Fotky z demonstrace na Albertově, jež naznačují Robinsonovu účast.

Fotky z demonstrace na Albertově, jež naznačují Robinsonovu účast. Zdroj: Facebook.com

"Dobrá práce prezidente Zemane. Bráníte Českou republiku a český národ," gratuluje Robinson poté, co Zeman nazvali imigrantskou krizi invazí.
"Východní Evropa se zvedá: Český prezident má projev na proti-islámské demonstraci spolu s leadry PEGIDY a Tommy Robinsonem."
Fotky z demonstrace na Albertově, jež naznačují Robinsonovu účast.
3
Fotogalerie

Zemanova projevu se zúčastnil britský protiislámský radikál a bývalý extremista Robinson

Na Albertově se včera sešla ještě širší škála nacionalistických radikálů, než se původně čekalo. Kromě zástupců německého protiislámského hnutí PEGIDA se projevu prezidenta Miloše Zemana zúčastnil také radikální britský nacionalista Tommy Robinson. Ten byl ve své zemi několikrát trestán za držení drog, napadení a bankovní podvody. Zemanův projev ke Konvičkovým xenofobům se mu velmi líbil, soudě podle jeho gratulace prezidentovi na twitterovém účtu.

Robinson je zakladatel a bývalý lídr Ligy na obranu Anglie (English Defence League), jež proslula násilnými protesty, zničila majetek v hodnotě milionů liber, je obviňována z neonacismu a jeden její člen byl odsouzen na deset let pro plánování pumového útoku na mešitu.

Po její radikalizaci Robinson Ligu opustil a v roce 2013 se spojil s organizací Quiliam, která se v otázce islámu snaží najít mírové řešení, prosazuje dialog a odmítá extremismus.

Robinson se nedávno zúčastnil také dvou demonstrací antiislámského hnutí PEGIDA (zkratka pro Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu) v Drážďanech, kde promluvil ke 40 tisícům stoupenců. Přednesl tam projev obsahově podobný tomu, který měl na Albertově prezident Zeman. Příliv běženců z válečných zón nazval invazí.

Podobně mluvil nedávno Zeman v Pardubicích. Právě k němu mu na Twitteru Robinson pogratuloval: ,,Dobrá práce, prezidente Zemane. Bráníte Českou republiku a český národ."

Robinson spolu se členy PEGIDY dorazil i na Albertov, odkud sdílel následující příspěvek:

„Východní Evropa se zvedá: Český prezident má projev na protiislámské demonstraci spolu s lídry PEGIDY a Tommym Robinsonem." 

Zeman si tedy může udělat další extremistický zářez na svém názorovém kyji, kterým verbálně bije „sluníčkáře z pražské kavárny“ i mimo ní.