Ruská policie kvůli vraždě politika Němcova zadržela celkem pět mužů, všechny pak ale propustila. Vražda zůstává neobjasněná.

Ruská policie kvůli vraždě politika Němcova zadržela celkem pět mužů, všechny pak ale propustila. Vražda zůstává neobjasněná. Zdroj: profimedia.cz

Zavražděný Boris Němcov by mohl mít v Praze náměstí

V souvislosti s prvním výročím smrti známého oponenta putinovského režimu Borise Němcova přišel i nápad pojmenovat jedno z pražských náměstí právě po něm. Mělo by se jednat o náměstí na Praze 6. Z náměstí Pod Kaštany by se mohlo stát náměstí Borise Němcova. Žádá to petice, kterou lze podepsat na internetu.

“Novodobá historie České republiky je díky tradici započaté prezidentem Václavem Havlem pevně spojena s myšlenkou podpory a prosazování demokracie a lidských práv ve světě. Tato myšlenka musí znamenat i dnes mít odvahu podporovat odvážné,” hlásá text petice autorů Petra Kutílka, Františka Nejedlého a Františka Marčíka.

 

Boris Němcov zemřel před rokem rukou zatím neznámého střelce. Ten jej zastřelil zezadu, když se bývalý vicepremiér vracel se svou ukrajinskou přítelkyní z večeře. Přestože ruská policie zadržela několik podezřelých, následně je propustila a případ zůstal nevyřešený.