Gérard Depardieu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem

Gérard Depardieu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem Zdroj: Kremlin.ru, Amazon

Herec Depardieu opět řádil: „Francie je země hlupáků, kteří vyrábí pro turisty páchnoucí sýry“

Známý francouzský herec Gérard Depardieu (67), který v roce 2013 přijal i ruské občanství, pořád tvrdě kritizuje svoji rodnou zemi. V posledním rozhovoru řekl, že „Francii hrozí, že se stane Disneylandem pro cizince, kde bydlí hlupáci, jež vyrábějí pro turisty vína a páchnoucí sýry.“ 

Depardieu ve čtvrtečním rozhovoru pro italský list Corriere della Sera také tvrdil, že ve Francii „není moc svobody a lidé jsou manipulováni“.

Herec, který má slabost pro diktátory typu Vladimira Putina a běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, také italským čtenářům sdělil, že „film již neexistuje“. Prý je to pouhý svět zábavy, který terorizují Američané. Filmy jsou podle něj přeplněné nejrůznějšími efekty a nic jiného jakoby neexistovalo. Depardieu přijal ruské občanství kvůli velmi vysokým daním, jež musí bohatí lidé ve Francii platit.

Z jeho posledních uměleckých počinů připomeňme knihu Innocent (Nevinný) či letošní úspěšný kriminální televizní seriál Marseille. To byl první čistě Francouzi produkovaný seriál pro známou americkou společnost Netflix. V tomto případě Depardieumu „teror“ Američanů zjevně nevadil.