Zprávy

Zpět na článek

Začala vojenská operace proti Kaddáfího armádě

25 komentářů

Uživatel_130940
21. března 2011 • 10:15
http­://a­teo.cz­/i/560­9/
Jarabak
20. března 2011 • 17:46
Mě okolo toho povstání v Libyi stále chybí zásadní informace - kdo jsou povstalci, co chtějí, kolik jich je. Prý chtějí svobodu, ale není to jen někdo, kdo chce převzít moc místo kadáfího? U nás taky demonstrovali odboráři. Kdyby vzali do rukou zbraně, stát by se asi bránil, ne? Asi bysme se nenechali dobrovolně zotročit od nich. No a z venčí by to mohlo vypadat jako genocida odborářů. Co chci říct je, že mezinárodní společenství by nemělo TAK SNADNO pomáhat komusi. To povstání trvá měsíc. V iráku nebo afghánistánu se zvěrstva děly roky a osn se stejně nikdy nerozhoupala. Tady se rozhodlo za měsíc. Je to divné, je to zejména nekonzistentní vůči ostatním událostem ve světě. Možná málo sleduji zpravodajství, ale nemám za prokázané, že by kadáfí nějak terorizoval obyvatelstvo. Báchorky o vraždících žoldácích jsou v kontextu toho, že se to děje tak rychle, stále neprokázané. Myslím, že to spíš chtělo vyslání mezinárodních pozorovatelů a teprve podle jejich zjištění přijímat nějaká rozhodnutí. Ne na základě informací (obrazně řečeno) z blesku, idnes a cnn.
ivanb
20. března 2011 • 18:16
Ohledně využití zastaralého zbrojního arzenálu, je to jistě provokativní názor, ale přeci ty svoje rachejtle nenechaj shnít, když je mohou beztrestně nasypat někam, odkud jim nehrozí žádné nebezpečí. Jinak s Vámi naprosto souhlasím (teda kromě toho Blesku), nemáme dost informací. Rada bezpečnosti OSN informuje chabě a z Libyjské strany máme již den starou pozvánku pro vojenské a bezpečnostní složky k monitorování situace přímo na místě. Tato zůstala bez odpovědi. Teď už si jen domýšlím, proč asi? Vychází mi z toho, že potom by se Sarkozy, maje to doma nahnuté, nemohl stavět za národního hrdinu!
ivanb
20. března 2011 • 13:39
...a nerad bych, aby Sarkozy inicioval nějaký větší konflikt, když All Džazíra tvrdí, že se chce Kaddáfí dohodnout. Nemáme zde dost informací na jednoznačné soudy. Vojenská intervence je, ale vždy bezprecedentní čin. Ten se vrátit jaksi nedá. V Africe demokracie neexistuje, alespoň tak , jak si ji vykládáme my a v Arabském světě také ne. A s tou kulkou dejte pokoj. Proč si asi myslíte, že většina Arabů nosí ty zahnuté nožíky??? Jistě né proto, aby nás s nimi pohladili!!!
placirkabodlo
20. března 2011 • 14:15
...ale no tak kadafi se chce dohodnout?
ke kmenum - nekdo kroj s valaskou, nekdo kudlu s velbloudem do rodinnych zalezitosti se stahnout nenecham, protoze ... no
ivanb
20. března 2011 • 17:44
...pokud jsem si všimnul, tak Vám nikdo do rodinných záležitostí neleze, ale válka vždy zůstane válkou a v ní vždy umírají civilisté a je-li navíc vedena z Evropy, tak to je hanba naše a né jejich.
placirkabodlo
20. března 2011 • 18:55
... s tou rodinou jsem to myslel v tom smyslu. ze do jejich "demokracie-rodiny" my je nic, dokud .... lide umiraji a umirat budou porad, valka je vul, hanba je mit moznost "pomoct" a neudelat to. hanba je, ze rusko napadne suverenni stat, a ted dela "hodneho" (samo, ze ne zadara), cina jakbysmet. hanba je "pokrytecka arabska liga" hanba je klaus, hanba je fanatismus, hanba byl mnichov, i druhy mnichov, hanba byl hitler i stalin, je hodne te hanby na svete. sejmout kadafiho je, kdyz uz ne povinnost, tak nutnost. hanba jsou bolsevici i nackove, hanba jsou zlodeji a lhari, hanba je chovanec, hanba jsou kryti pedofilove v cirkvi, hanba je grebenicek,nase hanba, hanba lidi ...
vonrammstein
20. března 2011 • 19:55
To není pravda. Bez násilí by například neexistovala Evropa, jak ji známe dnes, neexistovaly by ani hranice států, které dodneška respektujeme. O každý metr hranic se -s mírnou nadsázkou, něco se dohodlo politicky od stolu-bojovalo a umíralo. Bez koloniálního násilí by neexistovaly ani ty africké státy, které si jdou prozatím po krku uvnitř, případně navzájem, aby se za pár let chopily (opět západní) emancipace, sjednotily se a šly podřezat krky nám. Násilí je hnacím motorem lidstva. Bez něj to nejde a nepůjde. Zbytek je utopie. Vznešenost a sebevědomí západní civilizace by měly spočívat v tom, že k násilí má sice dostatečný potenciál, ale nepoužívá ho, pokud to není nezbytně nutné k sebezáchově. Bohužel se chová přesně opačně. Užívá ho tam, kde to není vůbec zapotřebí, zato není schopná ho použít k vlastní obraně. Na to taky zajde-a dobře jí tak. Neschopní prostě nepřežijí.
ivanb
20. března 2011 • 11:46
...napsal bych žabožroutům, ale napíšu radši ambicioznímu prezidentu Francie, podařilo rozpoutat další válku. Sláva, to se má Evropa čím chlubit. Není sice dost informací z Libyjské arabské lidové socialistické džamáhírije - arabsky - Al- Jamahiriya al- Arabiya al- Libiya ash- Shabiya al- Isthirakiya, ale přesto mám pocit, že jsme dále, než abychom vedli války mimo naše území. Existují i jiné prostředky, než rakety, třeba slova...
placirkabodlo
20. března 2011 • 12:08
az presvedcis letici kulku slovem, budu ti rikat, Vy jste Pane Jezis!