Fotogalerie

Zpět na článek

Comandante Camilo byl stejně oblíbený revolucionář jako Fidel a Che Guevara. Jeho smrt je dodnes záhadou

3 komentářů

jir-ka
23. června 2023 • 20:53
Všichni tito tzv. revolucionáři byli obyčejní bandité . A ta jejich slavná revoluce to dotáhla hodně daleko . A to tak , že mnoho Kubánců zdrhlo do USA a podporují své příbuzné na Kubě . Ano hlady neumřou , neživoří , ale to je asi tak vše .
Richard Šebesta
23. června 2023 • 18:44
Comandante Camilo mohl taky spadnout někde do oceánu a nemusel být nikdy nalezen. Tehdejší technika a ta dnešní je přece jen rozdíl. Ale klidně ho mohl zlikvidovat Fidel to vousaté prase které nikdy neznalo vděk naše republika s nim má bohatou zkušenost. Koneckonců likvidace mezi mezi nejvyššími soudruhy byla vždy celkem běžná norma chování . U nás Gottwald-Slanský a Gemider,Clementis a další v Maďarsku Rakosi nechal pověsit Rajka, v SSSR Stalin likvidoval své soudruhy jak na běžícím páse (Troc­kij,Bu­charin­,Kame­něv,Zi­nověv­,Kirov atd). Takže fakt že ho Castro nechal zavraždit je klidně možný.
thomas2
24. června 2023 • 09:27
@Richard Šebesta - Poprava Slanskeho, Clementise a dalsich v Ceskoslovensku se stala podle rozkazu Stalina. Stalin je zabil, protoze byli komunisticti Zide. Stalin byl velmi antisemitsky.