Livia Klausová - ilustrační snímek

Livia Klausová - ilustrační snímek Zdroj: Herminapress.cz

Klausová končí jako velvyslankyně na Slovensku. Důvodem je únava a vnoučata

Poslední měsíc odpočítává v roli velvyslankyně na Slovensku někdejší první dáma Livia Klausová (74). Podle zjištění Blesku odchází na vlastní žádost. Skončit kvůli věku už měla před 28 měsíci, pak pro ni ale vymysleli trik. Prezident Miloš Zeman se totiž své oblíbenkyně, která ho podpořila v první přímé prezidentské volbě, odmítal vzdát. Když už si ji přes  odpor tehdejší Nečasovy vlády na Slovensko prosadil po nástupu premiéra Rusnoka.

„Mohu potvrdit, že paní Klausová na vlastní žádost končí jako velvyslankyně v Bratislavě. Do jmenování nového velvyslance, kterému musí hostitelská země udělit souhlas, nemůžeme sdělovat jméno jejího nástupce,“ sdělila Blesku mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Ambasádu podle Lagronové dočasně povede zástupce velvyslance. Proč ale Klausová, která před více než dvěma lety o post tolik bojovala, opouští Bratislavu dobrovolně? Podle zdroje Blesku se chce víc věnovat vnoučatům. Svou roli ale také prý hraje únava, protože slovenská ambasáda je velmi vytížená.

Více si přečtěte na webu Blesk.cz >>>