Petr Kellner

Petr Kellner Zdroj: ČTK

Speciál Reflexu: Čeští milionáři nechtějí ani uprchlíky, ani islám, ani euro

Pokud by se naše republika řídila názory českých dolarových milionářů, tak by museli politici mnohé změnit. Vyplývá to z velkého průzkumu, jejž najdete v novém speciálu Reflexu, který se prodává samostatně od pondělí 5. října a je věnován bohatým lidem, jejich zájmům a postojům. Najdete v něm i několik rozhovorů. Dále kolik vydělávají naše i světové celebrity nebo proč čte nejbohatší muž světa, Bill Gates, knihy českého vědce Václava Smila.

Například 81 procent českých dolarových milionářů se domnívá, že migrace z rozvojových/chudších zemí je pro Evropu hrozbou a že islám je pro náš kontinent nebezpečím. To si myslí 78 procent z nich. Sankce proti Rusku schvaluje 56 procent těchto lidí a společnou měnu euro by chtělo zavést jen 37 procent. Vyplývá to z unikátního průzkumu Wealth Report, jejž iniciovala J&T Banka. V textu o něm najdete stovky dalších údajů a informací.

Ve speciálu Reflexu pak najdete velký rozhovor s extravagantním, ale mimořádně úspěšným a bohatým miliardářem, zakladatelem softwarové firmy Unicorn Vladimírem Kovářem. Ten má obavy, že naše „evropské hodnoty vlastně zde hrají proti nám“. Exkluzívně navazuje na rozhovor i originální dotazník.

Dále je ve speciálu profil Pavla Dvořáčka, majitele a ředitele proslavené likérky Rudolf Jelínek, a interview s „pánem hor“ Igorem Rattajem, který chce exportovat zábavu do celé střední Evropy.

Zajímavostí je velký přehled příjmů českých a světových celebrit – od Jaromíra Jágra přes Karla Gotta až po Stevena Spielberga či herečku Jennifer Lawrenceovou, známou z filmové trilogie The Hunger Games.

Také se dozvíte, proč nejbohatší člověk planety, Bill Gates, čte s takovým nadšením a vášní knihy českokanadského vědce Václava Smila. Kterému mimochodem žádná z jeho desítek knih nevyšla česky…

Speciál Reflexu se prodává samostatně a najdete v něm i mnoho dalších zajímavých textů. Například také od našeho stálého spolupracovníka Cyrila Höschla.

O čem sní čeští dolaroví milionářiO čem sní čeští dolaroví milionáři|Archív