Zprávy

Zpět na článek

Reportéři Reflexu jsou v bezpečí, Japonsko ještě ne

9 komentářů

sutech
18. března 2011 • 15:33
Rád bych reflektoval na zmíněný postup české ambasády v Japonsku, co se evakuace českých občanů týče. Dvě mé kamarádky se nedávno vrátili z Japonska, ovšem speciálem to rozhodně nebylo. Když zjišťovali zda-li by bylo možné využít tuto možnost, bylo jim ambasádou nejprve řečeno, že se jedná o kachnu a žádné speciály nejsou, posléze pak, že již jsou oba plné. Toto mi přijde při nejmenším neetické, zvláště v kontextu následných prohlášení, že o cestu speciálem nebyl zájem a letadla tak odletěla poloprázdná. Aby taky ne, když ambasáda očividně nechtěla všechny zájemce do letadla pustit. Pokud byly speciály určeny jen pro někoho, mělo to naše zastupitelství říci na rovinu a ne lhát lidem do očí, zvláště pak těm, kteří byli přímo v Japonsku a chtěli domů. Naštěstí to dobře dopadlo a obě kamarádky jsou již zpět v ČR, nicméně fakt, že se člověk v zahraničí očividně nemůže spolehnout na vlastní ambasádu, je opravdu smutný.
ivanb
18. března 2011 • 14:37
...že jsou reportéři Reflexu v poho. Třeba s sebou z té tramtárie přivezou nějaký hřebínek!!!
pajapeterka
18. března 2011 • 08:28
no slááááááva,že se nám vaši novináři vrátili....už jsem se obával konce novinařiny v čechách....
Petr Eugel
18. března 2011 • 07:35
Jiste, nepopiram, jeste to muze byt pekny p-r-u-s-e-r, ale v tenhle moment by kazdej pisalek zaslouzil facku pokud jen zauvazuje davat do souvislosti Cernobyl a Fukusimou. Kdyz ono se to, ale dobre prodava.
fakov
18. března 2011 • 08:04
A proč by se to nemohlo dávat do souvislosti?! Nikdo samozřejmě nepopírá rozdíly - modernost reaktorů, vlastní příčina havárie, (dosavadní) následky apod. Ale že by to nemělo vůbec nic společného, to může tvrdit jen demagogický jádrofil. Mě spíš co se týče pisálků fascinuje, že někam dobrovolně odcestují a pak popisují, jaké je to drama se dostat do zpátečního letadla.
Petr Eugel
18. března 2011 • 08:59
Tak k tomu jejich cestovani jse se ani vyjadrovat nechtel. Vzdyt jsou to akcni novinari, neeeee????!!!!

A ano jsem jadrofil, sice ne demagogicky, ale jsem.
placirkabodlo
18. března 2011 • 12:53
pry to budou zalevat betonem, jak v tom, no, cernobylu
2592
18. března 2011 • 07:23
ten početný turistický zájezd českých novinářů, a těch z Reflexu tuplem. Vydat se překážet a vyjídat Japoncům zásoby, mi připadá poněkud podivné, když máme všechno z Japonska v přímém přenosu.
sendyman
17. března 2011 • 20:32
No, určitě je ta zkušenost hořká jako pelyněk, to bezesporu, ale jinou souvislost tam nevidím.