Ralph Clarke, nejstarší odsouzený pedofil.

Ralph Clarke, nejstarší odsouzený pedofil. Zdroj: youtube.com

101-letý muž znásilnil malé dívky, byl uznán vinným jako nejstarší pedofil v Británii

Fotografie na Facebooku z oslav 100. narozenin nějakého člověka ostatní většinou ocení a oslavenci popřejí. Britovi Ralphu Clarkovi se to ale stalo loni v srpnu osudným. Na fotografiích ho poznaly ženy, které v minulosti znásilnil. V pátek byl pak uznán vinným jako vůbec nejstarší člověk v britské právní historii. Teď je mu 101 let.

Ralph Clark mezi lety 1974 až 1983 znásilnil a sexuálně zneužil dvě mladé sestry, obtěžoval další nezletilé dívky. Také několikrát brutálně napadl a pokusil se znásilnit i malého chlapce. Jeho nejmladší obětí byla tehdy pouze čtyřletá dívenka, kterou sexuálně obtěžoval.

Soud v Birminghamu, porotu i veřejnost Clark při líčení šokoval prohlášením, že děti měly přece možnost volby a mohly říci „ano či ne“.

Jak připomněla agentura Reuters, trest nad chlípným starcem byl měl být vynesen příští týden a dá se očekávat, že trest přes vysoký věk Clarka nemine. Porota totiž o uznání viny hlasovala jednomyslně. Muž čelil celkem 21 obviněním.

Veřejnost si ale klade otázku, proč oběti tak dlouho mlčeli a zda má být vůbec tak starý člověk po tolika letech ještě souzen. Britský právní řád to ale při podobných činech umožňuje.

„Samotný věk není žádnou obranou proti stíhání. Clark napadl nevinné děti, způsobil jim újmu a ony musely pak žít se šokujícím zážitkem dlouhé roky,“ tvrdí detektivka Emma Fennonová, která případ vyšetřovala.

Dívky Clark zneužíval ve svém domě v Birminghamu, ale také v kabině svého kamionu, se kterým kdysi jezdil.

V průběhu soudu muž připustil, že se choval k obětem nevhodně, že se také pokusil znásilnit chlapce, ale popřel, že by sexuálně obtěžoval dívky. Tyto dnešní ženy, kterým je přes 40 let, označil za lhářky.