza Vavroušková
von.rammstein
4. dubna 2011 • 19:53
a co když si to dobře nepamatujete?
katka-smisek
5. dubna 2011 • 08:24
Přesně tak, Terka má pravdu.

Katka Straková.