Video placeholde

Dětské gangy terorizují své pražské vrstevníky, brutální útoky si natáčí na mobily a nahrávají na internet

Kriminalisté na základě vlastního šetření nalezli na sociálních sítích několik různých videí zachycujících dva útoky, které se s největší pravděpodobností staly ve stejný okamžik v parku Lannova na Praze 1. První video zachycuje velmi brutální útok mladistvého na dalšího mladého muže. Útočník jej opakovaně bije a kope do různých částí těla a hlavy a na závěr mladíka donutí, aby mu přislíbil, že napadení nebude hlásit na policii. V druhém případě tatáž skupina mladistvých pod pohrůžkou násilí a teleskopického obušku oloupila jiného mladíka. Informaci přinesl Týdeník Policie.

Na obou případech je velmi zarážející, že si oba útoky mladiství pokaždé natočili na několik mobilních telefonů a záběry vždy posléze zveřejnili na sociálních sítích.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu, loupeže, vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví, za což pachatelů v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. „V současné chvíli policie již disponuje informacemi směřujícími k samotným pachatelům, jelikož se však jedná o osoby mladší osmnácti let, není ze zákona oprávněni k těmto osobám poskytovat více informací,“ uvádí policejní zdroje.

Kriminalisté tyto opakované útoky považují za velmi nebezpečné a z tohoto důvodu prosí veřejnost o pomoc. V případě, že poznáte některého z poškozených, informace oznamte na linku 158.