Andrej Babiš, Ivan Bartoš, Alena Schillerová

Andrej Babiš, Ivan Bartoš, Alena Schillerová Zdroj: ČTK

Nejlépe hodnocenými politiky jsou Babiš, Bartoš a Schillerová

Premiér a šéf ANO Andrej Babiš zůstává i nadále nejlépe hodnoceným politikem ze členů vlády a předsedů parlamentních stran. Kladně ho hodnotí 48 procent lidí, ukázal průzkum agentury STEM z přelomu ledna a února. Na druhém místě skončil se 41 procenty lídr Pirátů Ivan Bartoš, na třetí místo se nově dostala ministryně financí Alena Schillerová (ANO), které vyjádřilo podporu 36 procent respondentů.

Čtvrtý skončil ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček, kterého kladně hodnotí 34 procent oslovených. Na pátou příčku se vyhoupla jeho stranická kolegyně, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová s 32 procenty zastánců. Také šéfa SPD Tomia Okamuru hodnotí 32 procent lidí pozitivně, oproti říjnu ale ztratil čtyři procentní body a propadl se ze třetího na šesté místo. Oproti poslednímu průzkumu se výrazněji zhoršilo také hodnocení ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) a předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka.

Nejméně známými jsou ministryně průmyslu Marta Nováková, ministr spravedlnosti Jan Kněžínek a ministr obrany Lubomír Metnar (všichni za ANO), víc než polovina dotázaných nezná ani ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) a Roberta Plagu (za ANO), konstatovali autoři průzkumu.