Trojici podezřelých z úkladné vraždy Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny přivedli na Slovensku k soudu (30.9.2018)

Trojici podezřelých z úkladné vraždy Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny přivedli na Slovensku k soudu (30.9.2018) Zdroj: Reprofoto Česká televize

Denník N: Vraždu novináře Kuciaka zprostředkovala tlumočnice italštiny. Policie ji obvinila

Slovenská policie obvinila ženu zadrženou v případu zastřelení novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky, že si dvojnásobnou vraždu objednala. Napsal to dnes list Denník N. Podle něj ale obviněná nemusí stát na vrcholu celého gangu a jako zprostředkovatelku ji zřejmě využil hlavní zadavatel vraždy.

Žena, kterou je podle médií tlumočnice Alena Zsuzsová z jihoslovenského Komárna, je jednou ze čtyř obviněných v kauze Kuciakovy vraždy. Policie ji zadržela v pátek, tedy o den později než další tři muže z jižního Slovenska, kteří pak byli obviněni z vraždy a z dalších deliktů. Prokurátor navrhl soudu, aby na všechny obviněné uvalil vazbu.

Právní zástupce Kuciakovy rodiny Daniel Lipšic v dnešní diskusní relaci televize Markíza řekl, že Zsuzsová byla spíše zprostředkovatelem vraždy a že vrah hlavního zadavatele činu možná vůbec neznal.

Podle Markízy se Zsuzsová dobře zná s kontroverzním podnikatelem Marianem Kočnerem, který je ve vazbě v jiném případu a o kterém Kuciak rovněž psal. Kočner loni Kuciakovi v telefonickém rozhovoru řekl, že se o něj a o jeho rodinu bude zajímat a že zveřejní jejich případné přešlapy.