Miss Universe

Miss Universe Zdroj: čtk

Omyl na Miss Universe. Moderátor korunoval špatnou dívku, ta pak musela vítězce předat korunku

Včerejší slavnostní vyhlášení vítězky soutěže Miss Universe přineslo jeden z nejkurióznějších okamžiků v historii soutěže. Během ceremoniálu totiž došlo k chybě a korunka pro světovou královnu krásy putovala na hlavu Kolumbijky, ačkoli se „Miss vesmíru“ stala Filipínka.

Pia Alonzová-Wurtzbachová z Filipín se tak stala královnou krásy, ovšem korunku jí musela předat „sokyně“ z Kolumbie. Scéna, která se během ceremoniálu odehrála, byla plná emocí. Nejprve tradiční radost Kolumbijky (Kolumbie by měla vítězku této soutěže už podruhé), která dostala korunku a květiny. Poté však moderátor oznámil, že udělal chybu a skutečnou vítězkou se stala Filipínka Pia.

Video z ceremoniálu se stalo ihned velmi oblíbeným na sociálních sítích, zvláště pak na Twitteru, kde lidé s hashtagy jako „Miss Information“ sdílejí své pocity. Oba pomyslné tábory, Kolumbie a Filipíny, se cítí být ukřivděné – jedna uživatelka Twitteru například napsala, že si jejich královna krásy neužila dostatečně svůj okamžik slávy. Na Twitteru se také objevila informace o tom, kdo soutěž vyhrál, vzhledem k chybě však správci účtu Miss Universe tweet smazali. Posléze jej nahradili správným.