Kadyrov miluje podzim

Kadyrov miluje podzim Zdroj: instagram/Ramzan Kadyrov

Romantik Kadyrov. Čečenský diktátor vzdal hold podzimu

Jeden z nejbrutálnějších vládců současnosti, čečenský prezident Ramzan Kadyrov, ukázal svou romantickou duši. Na svém instagramovém účtu zveřejnil fotografií a video, na nichž vyjadřuje své evidentní okouzlení podzimní přírodou, a vyzval veřejnost, aby podobně jako on fotkou vyjádřila svou lásku k podzimu. Jako první na výzvu reagovali jeho nejbližší.

„Vážení přátelé,“ napsal Kadyrov na svém účtu. „Jsou nás miliony. Už víte, že mám rád podzimní období. Chtěl bych navrhnout hru, která nás všechny spojí. Jestli máte také rádi podzim, jestli také rádi sbíráte a vyhazujete do vzduchu červené a světle žluté listí, převezměte štafetový kolík. Vyfoťte se a snímek sdílejte s hashtagem #ЗолотаяОсень #AutumnColors.”

 

Kromě fotky Kadyrov zveřejnil i toto “podzimní” video.

 

Na výzvu čečenského prezidenta zareagovali nejdříve jeho nejbližší spolupracovníci. Například Magomed Daudov, zvaný Lord, předseda čečenského parlamentu, kritiky je podezírán z vražd Kadyrovových oponentů v cizině.

  podzim v Čečenskupodzim v Čečensku|instagram

Adam Delimchanov je považován za Kadyrovova nástupce. Je poslancem Dumy za Putinovu stranu Jednotné Rusko. Proslavil se tím, že se jednou v parlamentu popral a vypadla mu při tom ze saka pistole ze zlata. Údajně vede nejobávanější čečenské komando.

 

Turpal-Ali “Rychlík” Ibragimov byl bodyguardem a spolubojovníkem Kadyrovova otce. Nyní je šéfem jednoho čečenského regionu.

 

Abuzaid Vismuradov je šéfem Kadyrovovy ochranky a čečenských speciálních jednotek.

 

Ramzan Kadyrov je vůdcem Čečenska a možná nejbližším spojencem Vladimíra Putina. Spolu s otcem Achmadem nejprve v čečenských válkách bojovali proti Rusům, pak ale změnili strany. Od roku 2007 Ramzan Kadyrov vládne zemi, která je součástí Ruské federace, železnou pěstí, tvrdě popírá opozici a snaží se v republice zavést právo šaría. Ihned po nástupu k moci zřídil komanda, která zastrašují, případně vraždí a mučí kritiky a opoziční představitele. Kadyrov byl obviněn, že některé z nich osobně mučil. Své kritiky dokáže zprovodit ze světa, i když utečou na Západ. Kadyrov je například podezírán z podílu na vraždě ruské novinářky Politkovské v roce 2006 i Putinova kritika Borise Němcova v letošním roce.

.