Samsung stahuje na 2,5 milionu chytrých telefonů kvůli hrozícímu samovznícení

Samsung stahuje na 2,5 milionu chytrých telefonů kvůli hrozícímu samovznícení Zdroj: ČTK, Reuters, EPA

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7
Samsung
Problémy se vznícením baterií se objevují i u opravené verze modelu Galaxy Note 7.
10
Fotogalerie

Samsung kvůli "hořlavému" Galaxy Note 7 snížil odhad čtvrtletního zisku

Jihokorejská společnost Samsung Electronics kvůli stažení telefonu Galaxy Note 7 z trhu snížila odhad provozního zisku pro třetí čtvrtletí o třetinu, tedy o 2,6 bilionu wonů (zhruba 57 miliard Kč). Firma ve zprávě pro regulátory uvedla, že nyní čtvrtletní provozní zisk odhaduje na 5,2 bilionu wonů (zhruba 114 miliard Kč) namísto dříve předpokládaných 7,8 bilionu wonů.

Společnost snížila rovněž odhad čtvrtletních tržeb, a to na 47 bilionů wonů ze 49 bilionů wonů, napsala agentura Reuters.

Samsung se tento týden rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávajícím problémům se vznícením baterií. Podle odhadů by tak firma mohla přijít až o 17 miliard dolarů (416 miliard Kč).

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone. Kritici jej dobře přijali, po několika dnech od zahájení prodeje se ale začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů, což byl první náznak, že s telefonem něco není v pořádku.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci či výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.

Cena akcií společnosti Samsung dnes sestoupila až na měsíční minimum. Podle investorů je zapotřebí, aby Samsung co nejrychleji odhalil příčinu problémů a uvedl na trh nový model.

VŠE O KAUZE SAMSUNG GALAXY NOTE 7 ZDE >>>