Unikátní fotografie odhalují zákulisí natáčení Star Wars.

Unikátní fotografie odhalují zákulisí natáčení Star Wars. Zdroj: Flickr

Herečce Fisherové je po infarktu podle její matky již lépe

Stav americké herečky Carrie Fisherové, představitelky princezny Leiy v kultovní filmové sérii sci-fi Hvězdné války, je po pátečním infarktu již stabilizovaný. Sdělila to v neděli její matka. Během letu z Londýna do Los Angeles utrpěla šedesátiletá hvězda rozsáhlý srdeční záchvat a její stav byl kritický.

"Carrie je ve stabilizovaném stavu. Pokud se něco změní, sdělíme vám to," uvedla podle agentury AFP na Twitteru 84letá matka Debbie Reynoldsová. Matka je také herečka, kterou proslavila role v hudební komedii Zpívání v dešti z roku 1952.

Podle serveru TMZ.com Fisherová utrpěla "masivní srdeční záchvat" 15 minut před přistáním. V letadle byl přitom zdravotník, který ihned běžel do kabiny pro první třídu, aby ji pomohl. Podle některých informací Fisherová na několik minut přestala dýchat. Byla přijata na jednotce intenzivní péče.

Fisherová před kamerou debutovala v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně. V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera. Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí. Zahrála si také v romantické komedii Když Harry potkal Sally (1989) nebo komedii Ženy (2008).