Adele vydává nové album

Adele vydává nové album Zdroj: Adele

Adele se zlobí na Trumpa, že použil její píseň ve své kampani

Britská zpěvačka Adele se zlobí na amerického miliardáře Donalda Trumpa za to, že ve své předvolební kampani použil její úspěšnou píseň z roku 2011 Rolling in the Deep. V prohlášení, které vydal její mluvčí, dala jasně najevo, že nikomu nedala souhlas k tomu, aby její hudbu využíval v politických kampaních.

Trump používal Adelin hit při shromážděních ve státě Iowa, kde se v pondělí konalo nominační hlasování o kandidátovi Republikánské strany do prezidentských voleb. Miliardářovi ale píseň k vítězství nepomohla, porazil ho Ted Cruz.

Adele ovšem pobouřil i další republikánský adept na prezidentský úřad Mike Huckabee. Ten minulý týden na portál YouTube umístil parodii její písně Hello.

Mluvčí zpěvačky nesdělil, zda Adele zamýšlí podniknout právní kroky s cílem zabránit neautorizovanému využívání její hudby.

Agentura Reuters poznamenala, že Adele není jedinou poprockovou hvězdou, které se nelíbí využívání její hudby k politickým účelům. Například skupina R.E.M. loni v září kritizovala Trumpa, že na svém shromáždění použil její hit It's the End of the World.